husqvarna_svartpilen_801_2




Terénní historici nakypřili Kavčák

Rok co rok se na Kavčáku poblíž Benešova sejdou milovníci historických terénních motocyklů. Ani letos tomu nebylo jinak a poslední květnovou sobotu proběhlo už osmé setkání historických motocyklů.

Kapitoly článku

Na Kavčáku se opět objevilo pěkných pár historických teréňáků a ještě víc nadšenců, kteří na tyhle motocykly nedají dopustit. K vidění byly soutěžáky a motokrosy domácí produkce Jawa a ČZ a pochopitelně nemohly chybět ani motocykly KTM, SWM, Puch, MZ či Yamaha. Podmínkou účasti byl maximální rok výroby 1988.
To však neplatilo pro novodobé Pragovky, jež dostaly výjimku a mohly také vyrazit nakypřit trať benešovského Kavčáku. Jelikož v pátek vydatně zapršelo, byla trať zejména po ránu hodně rozbahněná. Během dne se však počasí umoudřilo a podmínky se každou hodinou lepšily. Nic nebránilo odstartovat jízdu pravidelnosti, kterou nakonec okraloval německý jezdec Gert Roscher na soutěžní MZ, na druhém místě se umístil Pavel Jirák v sedle Jawy a na třetím opět německý účastník se strojem MZ Jeans-Uwe Marx. Další pořadí jízdy pravidelnosti najdete zde.
Kromě této disciplíny se jelo Cross Country dvojic, které nejlépe zvládl Pavel Dvořák. Za nim dojeli Ron Gross a Oliver Ritz a třetí flek vybojovali Jiří Žižka a Petr Žižka. Kompletní pořadí si můžete prohlédnout zde.
Ve finále však nešlo o závodění, ale o skvělou zábavu jak na trati, tak v depu. Ten pohled na úžasné stroje, které psaly hodně bohatou historii před desítkami let se totiž nenaskytne každý den. Více přiblíží další kapitola plná obrázků.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist