husqvarna_svartpilen_801_2




Testovali jsme nové Husky 2016 na Budds Creek

Kapitoly článku

Torsten Hallman

Čtyřnásobný mistr světa se narodil 17. října 1939 ve švédské Uppsale a je jedním ze „spoluviníků“, kteří májí na triku velký "boom" motokrosu za velkou louží. Někdy v polovině šedesátých letech přicestoval jako tovární jezdec Husqvarny do USA a položil tam základní kámen motokrosu. Závodil, trénoval jezdce a vlastně ukázal, o čem motokros vlastně je a jak se má jezdit.

Možná někdo z vás jezdí ve výstroji Thor, kterou Torsten založil. V samých začátcích šil kalhoty a rukavice a značka Thor je zkratkou Torsten Hallman Original Racewear.

Torsten Hallman byl v roce 2000 uveden do síně slávy AMA Motorcycle. 

Husky Power

Husqvarna má připravené originální díly Husky Power a je fakt, že to mašině sluší. V nabídce jsou například páčky, výfuková koncovka FMF, víčko nádrže, brýle a nejrůznější protektory.

Trať Budds Creek

Motokrosová trať Budds Creek se nachází ve státě Maryland, tedy na východě Spojených států amerických. Legendární trať s bohatou historií leží necelou hodinu jízdy z hlavního města USA Washingtonu D.C.. Kromě seriálu AMA, který se zde jezdí pravidelně, se na trati odjelo Mistrovství světa roku 1999, ale i Motokros národů o osm let později. Tenkrát zde dominoval americký tým ve složení Ricky Carmichael, Tim Ferry a Ryan Villopoto.

Přírodní trať namotaná v údolí pochopitelně slouží také hobby jezdcům, kteří zde jedou své vlastní seriály a dá se říci, že je vůbec nejoblíbenější široko daleko. Svou charakteristikou se docela podobá tratím evropským. Nejtěžší období zažila někdy kolem roku 1973, kdy byla kvůli územním problémům zavřena. O šest let později se ji podařilo znovuotevřít a promotér trati Jonathan Beasley začal budovat zázemí. Od té doby je trať neustále v provozu. 

Týmový kamion Peterbilt

Tenhle truck funguje jako zázemí závodníků čtyřtaktních dvěstěpadesátek v seriálu AMA a zároveň slouží  pro marketingové akce Rockstar Husqvarna tým. Je zde kuchyňka, převlékárna, prostor pro náklad a motorky, jakýsi obývák pro schůzky a rozhovory.

Roadtrip New York – Washington

Za šestnáctkovými Husky jsme vyrazili z New Yorku a vzali to pěkně přes Atlantic City a Philadelphii. 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný (Odebírat články autora) - Výška testovacího jezdce: 173 cm

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist