globalmoto_duben_nolan




Mopedy na Křivoklátsku

V neděli 5.6.2011 se sjel na náměstí v Rakovníku druhý ročník srazu majitelů mopedů. Sraz se konal v Roztokách u Křivoklátu, kde se mopedy sjížděly od brzkých ranních hodin, a to od 8:00, kdy začala probíhat registrace jak závodníků s upravenými mopedy, tak i "obyčejných" mopedů.

Kapitoly článku

Trasa byla dlouhá cca 64 km a vedla po místních vesničkách a městech.
Dá se říct, že první bylo Městečko, které hned naše letité mopedy potrápilo :). Abych přesně popsal o co jde, v Městečku je, alespoň podle mě, velmi dlouhý kopec alias krpál :). No, alespoň pro mě to byl celkem záhul. Moped nejel a tak mu člověk musel sám pomáhat. No co vám budu vyprávět, připadal jsem si jako na rotopedu s nejtěžší rychlostí. Hned na konci kopce mě potkala první závada, rád bych dodal, že to byla první ze tří.. :). Cestou jsme absolvovali hned několik zastávek, jako třeba v Rakovníku, kde byly naše mopedy k prohlédnutí místním.
Další zastávka byla v Novém Strašecí, ve Stochově na náměstí a pak na Křivoklátě, kde jsme si za zakoupený lístek mohli dát párek s pivem a prohlédnout místní muzeum, které je do slova přecpané krásnými stroji.
Nakonec se vyhodnotili jezdci, co jeli na závodních mopedech, a pak také nejzachovalejší moped a nejlépe zrenovovaný moped. Samochvála sice smrdí, ale i tak si to neodpustím, ano, umístil jsem se do kategorie o nejlepší renovaci s mopedem Stadion S11.
Kdybych celý den shrnul, tak se povedl, mohlo být i trochu pod mrakem, ale i tak to bylo SUPER! Moc se mi líbila organizace, jak bylo vše řešené, každý měl svoje číslo, za lístek dostal sváču na cestu atd. Prostě a jednoduše, těším se na další rok :).

Jakub Š.
Motokuba.cz

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Motokatalog.cz



TOPlist