globalmoto_duben_nolan




Burza MotorTechna

Po půlroce se sjeli 20.10. 2012 milovníci „starého železa“ do kulatého „zetka“ a jeho blízkého okolí na brněnském výstavišti. Po mlhavém ránu zalily Brno podzimní sluneční paprsky. To jistě přispělo ke zdaru celé příjemné akce.

Kapitoly článku

Někteří prodejci dorazili na výstaviště již v pátek. Prostranství kolem legendárního pavilónu „Z“ se počalo postupně zaplňovat. S přibývajícím denním světlem houstl i provoz na příjezdových komunikacích. Početný tým organizátorů bez větších problémů vše zvládal. Prodávajících byly stovky, kupujících tisíce.
Nabízeny byly převážně poválečné stroje československé výroby Jawa a ČZ a samozřejmě tuny dílů na tyto motocykly. Prodávalo se i několik silničních závodních speciálů ze Strakonic i speciály zahraniční produkce.
U jednoho malého stánku byly nabízeny plakety Svatého Kryštofa z bývalé sbírky. Nejstarší kousky z počátku dvacátého století, převážně italské a francouzské výroby. U některých exponátů byl prostor, kam si majitel mohl nechat vyrýt své jméno a poté se cedulka umístila například na palubní desku automobilu. Prodávaly se i štítky oblého tvaru s možností montáže na řidítka motocyklu. Svatý Kryštof je patronem cestovatelů a motoristů.
Velmi zajímavé byly výrobky firmy Design Rožnovský, která se zabývá ruční zakázkovou výrobou originálních modelů historických vozidel. K vidění byla také malířská díla mladých umělců. Nabízeno bylo i oblečení, jako doplněk k historickým vozidlům.
Široká byla nabídka čepic, klobouků a cylindrů.
Brněnská MotorTechna, kterou pořádá místní Veterán Club Brno, není pouze prodejní burzou. Stala se velkým svátkem všech milovníků starých strojů. A tak v již zmíněném pavilonu „Z“ probíhá s burzou souběžně i výstava starých strojů a to jak automobilů, tak motocyklů.
Svojí celoroční činnost zde prezentují kluby nejen z jihu Moravy.
Na závěr veteránské sezóny zde probíhají  i nesčetná přátelská setkání, na kterých se bilancuje i plánuje na příští motoristickou sezónu.

Informace o redaktorovi

Bohumír Špaček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist