globalmoto_duben_nolan




Přehlídka elegance v Tišnově

V sobotu 3. září se v Tišnově konal 16. ročník setkání historických vozidel známý jako Přehlídka elegance pořádaný Autoklubem Tišnov a Veteran Car Clubem Čebín.

Kapitoly článku

Na tišnovské náměstí se vtěsnalo přes sto automobilů  a přibližně šest desítek motocyklů. Mezi nimi měla největší zastoupení československá motocyklová výroba zastoupená řadou jaw a „čezet”, historii zahraniční motocyklové výroby připomněly například německé BMW a NSU nebo britské stroje Norton, Ariel, Sunbeam či Triumph.

Nejstarším motocyklem na přehlídce byl Triumph Model P z roku 1925. Svého času nejlevnější 500cc motocykl na britském trhu se v roce své výroby prodával za pouhých 42 liber, dnes se jeho hodnota pohybuje kolem 10 000 liber.

 

 

Auta i motocykly z tišnovského náměstí tradičně vyrazily do sedm kilometrů vzdálené Lomnice a pak se okružní jízdou přes Borač a Předklášteří vrátily do Tišnova. Zde celodenní setkání pokračovalo až do pozdních odpoledních hodin v areálu servisu Cars Forever za doprovodu jazzové kapely Mojmíra Bártka.

 

Informace o redaktorovi

Radek Babička - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist