globalmoto_duben_nolan




Honda FES 125 skútr nestartuje

  • 0

    4.3.2017 od longr92

    Ahoj, prosím o radu, Vás, zkušené.
    Problém zní takto:
    Skútr nestartuje, relé necvaká, nic se neděje, netočí. Jakoby tam prostě vůbec nebyla baterka.
    Co tomu předcházelo:
    Po zimě jsem začal nabíjet novou baterii (kupovaná loni, v zimě byla doma), jenžě jsem nováček a kabely jsem napojil rovnou na připojenou baterku Po napojení baterky elektrika vůbec nešla. Hned vedle baterky je taková černá plastová krabičky kde je pojistka 30 a jdou do ní kable z baterky a ven (předpokládám startovací relé). Pojistka byla v prdeli, takže jsem vyměnil. Elektrika šla, svítilo, budíky šly. Zkusil jsem nastartovat a jednou se starter protočil a od té doby vůbec nic, jak popisuju výše.

    Nevíte někdo co by to tedy mohlo být a jestli na to měl vliv ten exces s nabíjením baterky? Budu rád za jakoukoliv radu co s tím, na co se ještě podívat atd.

    Díky moc, Mira

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (2)
  • 0

    6.3.2017 od petriktn

    Standardne tak nabijam cez zimu baterku. Problem v tom nevidim ak pouzivas kvalitnu nabijacku. Divne je ze bola prepalena 30A poistka ... to vyzera ze tam prebehol nejaky skrat ...
    Skus premerat bateriu ci je dobra. Ale najprv pozri opat ci neodisla ta 30A poistka. Ak ano tak odpoj bateriu. Daj novu poistku a premeraj plus kabel voci kostre ci to niekde nie je v skrate ...

    Doplnit odpověď

  • 0

    10.3.2017 od keto

    Jak píše výše, pokud nabíječka nedává nvětší napěťové špice, tak by to zas tak vadit nemělo. Spíš mě zaráží ta spálená pijistka. Nepovedlo se třeba nabíječku připojit opačně? Na každý pád bych změřil napětí na baterii a podíval se zda při startu dochází k poklesu napětí a když ano, tak o kolik.

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist