globalmoto_duben_nolan




Značkové dny 2011

Mezi motocyklovými importéry se už stalo téměř společenskou povinností připravit zkraje sezóny pro potencionální i stávající zákazníky možnost vyzkoušet nové modely. Některé prezentační dny se odehrávají výhradně na závodním okruhu, jiné značky pořádají testovací jízdy na vytyčených trasách v běžném provozu. Pojďme se podívat do kalendáře, co nabízí dovozci jednotlivých značek na letošní rok.

Ducati

Letošní sezónu otevřela putovní prezentační akce Ducati Tour 2011, jejíž první zastávka v Milíně u Příbrami proběhla už 16. dubna, a druhé dvoudenní zastavení o týden později v Ostravě. Do severomoravské metropole se předváděčky Ducati ještě jednou vrátí, takže kdo propásl první možnost, má pořád šanci. O nadcházejícím víkendu míří Ducati kamion do Brna (ovšem nikoli na Masarykův okruh), a pak je v plánu ještě další pět štací včetně Ducati dne, který se koná 25. května na okruhu v Mostě.
Rezervace na všechny zkušební jízdy (Ducati Tour i okruh) se provádí prostřednictvím zápisového systému, a všechny potřebné informace o výši poplatku, kauce a dalších nezbytnostech spojených s jízdou najdete na rovněž na webu Ducati.

Yamaha

Všichni, kdo by si rádi vyzkoušeli jízdu na některém z motocyklů značky Yamaha, stihnou ještě probíhající akci  Yamaha Jarní festival, která u 22 participujících českých autorizovaných dealerů Yamaha končí 30. dubna 2011. Více informací o skladbě předváděcích modelů, která je mimochodem opravdu pestrá, a podmínkách zapůjčení získáte na stránkách českého zastoupení značky Yamaha, kde zároveň probíhá také on-line registrace zkušebních jízd.

KTM

Příznivci oranžové barvy si určitě nenechají ujít KTM & Husaberg Festival 2011, který je již pátým českým setkáním jezdců a fandů těchto značek. Akce se koná už o tomto víkendu,  30.4.-1.5. 2011 v areálu Motorland Bělá pod Bezdězem u Mladé Boleslavi.
Pro jezdce na motocyklech a čtyřkolkách všech značek i kategorií bude připravena přírodní silniční trať, terénní enduro okruhy pro velká i malá endura, i motokrosová trať.
Ke zkušební jízdě na některém z předváděcích motocyklů KTM nebo Husaberg se zájemci mohou registrovat přímo na místě.
Po oba dny KTM Festivalu bude pro všechny připraveno občerstvení, teplá jídla, pochoutky z grilu, zázemí pro kemping a zábava v podání dvou kapel, které všem zpestří sobotní podvečer.
Více informací a kompletní program hledejte na stránkách KTM Klubu.

Suzuki

Pod heslem "Kdo nezkusí, nepozná" pořádá Suzuki svojí Road Show, na které představí a nabídne k vyzkoušení novou GSR750. Road show odstartuje ve dnech 6. a 7.5. před prodejnou společnosti Mot Art v pražské Vrbovce a hned následující den, 8.5. se přesune k dealerství  Jolana Hamouzová na Kladno. Následovat bude ještě dalších patnáct zastávek, a nakonec se pouť vrátí 2. července do Prahy. Zkušební jízdu si zájemci mohou registrovat u svého dealera Suzuki

Harley-Davidson

Symbol amerických motocyklů firma Harley-Davidson nabízí možnost otestovat nejnovější modely během turné Demo Truck Tour, které začíná 20. května v Pasohlávkách na jižní Moravě a dále poputuje ještě čtyřmi českými městy.
Demo Truck Tour, která byla v České republice poprvé představena loni, nabízí fanouškům a obdivovatelům značky Harley-Davidson ke zkušební jízdě na výběr dvacet nejnovějších modelů.
Truck zakončí svou cestu o prvním červnovém víkendu v Praze na Džbánu. Již nyní se zájemci mohou registrovat na internetových stránkách http://tour.harley-davidson.cz/tour/, kde také najdou všechny potřebné informace.

Honda

Všichni majitelé motocyklů Honda mohou 24. května 2011 přijet prověřit svoje závodnické schopnosti na tradiční Honda den do areálu Masarykova okruhu v Brně. Výhodu dvou bezplatných dvacetiminutovek získává automaticky ten, jehož Honda pochází z dealerské sítě v ČR – ostatní si musí za svezení na trati zaplatit, a jiné značky motocyklů pořadatelé během Honda dne na trať vůbec nepouští.
Chybět nebude ani možnost vyzkoušet některou z řady novinek, a protože všechny nejsou úplně vhodné k jízdě po závodní trati, testovat se bude také na silnicích v okolí Masarykova okruhu. Honda den by nebyl kompletní bez školy bezpečné jízdy.
Ty úplně nejmenší modely můžete projet přímo na parkovišti u boxů, a pro ekologicky smýšlející nadšence Honda přistaví na zkoušku dokonce jeden sportovní hybridní automobil CRZ. Rezervace na Honda den přijímají všichni autorizovaní dealeři Honda.
A pokud by se vám kvůli zkušební jízdě na vysněné Hondě nechtělo jezdit až do Brna, zkuste  stihnout u některého ze zúčastněných dealerů předváděcí akci Víme, o čem sníte, která potrvá ještě celý květen.
Na Slovensku se loňský Honda den ve stejném provedení letos opakovat nebude, ale to neznamená, že by Honda na novou závodní trať nedaleko Bratislavy zanevřela. Slovenská pobočka pořádá na Slovakiaringu obdobnou akci v průběhu letošní sezóny šestkrát pod názvem Honda Test & Race Days. Prostřednictvím slovenských dealerů se mohou i zájemci z Čech.

Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio, Vespa, LML

Počet značek, které na českém trhu zastupuje společnost A Spirit, se nám přes zimu poněkud rozrostl, ale název tradičního setkání v Kořenově zůstává nezměněn. Aprilia & Moto Guzzi Test Rides 2011 se koná ve dnech 27. a 28. května, a předem registrovaní zájemci o zkušební jízdu jsou očekáváni na parkovišti u Hotelu Příchovice, který se nachází v obci Kořenov na hlavním tahu E65 mezi Tanvaldem a Harrachovem. Na místě bude probíhat také prezentace přileb Arai s možností jejich vyzkoušení za jízdy, oblečení Dainese, komunikátorů Cardo a pneumatik Pirelli a Michellin.
Zkušební jízdu na vybraném motocyklu značky Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio, Vespa nebo LML si můžete zarezervovat nejpozději 20.5.2011 na stránkách pořádající firmy Aspirit.  Nezapomeňte si předtím nastudovat zápůjční podmínky.

Jawa

První Jawa den proběhl 16. dubna v Táboře, ale pokud jste možnost vyzkoušet  nového Sportarda propásli, máte stále ještě několik šanci se na něm povozit. Další Jawa Dny  jsou potvrzeny v lokalitách Beroun, Praha-Lipence, Kladno, a u vodní nádrže Rozkoš. Na všech Jawa Dnech si kromě nejnovější 660ky můžete vyzkoušet také další modely (Robby 50, Travel 125 a 250). Termíny konání najdete zde.


Dovozce Kawasaki se svým příznivcům omlouvají, že letos žádné prezentační dny nebudou organizovat.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist