globalmoto_duben_nolan




Vidlice KLE 500

  • 0

    1.3.2017 od dadanek1999

    Čaute borci, obracím se k vám v zoufalosti s prosbou o pomoc. Už tu kvůli tomu nervím tak, že mi div nepraskají cévky. Potřebuju vyměnit gufera v předních vidlích. Na netu jsem našel jako nejsnažší způsob vystřelit gufera natlakováním vidlic. Tak jsem vzal nožní pumpu, 5 Atm... nic. Kompresorek na foukání kol u auta, 6 Atm... nic. Tak jsem to vzal na benzínku na velkej kompresor, ten dal 6,5 Atm... a opět nic. Tak okej, no, rozeberu je úplně. Zespoda je imbus a aby šel vyšroubovat je potřeba si chytit matici vevnitř (jinak se to protáčí). Tak jsem tam koukl, vidím že je tam dvanáctihran. Na netu jsem zkoukl video kde borec dělal vidle z KLR 650, který vypadaly úplně stejně, jen měl vevnitř šestihran 24ku. Tak jsem koupil dvanáctihran 24mm, zkusil jsem ho a.. neseděl, sakra. Zdálo se, že je malej, sehnal jsem 26ku, tu jsem musel zvenku obrousit abych ji dostal do vidle ale pořád to ne a ne sedět.

    Zjistil jsem, že kawasaki na to má originální držák (v podstatě nástavec na golu) za ŠÍLENÝ peníze (zde ).

    Takže otázka na ty co maj nějaký nápad, nebo to ideálně někdy dělali - čím to v domácích podmínkách podržet abych to rozdělal? Nevím proč je tam nějaký dvanáctihran, když na něj stejně nic nepasuje a drží se to tou předraženou blbostí zevnitř.

    Předem díky za každou radu.

    Doplněno:

    Tak jsem zkoušel radu s pružinou, nic. Matka taky nic, rozhodně ne v horní části, nevím jestli je nějaké osazení až úplně dole ve vidlici, tam nedostanu (potřeboval bych tak metr nástavců nebo mít přivařenou tu tyč). Asi budu muset sehnat někoho s rázovým utahovákem, složit už bych to pak měl (šroub je utažený na 61Nm, ale později už ho utahovali jen na 31, není prý potřeba takovou silou, stejně je na něm lepidlo).

    5.3.2017 od dadanek1999

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (4)
  • 2

    2.3.2017 od NotCry.Radeon-

    Čau, ja první podržel dřevěnou nasadou pak sem si i vyrobil podle vidle klíč. Bohužel jsem dlouhodobě v zahraničí, takže ti přesně neřeknu jaká velikost, ale pasovala tam klasická matka. Na tu jsem navaril tyč a speciální klíč na KLE hotovej.

    Doplněno:

    Kdyby to někdo řešil - po rozebrání jsem zjistil, že vidlice LZE PODRŽET ŠROUBEM VELIKOSTI M18 (tj. klíč 27)

    8.3.2017 od dadanek1999

    Jojo. Do toho dvanactihranu normálně dáš matku, ale jak říkám, nevím jaká velikost. Byla to nějaká velká kráva. Bejt doma, tak ti to napíšu přesně, ale bohužel...

    2.3.2017 od NotCry.Radeon-

    Jakože dovnitř do té díry pasuje metrická matka?

    2.3.2017 od dadanek1999

    Doplnit odpověď

  • 0

    1.3.2017 od Merhaut

    nic chytat nemusíš, jen potřebuješ na ten imbus rázák.

    Doplněno:

    Ten bohužel nemám, byť bych byl velmi rád, kdybych ho měl

    1.3.2017 od dadanek1999

    Doplnit odpověď

  • 0

    1.3.2017 od yozo444

    Vidlicu daj do zveraku horizontalne ,daj do vidlice pruzinu, popros kamarata aby tlaci tu pruzinu do vidlice(poriadne aby sa oprel) a ty skus uvolnit zo spodu cartridge ten imbus.circlip si odmontoval?skus nahriat hlinikovu cast vidlice kde je namontovane gufero a puzdro.

    Doplněno:

    Jasne, ta segrovka je venku, gufera mely cestu k vystreleni volnou. Muzu to zkusit, treba se povede, ale nevim. Doufal jsem ze to pujde necim chytit sakra, mohl bych zkusit sehnat kulatinu a vyrobit si ten "drzak", jenze neznam velikost, uhel atd. Zatim zkusim to co jsi psal a uvidime... On je ten sroub hrozne utazeny, u starych verzi na 61Nm, u novejsich pak uz jen 30, navic je zajisteny lepidlem, proto je to docela boj.

    1.3.2017 od dadanek1999

    Doplnit odpověď

  • 0

    2.3.2017 od Animals21

    dělal jsem stejnou věc a nakonec jsem musel rezignovat, vzít do do práce klukům na dílnu a rázovej utahovák (povolovák) hrc prc a bylo hotovo. V domácích podmínkách se obávám, že nemáš šanci :o( a pokud dáš hustší olej a/nebo progresivní nebo tvrdší pružiny, tak si pak sežeň někoho na výpomoc, já se málem oprcal, když jsem to měl smontovat jen dvouma rukama

    Doplněno:

    Sakra, to je nemilé Tak tam zkusím narvat pružinu s podložkama, jestli to neudrží, ale jinak mi fakt asi nezbyde než se poptat po rázovým utahováku...

    Silnější pružiny ani hustší olej naštěstí neplánuju, jsem éterová váha

    2.3.2017 od dadanek1999

    Doplnit odpověď


Otázka je již vyřešena.


TOPlist