globalmoto_duben_nolan




Fenomén Norton II

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
ferrac (23) napsal 27.11.2017 v 08:27+1

co tam meli napsat? tak treba ze v roce 35 byli nortoni v seniorech porazeni jejich byvalym jezdcem woodsem na dvouvalcove moto guzzi, od roku 36 jezdil woods za velocette a nortoni ho porazily v seniorech velmi tesne, v roce 39 vyhralo bmw s meierem. od roku 36 meli ve velocettach vazneho konkurenta (dvojvackova hlava, zadni kyvka) i v juniorech, i kdyz jeste roky 36 a 37 vyhral. 38 a 39 je velo prevalcovali.
prvni rocnik ms absolutne nestacily, meli stary "garden gate" ram vyvynuty pred vakou. v seniorech valely ajs porcupine. v roce 50 prisli se slavnym ramem featherbed a zmenily pomer vrtani x zdvih, ale presto nestacily na 4 valcovy gillery (umbero masseti) v seniorech a na velocetty (foster) v juniorech. rok 51 duke ovladl mistrovstvi.
tak nejak tak bych si to predstavoval… podle jinejch clanku autora bych rek ze na to ma, tenhle je dost odbytej, myslim ze by bylo lepsi si pockat delsi dobu na poradnej clanek. no nic.

kritika nortona se mi nezda adekvatni. evidentne nedelaj tuctovku a pokud si najdou kupce tak kritizovat cenu motorky mi prijde zbytecny. neznam podrobnosti (a celkove nevim moc o novejch motorkach) ale vzhledem k tomu ze maj novej v4 tak asi az tak pozadu nebudou. dobre, dneska v4 ma nejspis kazdej, ale co tak prevratnyho maj jiny znacky. vesmes az na vyjimky kazdej nabizi radovej 4valec, nejaky to V2, jednovalce… v dnesni dobe se nic nevymyka (mozna se platu, klidne me opravte). kadopadne norton si zaslouzi pochvalu na wankela, super vec (vim ze oni wankel nevymysleli). ale norton celkove nikdy nebyl az tak progresivni (fanousci to neradi slysi). v minulym clanku sem se dovedel ze vyvynuli desmo, to sem nevedel. jinak standard sv, ohv; jo, slavna ohc s ni prisly daaavno po matchlessu, chatel lea, velocette nebo ohs 4 ventilovy moto guzzi. dvouvalec vyvynutej po valce je velmi podobnej triumphackymu speed twinu z konce 30 let. se zadni kyvkou taky prisly az v roce 50. takze norton po vetsinu svy existence nebyl tahounem technickych novinek a experimentu, to neni kritika, vzdycky na cokoliv sahly tak to dotahli k dokonalosti. koneckoncu vetsina znacek ktery udelali opravdu novy a prevratny konstrukce to nedokazala pretavit. nortoni, ac se mi taky libej hlavne ty stary, maj furt smrnc a budme radi ze tu sou. a cena, no v anglii rucne montovana motorka bude za jiny penize nez yamaha nekde z indonesie...

Pivko (85) napsal 26.11.2017 v 18:47+1

dobre to bolo ,čuš vy kritici .

Hog (11) napsal 26.11.2017 v 17:04-1

Říká se, zašlá sláva-polní tráva.
Můžou vzdychat jak chtějí, ale "zašlou" slávu a ještě pořádně šípkem zarostlou už nevzkříísí !
Je jiná doba a zatím ten NORTON zase nevylezl s něčím tak převratným a to, co vyrábí na čele
pokroku už nebude a je h l a v n ě řádně předražené! Vždať je to j e n o m motorka, na které
už bylo ve světě vymyšlené úplně všechno!

genetik (45) napsal 26.11.2017 v 15:05-3

Už jenom zašlá sláva. Dnes sice některé hezké,ale směšně předražené a spíš zaostalé stroje...

sekáčmagor (128) napsal 26.11.2017 v 13:41

A co tam podle vás měli napsat?

g15csr (3) napsal 26.11.2017 v 12:41-1+1

No jména, jména a zase jenom jména a čísla článek úplně o ničem.

ferrac (23) napsal 26.11.2017 v 11:57

Hm, po prvnim clanku me tenhle dost sklamal. Zacatek nadejnej, ale pak v podstate vysledkovy tabulky poskladany do vet. cekal bych par souvislosti, vyvoj motocyklu, tovarni jezdci (amatersti zavodnici), jejich prestupy ke konkurenci a boj proti nortonum, neskodila by zminka o zavodnicich u nas (nedavno se nasel originalni stroj zavodnika Filipovice z roku 29, nemel by chybet Vitvar). Necekal bych materialy na knihu, ale par veci by tam chtelo zminit. snad jen pozitivum dana dohromady fotodokumentace, i kdyz i u ni bych cekal popisky. skoda, po prvni casti opravdu velke zklamani.




TOPlist