globalmoto_duben_nolan




Honda CB 1300DCw - X4

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Judas.6 (0) napsal 31.08.2009 v 23:08

Ahoj - po dlouhé době jsem tu zas - ano, se spotřebou se trochu utli, ale je možný že taky vycházeli ze zavřené verze, což je většina dovezených z Japonska, protože jak jsme psali níže, je to motorka určená jen pro japonský trh a v Japonsku jak je známo nesmí po silnici jezdit mašiny které mají víc jak 100 koní. Podobný zákon byl cca před 10 - 15ti lety i v Německu. Takže budu trochu oponovat některým majitelům, páč s X4 se dá opravdu jet za 4,6 mě se to teda skoro povedlo, byl jsem s kamarádem v roce 2007 v Monaku a cestou jsme si počítali tak nějak občas průměr a v Rakousku a Itálii jsem se dostal na 4,9 litru. ALE!! Musíte počítat s tím, že v těchto zemích je nesporně kvalitnější benzín než u nás a navíc jsme se báli pokuty, která by byla asi citelná, proto jsme jeli v rozmezí 90, až maximálně 130 km/hod. Tady v česku jezdím někdy i pilu a bere mi maximálně 7 litrů i když jedu ve dvou. Pokud někomu žere 9 litrů, buď tam leje ňákej podřadnej benál z pumpy nějakýho statku anebo by měl vyměnit mechanika, páč ten jeho umí prd. Já servisuju každou zimu a mechanikovi vždy hlásím : Petře nevadí mi vyšší spotřeba, ale chci, aby to jelo!! Nevím co s tím dělá, jen vím že na brzdě mi naměří 103 koní (oproti papírovejm 98 z fabriky) a 133 Nm krouťák (opět oproti 121 v papírech). Jojo, brzda je super věc a je ostuda, že jí leckdy nemá ani oficiální dovozce té konkrétní značky. Pro zajímavost, - víte, že řetěz namazanej a nenamazanej může na brzdě ukázat rozdíl i 3 koně?? Hustý co?? To bych taky nikdy neřekl. Nic, nebudu zdržovat...zdar Vám všem a X4-kám zvlášť !!!

marab (0) napsal 30.10.2008 v 13:01

Se spotřebou si troufám trochu oponovat. V průměru se pohybuji kolem 6,5-8 litrů.
Jinak mohu potvrdit že i s touto spotřebou je 15l nádrž na cestování trochu málo.

WBad (0) napsal 11.06.2008 v 09:45

ahoj popis dobrý vše souhlasí až na jeden malý detail spotřeba ! Uvedená spotřeba 4,6 l /100km je pouze sen, vlastním tento bajk již dva roky a nikdy jsem se nedostal pod 9 litrů. takže jediné co bych změnil na této moto je nádrž. 15-ti litrová nádrž je jen tak kolem komína když chceš vyjet na dlouhou vyjížďku musíš si jí naplánovat kolem benzínových pump. Jinak na ní není nic co bych jí vytknul, zdar Bady

Judas.6 (0) napsal 01.03.2007 v 01:09

...oprava: .. vysněný bajk ..

Judas.6 (0) napsal 01.03.2007 v 01:07

Ahoj. S popisem týhle strojovny souhlasím, protože jí už ňákej pátek vlastním - viz můj profil. Autor článku jen pozapomněl našim bikerům napsat že Honda tento model vyráběla pouze pro Japonský trh a nějaká ta série šla do Ameriky, takže u nás, je to určitá rarita a exot.Tudíž bývá ozdobou srazů a časté otázky bikerů - co že je to za přestavbu - jsou důkazem, že málokdo o X4 slyšel. Rozhodně si troufám říct, že má jízdní vlastnosti lepší než srovnávaný V-Max, za kterým ale zaostává trochu výkonem. Je to můj vysnšný bajk a nikdy ho neprodám !!!




TOPlist