yamaha_demo_tour




Veterán sraz - Tachlovický Trojúhelník 33. ročník

Od roku 2004, na trvalou paměť a úctu vynikajícího motoristického sportovce a zakladatele VCC Tachlovice, je Tachlovický Trojúhelník pořádán jako Memoriál Jana Horáka, mistra sportu. Hlavním posláním jízdy pravidelnosti historických vozidel je seznamovat širokou veřejnost s výrobní tradicí, umem a vynalézavostí našich předků a dovedností dnešních renovátorů a soutěžních jezdců.

Kapitoly článku

V roce 1959 z iniciativy Jana Horáka, aktivního motocyklového závodníka a dalších nadšenců motoristického sportu byl v Tachlovicích založen autoklub Svazarmu se zaměřením na historická vozidla. Od té doby klub v čele s Janem Horákem organizoval závody motocyklů tedy soutěže pravidelnosti automobilových a motocyklových veteránů – dnes už populární Tachlovický Trojúhelník. V roce 2002 byla tato soutěž zařazena do Mistrovství České RepublikyPoháru historických vozidel AVCC AČR
Z organizačně technických důvodů byly omezeny startující stroje jen do roku výroby 1960. To ale neznamená, že by jste na stojánce viděli jen pár strojů do tohoto data výroby, naopak byly tu vidět opravdu krásné stroje končící s výrobou až na konci minulého století. Pro představu co zde bylo vidět, vypisuji několik skvostů: Jawa 500 OHC, A.J.S. - R8, Zündapp, DKW SB 350, ES-KA Mofa, Rudge Sports, BSA M20, Indian 750, NSU 201 OSL a spousty dalších. 
Tato soutěž pravidelnosti je mi osobně milejší, než klasické závody tzv. „na krev“
Jak se říká: není důležité zvítězit, ale účastnit se.

Informace o redaktorovi

Jakub Janata - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist