yamaha_demo_tour




Renovace Schwantzovy RGV 500 z roku 1989

Návštěvníkům Motorcycle Live Show v anglickém Birminghamu se první prosincový víkend naskytl jedinečný pohled na originální závodní motorku Kevina Schwantze z roku 1989. Ta byla v rámci prezentace Suzuki GB vysvlečená do naha a rozebraná do šroubku. Proběhla zde totiž její generálka. A i když Suzuki z této akce uvolnila jenom pár fotek, nemůžeme vás o netradiční pohled na ikonickou „Pepsinu“ ochudit.

Tento konkrétní kousek stál v dílnách týmu jako výstavní exponát, v roce 2015 se ale dočkal částečné přestavby, aby se na něm Kevin mohl o rok později zúčastnit akce Sounds of the Engine na japonském okruhu Suzuka. Letošní renovace sice nebyla ničím složitým, přesto na ní dohlížel šéfmechanik oficiálního týmu Classic Suzuki Nathan Colombi. Ten si ze všeho nejvíc užil atmosféru doprovázející tuto akci: „Byla zábava se potkávat a bavit se se všemi fanoušky Suzuki a Schwantze. Motorka byla v pozoruhodně dobrém stavu a to jak uvnitř, tak zvenku. Vyměnili jsme ložiska a písty, provedli jsme také kompletní repasi podvozku.“

Rok 1989 se výsledkově nesl v duchu věnec nebo kotrmelec. Pokud Schwantz závod dokončil, dojel na prvním nebo druhém místě, zvítězil celkově pětkrát a získal 162.5 bodů. Kdyby nepadal a udržel si stejnou výkonnost po celou sezonu, jistě by ho titul mistra světa neminul. Takhle skončil až čtvrtý za Eddiem Lawsonem, Waynem Reineym a Christianem Sarronem. Na titul si nakonec musel počkat ještě další čtyři roky do sezóny 1993.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
jáwkastroj přispěl 1 Kč
masi přispěl 1 Kč
Petřičák přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):



TOPlist