yamaha_demo_tour




Veterán sraz - Classic Show Brno 2010 "Zlatá 60. a 70. léta"

Classic Show Brno 2010 je určena přednostně majitelům jedno-, dvou- i třístopých „mladších veteránů“, ale zdaleka nejen jim – jediným omezením je datum výroby vozidla do roku 1985. Vítána budou auta a motocykly všeho druhu. V rámci výstavy v pavilonu i na volných plochách budou k vidění unikátní české závodní vozy, okruhové a vrchařské speciály a formule, americká, japonská a evropská kultovní auta a motocykly. Milovníky tuzemských tvarů a konstrukcí potěší ikony českého průmyslu a designu 60. a 70. let, jako jsou skútry ČZ, velorexy, různé karavany, legendární nákladní auta, autobusy apod. Kromě klubů a veteránských muzeí se na Classic Show budou prezentovat specializované autosalony, výrobci doplňků, obchodníci s díly a poskytovatelé služeb v oblasti prodeje, renovací a restaurování historických vozidel.

Ve dnech 5. a 6. června se brány brněnského výstaviště poprvé v historii otevřou nadšencům pro motorová vozidla šedesátých a sedmdesátých let, pro které se v posledních letech vžil souhrnný termín youngtimery.
U příležitosti pořádání velkých výstav, především autosalonů, byly kdysi velmi oblíbené hvězdicové jízdy. Na tuto zapomenutou tradici naváže hvězdicová jízda účastníků Classic Show Brno, kteří budou za svůj výkon odměněni hodnotnou památeční plaketou.

Během Classic Show určí anketa mezi návštěvníky nejhezčí vozidlo výstavy a odborná porota udělí putovní pohár za nejpůvodnější vozidlo. V mnoha dalších kategoriích získají jejich výherci věcné ceny.
Program:

Sobota 5. 6. 2010
9.00 Otevření Classic Show pro veřejnost
12.30 Odpolední jízda do centra Brna. Propagace Autosalonu, Autotecu a Classic Show v centru města v rámci akce Dopravní nostalgie
od 16.00 Večírek Big Classic Party oblíbených hudebních skupin v areálu koupaliště Riviera

Neděle 6. 6. 2010
9.00 Prohlídka vozidel přihlášených do soutěže elegance a vyhlášení ceny Velký Classic
11.00 Hromadná autogramiáda nových motoristických knih
13.00 Slavnostní vyhlášení výsledků soutěží a předávání cen z hvězdicové jízdy
14.00 Dopravní nostalgie – průjezd městem společně s vozidly Technického muzea Brno
16.00 Ukončení srazu, odjezd účastníků k domovům

Informace o redaktorovi

Jakub Janata - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist