husqvarna_svartpilen_801_2




Batohy a brašny Kriega: Kvalitní výbava, za kterou si ale připlatíte

Kapitoly článku

Druhý batoh, který mi dorazil na testování, nabídne hned dvojnásobný objem, což mimo jiné napoví označení Kriega KRU30. Ten se nese v podobném duchu, nabídne ale více kapes, jiný systém zapínání hlavní kapsy i voděodolnou vložku. Díky tomu je možné s ním vyrazit i v dešti a nepříznivých podmínkách.

Základní specifikace produktu

  • 1000 D Cordura®
  • 420 D nylonová rip-stop konstrukce
  • reflexní panely na přední a zadní části
  • 100% voděodolná hlavní kapsa s rolovacím zavíráním
  • dvě široké zadní kapsy s YKK vodě odolnými zipy
  • šest kompresních pásků udrží obsah batohu na svém místě
  • voděodolné YKK® zipy
  • kapacita 30 litrů
  • rozměry 490 x 300 x 210 mm

Především na dlouhou vyjížďku

Objem 30 litrů již pojme o poznání více věcí a Kriega KRU30 poslouží hlavně tam, kde vyjíždíme na delší čas a potřebujeme s sebou vozit kromě nářadí i třeba nějaké náhradní oblečení, jídlo apod. Kromě hlavního prostoru nabídne batoh i dvě rozměrné přední kapsy, které jsou sice kryty voděodolnými zipy, samy o sobě však voděodolné nejsou. Celý batoh je svírán třemi popruhy, které lze volitelně utahovat podle míry zaplnění. Nechybí reflexní prvky i možnost přidat úložný prostor dalšími “Drypacky”.

Protože je i Kriega KRU30 určena pro motorkáře, lze konce řemínků šikovně upevnit, aby nikde neplandaly. Hlavní kapsa je znovu kromě nákladu určena i pro Hydrapak, tentokrát se sem ale vejde i 17” notebook. Oproti menšímu modelu zde ale chybí oddělená kapsa na doklady. Místo toho zde mám voděodolnou vložku, která se pomocí suchých zipů vloží do celého prostoru hlavní kapsy.

Tím sice zanikne možnost použít speciální kapsu pro notebook, ale je zajištěno, že budou útroby batohu v suchu. V mých očích je to spíše kompenzace toho, že batoh sám o sobě není voděodolný. Hlavní kapsa nemá tradiční zip, ale rolovací zavírání, které je zajištěno dvěma přezkami. To zaručí, aby se nedostala do hlavní kapsy voda.

Pohodlný zádový systém a ramenní popruhy

Hlavní ramenní popruhy se nesou v podobném duchu jako u menšího modelu, jsou příjemně polstrovány, aby netlačily a zároveň zmírňovaly pocení. Jejich délku lze sice měnit jen mírně, neměl jsem s tím ale žádné problémy. Otočné přezky jsou v tomto případě dvě a spojují nejen ramenní popruhy mezi sebou, ale i bederní popruh. Jeho délku lze nastavit snadno taháním za gumová oka. Nastavení správné délky chvíli trvá, ale vyplatí se. A navíc – zase tak často člověk utažení popruhů nemění.

Záda batohu Kriega KRU30 jsou vystlána více než u menšího modelu, což je logické – počítá se s vyšším zatížením. Polstrování je řešeno třemi příčnými bloky, kterou jsou znovu z měkké pěny a síťoviny. Batoh sedí na zádech dobře a pohodlně, navíc je zde dost prostoru pro odvětrávání, což snižuje míru pocení zad. Znovu se dá opatřit i páteřním chráničem, který se vkládá do hlavní kapsy.

Obstojí i v terénu, lépe je mu ale na rovnějších cestách

Systém upínání je povedený a výborně dokáže rozložit váhu batohu na ramena a záda. Ani po delší vyjížďce či pochůzce jsem necítil bolest zad, což se mi s běžným batohem stávalo poměrně často. Zajištění řemínků pomáhá klidnému cestování na motorce ve vyšších rychlostech a kladně hodnotím i celkovou stabilitu batohu (třeba při vybrání nějakého výmolu na českých silnicích). Při jízdě v dešti nezapomeňte na voděodolnou vložku a fakt, že přední kapsy nejsou voděodolné.

Nemohu se ale zbavit dojmu, že je batoh oproti menšímu modelu méně stabilní v drsném terénu, kdy nedrží tolik u těla. Zatímco na silnicích jsem z něj měl výborný pocit, na cestování po lese s endurem už to nemusí být to pravé ořechové. Na druhou stranu – tak velký batoh asi nebude zrovna pro takové použití určen, na rozdíl od menšího modelu Kriega KRU15.

Povedený batoh s tučnou cenovkou

Větší model Kriega KRU30 se nese v podobném duchu jako menší model (a zbytek portfólia této společnosti) – kvalitní provedení i pohodlné nošení. Liší se především v jiném systému upínání či zavírání vnitřní kapsy. Nabídne logicky více prostoru a kapes, navíc jej lze použít i při jízdě v dešti. Není to ovšem úplně ideální, protože je do batohu vložena voděodolná vložka, sám o sobě batoh ale vodě neodolá. A to vidíme při ceně bez mála 5 tisíc korun jako nedostatek. Na druhou stranu potěší 10letá záruka.

Informace o redaktorovi

Honza Dolejš - (Odebírat články autora)

Klady a zápory

+ kvalitní zpracování,
+ pohodlí při nošení,
+ kompatibilta s dalším příslušenstvím.


- vyšší cena,
- přední dvě kapsy nezaručí voděodolnost.


POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 1 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Zkrat11 přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist