globalmoto_duben_nolan




Řetěz

  • -1

    14.8.2016 od Bud

    Nazdar chlapi. Napadlo mně vyčistit a namazat řetěz. Dokud jsem to neudělal, nebylo při manipulaci s motorkou nic slyšet. Řetěz byl pěkně mastný a špinavý. Stejně i rozeta. Po vyčištění a namazání (pak i otření přebytečného maziva) se při manipulaci s motkou ozývá klapání řetězu. Prostě stačí v garáži potlačit motku tam, nebo zpět a je řetěz slyšet. Průvěs jsem naměřil 35mm, což podle manuálu u Fazera je v normě, ale vzhledem k tomu, že výrobci řetězu ČZ doporučují průvěs 25-30mm., tak jsem ho trochu natáhl a průvěs snížil na 30mm. Ovšem klapání se ozývá pořád. Při jízdě nejde nic poznat. Je to normální?

    Odpovědět Doplnit dotaz

Odpovědí (5)
  • 1

    15.8.2016 od Slávek-TDM

    To bude asi tim, ze spinavej mastnej retez tolik nelepi a ten zvuk co ted slysis je "mlaskani" jak novy mazivo tahne retez na koleckach a jak se odlepi, vyda to takovej specifickej zvuk. Az tam bude zase spousta prachu a bodrelu, tak lepit prestane a zvuk zmizi...

    Doplnit odpověď

  • 0

    14.8.2016 od Decathlon

    Je to celkem normální, že je trošku slyšet. Pokud je teda ten zvuk pravidelný a nebo pokud není moc napnutý řetěz. To přebytečný mazivo to utlumovalo. Pokud máš správně napnuto, tak jezdi v klidu dál.

    Doplněno:

    Díky. Spadl mi kámen....

    14.8.2016 od Bud

    Doplnit odpověď

  • 0

    14.8.2016 od Omar_Bomba

    klapání řetězu při posunutí motorky mi teda normální nepřijde Zjisti z kama to "klapá" Může být článek řetězu KO nebo je to nepravidelně vytahaný řetěz - pravděpodobně řetězovka na výměnu. Ale není klapání jako klapání Na fóru se podobné věci řešily x-krát, tak pohledej i tam a zjisti co se tomu nejvíce blíží.

    Doplnit odpověď

  • 0

    16.8.2016 od sullda

    Omare nestraš ho hloupostma, řetěz je hlučnej převod, řemen je tichej. Ale pravdou je, že při posunutí pár metrů by to nemělo být až tak moc slyšet jen "klapat"

    Doplněno:

    hloupostma? ty si vtipálek. Nikdy se ti nepovedlo šponovat řetez ve větším průvěsu a pak ho mít v jiném místě přešponovaný? Ale jak jsem psal, není klapání jako klapání....

    16.8.2016 od Omar_Bomba

    Doplnit odpověď

  • 0

    17.8.2016 od Jawista

    No, asi takhle. Pokaždé, když už jsem měl řetěz vytahaný, že to bylo i při jízdě dosti poznat, tak jsem ho vždy trošku došponoval a to byl hlavní problém. Jak jsem ho došponoval, tak začal dělat při jízdě různé zvuky od skřípání po klapání a já nevím co všechno. Ale bylo to dost otravné. Čili jediná věc co se dala udělat, tak vyměnit za nové přední kolečko i rozetu a celý řetěz. V tu chvíli bylo po problému a mohl jsem vesele jezdit dalších 15 - 20 tisíc km Prostě řetěz má nějakou životnost a přes to nejede vlak!!!

    Doplnit odpověď


Pro vložení odpovědi se přihlaste.


TOPlist