globalmoto_duben_nolan




Výměna oleje ve vidlicích

  • 0

    26.2.2017 od Basse

    Zdravím všechny. Mám dotaz na zkušené odborníky. Potřeboval bych vyměnit olej ve vidlicích GL 1500. Četl jsem manuál o různém obsahu v každé vidlici a jednoduchém vypuštění spodním šroubem a nalití horní matkou. Nicméně samotnému se mi do toho nechce. Mám servisáka, který chce celé vidlice demontovat a rozebrat, aby je mohl vypláchnout a vyčistit. Ale nemá zkušenosti s demontáží kapotáže. Tento postup se mi zdá dost složitý, ale asi by to bylo precizní. Je ten to postup nutný nebo je běžné vyměnit jen olej bez demontáže vidlic? Dále se mi stalo , že se mi zasekla zpátečka a nešla vyřadit. Po několika pokusech se mi podařilo páku vrátit zpátky , ale mám strach že se to bude opakovat. Stalo se to někomu nebo nevíte čím by to mohlo být? Díky za rady.

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (5)
  • 0

    3.3.2017 od Babicka33

    Ahoj, bylo by lepší ty vidlice nechat rozhodit celý, alespoň se zjistí jestli není potřeba vyměnit i pouzdra a pružiny .

    Doplnit odpověď

  • 0

    3.3.2017 od sysin

    Zdarec , vidlice je opravdu lepší rozdělat a udělat rovnou repas když už budou venku. Je to těžká motorka na předek a jsou zhuntovaný. stačí rozmachlovat jen kryty kotoučů, sundat kolo , třmeny povolit je v brejlích a vytáhnout ven. Donést do servisu Hondy a říct ,že chceš repas.vymění ti pružiny pouzdra,gufera,vložky a olej.do Hondy proto,že tam na to mají přípravky a žádnej lojza ti to v garáži nedojebe.vyjde to asi na 7 tisíc ale stojí to za to.
    Sysin

    Doplněno:

    Sice mám garáž,ale nejsem Lojza :D

    3.4.2017 od Durex

    Doplnit odpověď

  • 0

    29.1.2018 od RudyZZR

    jinak,vytahnout vidle z GW jdou i bez rozebirani kapotaze..chcte to jen vytahnout plasty kolem riditek a pak uz je volny pristup k sroubum na brylich..

    Doplnit odpověď

  • 0

    7.10.2020 od Lišák1963

    Dobré je to dát odborníkovi. Sám jsem je nechal rozdělat a zjistili jsme, že je potřeba nových pružin. Nasadili jsme progresivní a úplná spokojenost

    Doplnit odpověď

  • -1

    27.1.2018 od 7Martin8

    Ahoj,taky sem se pustil do výměny oleje + gufera+ prachovky. Že nejde povolit ta vrchní zátka s tím sem se smířil ale jak vyndat to gufero viz foto nevím.. za rady předem děkuji.

    Doplněno:

    abys mohl vytahnout gufero musis zespodu povolit a vytahnout imbus.a pak jen trochu razantnejsim zpusobem vytahnes teleskop a tim pujde ven i gufero...

    29.1.2018 od RudyZZR

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist