yamaha_demo_tour




Obouváme boty nové značky Eleveit

Do redakce nám přišel balíček z Itálie v podobě pěti krabic od nově vzniklé značky Eleveit. Zatím jsme boty vybalili a prozkoumali, takže si představíme, s čím že to máme tu čest, a po sezóně nad nimi vyneseme ortel. Jedno je ale jisté, jednoduchý život je rozhodně nečeká.

Kapitoly článku

Značka je to sice zbrusu nová, ale nestojí za ní žádní nováčci. Rodina Zanattů má s výrobou bot více než 30 letou zkušenost a neméně bohaté zkušenosti mají také s výrobou bot motorkářských. Vždyť pan Ivo Zanatta stál za známou značkou Oxtar. Po několikaleté pauze se nyní vrací zpět na scénu a rozjíždějí to ve velkém. Kromě bot nabízí kompletní sortiment pro motorkáře od hlavy až k patě. Své si v katalogu najdou závodníci toužící po maximální ochraně v kůži, cestovatelé požadující funkční textil i stylaři všeho druhu. Dobře budou vypadat ale všichni, protože co si budeme povídat, italský rukopis se na vzhledu oblečení nezapře.

Jak už to dneska bývá, firma je sice Italská ale z důvodu konkurenceschopnosti probíhá většinová výroba v asijských zemích. V rodné Itálii probíhá výroba výrobků nejvyšších řad, u bot jsou to sportovní boty RC Pro. My jsme si do redakce vybrali zástupce nejpoužívanějších a nejuniverzálnějších bot a uvidíme na konci sezóny, jak je to s proklamovanou kvalitou. Pojďme si je blíže představit. Pro úplnost ještě dodáme, že výhradním dovozcem značky je slušovická firma M.C.F.

Freeride

Nejlevnějším párem bot jsou městské kožené tenisky, které poslední dobou získají na čím dál větší popularitě. V podstatě civilní boty se parádně hodí k džínům, zároveň ale nabízí i určitý stupeň ochrany. Svršek je ušitý z černé Nubuk kůže, podšívka je vybavená membránou EDRY (měla by zajistit nepromokavost a prodyšnost). Touhle podšívkou je mimochodem vybavena většina modelů značky. Dalším společným znakem všech bot je jejich CE certifikace a mírný zápach vycházející z krabice po rozbalení (nejspíš nějaké lepidlo, barva nebo impregnace…). Co se ochrany týče, najdete u těhle bot vyztuženou špičku, patu a chránič kotníku. Na první omak působí bota měkčím dojmem a dá se předpokládat, že bude pohodlná i na běžné nošení. Při tom potěší i jejich vzhled, který sází na „opotřebovanost“. Boty Freeride se prodávají, v závislosti na barevném provedení, od 2 100 Kč do 2 700 Kč.

T Sport

Další pár a zase boty civilního vzezření. Místo „skejťáckého“ vzhledu ale připomínají dříve hodně populární boty typu „automobilové závodní“. Červená varianta je letní, takže tu chybí membrána, zato tu jsou perforované boční panely a větrací otvory v oblasti kotníku. Přesto, že jsou boty ušité z umělého materiálu, působí o něco bytelnějším dojmem než Freeride. Příjemným detailem je špička z imitace karbonu, která by měla vydržet nátlak řadičky. Druhá černá varianta nemá perforovaný boční panel a je vybavená membránou EDRY, takže by měla být nepromokavá. Otázkou je, jak se s tím budou slučovat větrací otvory na kotníku. I tady platí, že jsou boty certifikované. Koupíte je od 2 500 Kč do 2 700 Kč.

T Air WP

Prvním regulérním motorkářským párem jsou 3 600 Kč stojící cestovní boty silničnějšího ražení. Svršek je podle piktogramu ušitý z kůže, na stránkách výrobce se hovoří o kombinaci umělého materiálu a odolné Cordury. Vnitřek je opět vybavený membránou EDRY, v ochraně nohy nám tu přibyl chránič holeně. Bota se zapíná pomocí kombinace suchého zipu a klasického zipu, podrážka je už vybavena vzorkem, takže se počítá i s větší procházkou. Na omak je bota v oblasti kotníku relativně měkká a tenká, naopak špička pata a holeň z toho vychází bytelně.

T Spirit 2

Další cestovní boty už jsou celé kožené, a jsou to takové cestovní přeskáče. Zapínání výměnnými přezkami doplňuje nahoře suchý zip, a přestože se díky tomu tváří jako enduro boty, jsou spíš na silniční cestování, protože jsou hodně měkké. Dokonce měkčí než T Air. To ale zase slibuje komfort při dlouhých cestách. Vnitřek je opět s membránou, na vnitřní straně je navíc ochrana proti teplu, podrážka vypadá, že by se nemusela bát i většího horského výšlapu. Tyhle boty můžete koupit za 4 400 Kč také v hnědé a o dvě stovky levnější v lesklé variantě.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
ferdys75 přispěl 0.5 Kč
Lucasbiker přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Související firma
  • M.C.F. cz

    Malo-velkoobchod s motopříslušenstvím a motocykly. Výhradní dovozce a servis značek Ducati, Suzuki, TM motocykly, příslušenství Forma, TCX, Scorpion, Just1 Helmets, Astone, Richa, Braking, Nofear, Five5, Marzocchi, McMaster, VR46, ALIAS MX, Zandona, Nayka a další... Autorizovaný prodej a servis m...




TOPlist