yamaha_demo_tour




Zmatky na kruháčích už nehrozí, díra v zákoně dostane záplatu

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Bombista (15) napsal 17.04.2016 v 20:31

Kdyby tak neřešili ptákoviny a dělali něco užitečnýho... Když je někdo mooooc chytrej a ještě iniciativní a ke všemu má po ruce blba, co mu všechno podepíše, to je vážně peklo!

seemir (0) napsal 17.04.2016 v 19:53

již ve více případech se přišlo na totálně nelogické změny a úpravy zákonů, nařízení, obecních vyhlášek, kdy po zjištění těchto omylů, se muselo vše uvést zpět na pravou míru ...ale nikdy se nezveřejnil žádný viník a zda za to své pochybení taky zaplatil...

Kosťa_jawař (1) napsal 16.04.2016 v 20:09-1+1

Já nevím. Když takovou blbost zveřejní televize Noha, dejme tomu,... pánové, nic se nezměnilo a záplata není potřeba. Současně s touhle akcí někdy před 5 lety dostali silničáři povinnost každou silnici na kruháči označit trojúhelníkem. Akorát je to daný normou, nikoli zákonem. Takže... bouře ve sklenici vody. Jen je třea se nad tím hlouběji zamyslet a zjistit si opravdový stqavv všci jenže to dá moc práce, co? Kouknoout se na TV Nova a napsat burcující článek je jednoduššší

Martin--GS (34) napsal 16.04.2016 v 19:40







sem ty bruselské mozky nedosáhnou,proto to funguje naprosto bez problémů...

Martin--GS (34) napsal 16.04.2016 v 19:29

„Mrzí mě, že k takovým nejasnostem vůbec došlo. Úředníci dávali do pořádku vyhlášku k silničnímu zákonu a bohužel u některých částí vznikly nejasnosti až poté, co nabyla účinnosti.

kdybych já jako zaměstnanec odsouhlasil jakoukoliv smlouvu a podepsal jí,tak všechny vzniklé škody půjdou na moje triko...jenže já jsem placen za to,kolik toho prodám...nejsem úředník,kterému je to šumafuk,že se podepsal pod blábol...hlavně,že to na ministerstvu v Praze slušně sype a sedím v teple...
Dříve se říkalo - Já su haviř,kdo je víc?...
Dnes?...Já jsem úředník...a navíc na ministerstvu...kdo je víc?...

Kam se proboha poděl obyčejný selský rozum?...v Bruselu ho určitě nelze nalézt...tam se nikdy nevyskytoval...a ještě dlouho se tam vyskytovat nebude...protože selský rozum nejde dát do excelu...škoda,že na to Bill nepamatoval...

Luky555 (3) napsal 16.04.2016 v 08:21

Dobrý den všem, nejhorší na všech těchto paskvilech je to, že tvůrci těchto nesmyslů, jsou za to placeni. I když vytvoří jakýkoliv patvar a nesmysl, nemusí vrátit výplatu a to je špatně. Umíte si představit kolik právníků, politiků, úředníků a jiných darmožroutů se takto živí !!!

Metric (12) napsal 15.04.2016 v 21:56

Umm... facepalm smajlík tu nie je?

Musím sa priznať, že na jednej strane nechápem, prečo sa kvôli dvom módom kruháčov zdvihla taká vlna. Keď som robil B na SK v 1997, tak tam boli dva módy a predsa sme sa všetci navzájom nepozabíjali a to ani v Bratislave, kde sa jazdí ako v Bratislave. Jediný problém by bol v kombinácii dvoch módov na jednom kruháči, ale príslušná vyhláška upravuje cestnú premávku, nie stavbu, a nikde nebolo napísané, že sa taký kruháč smie postaviť.Takže celá búrka bola proti niečomu, čo je v poriadku, a niečomu, čo nebolo schválené. Pri tom to, že MD uzákonilo, že máme len jedno ročné obdobie, zimu, po celý rok, sa prešlo pár článkami akoby mimochodom.

Na druhej strane však vyhlásenie ministerstva mení presne nič. "Kruháče sa budú stavať po starom, okrem prípadov, kedy sa nebudú. Ale čestne prisaháme, že po starom nebudú jedine v prípadoch, keď nebudú, inak budú." Ponechávam to bez ďalších komentárov, myslím, že by to mohlo byť každému jasné.

ghrohe (3) napsal 15.04.2016 v 18:19

Čmoud---není co dodat a peníze za výstavbu kruháčů ušetří

Steve-CZ (259) napsal 15.04.2016 v 17:48+1

No super, tak už zbývá opravit jenom nějakých sto tisíc dalších uzákoněných nesmyslů v této banánové republice a je to

SPV (816) napsal 15.04.2016 v 15:49

Čmoud:

Čmoud (11) napsal 15.04.2016 v 15:17+5

Pokud by se na kruháči dávala přednost zprava,tak je ten kruháč zbytečný,je to totiž normální křižovatka.

Ladysb (1) napsal 15.04.2016 v 14:01+1

No kdo takovou pitomost mohlo vymyslet, jedině naše ministerstvo dopravy, ty asi nikdy nenavštívili skutečnou dopravu nebo jsou imrvere nalití. Kdyby to tak nechali tak ty všechny kruháče mohou rovnou zbourat. Dovedete si představit na velikém kruháči třeba o 6 výjezdech dva kamiony za sebou, kteří dávají přednost z prava. Celé je to jenom vizitka našeho Ministerstva dopravy a hlavně je vidět co tam sedí za hlupáky, kteří asi nikdy nebyli v běžném v provozu a jak je vidět asi se nikdy ani nepodívali z okna. .
Jinak No coment Ministerstvo Dopravy.

satanokky (26) napsal 15.04.2016 v 13:26+3

No neviem čo si mám o tejto diskusii a článku myslieť.
Ešte aj v teoretických testoch na "vodičák" sa nachádza tento chyták - raz je na obrázku kruháč bez značiek a raz zo značkami Daj prednosť v jazde. A je to úplne logické, keďže sú ustanovené a zavedené pravidlá pravej ruky (kto prichádza na neoznačenú križovatku z tvojej pravej ruky tak má prednosť) a ľavej ruky (kto odbočuje doľava tak opúšťa križovatku ako posledný ak to nieje inak upravené značkami). Kruháč bez značiek je proste klasická križovatka bez značiek a to znamená kto doňho vchádza tak má prednosť. A aby to s tou plynulosťou a bezpečnosťou platilo tak sú všade na kruháčoch osadené znač na vjazdoch Daj prednosť v jazde. V Rakúsku majú pred či v kruháči ešte často značku (hlavne v pohraničí) Pri opúšťaní kruháča vyhoď pravú smerovku. Takže zavádzanie generálneho Kruhového objazdu by bolo podľa mňa dosť zmätočné.
Plus ešte my máme na križovatkách značky hlavnej cesty a doplnkové značky skutočného tvaru križovatky s vyznačením hlavnej a vedľajších ciest. Toto (hlavná cesta + tvar križovatky) v Rakúsku nieje a sú osádzané značky len Daj prednosť v jazde na ceste vedľajšej čo niekedy spôsobuje chaos v križovatkách a to hlavne na neznámych cestách. Naše riešenie sa mi zdá lepšie.
No a osádzanie rýchlostných obmedzení osobami bez vzdelania a vodičáku je príbeh sám o sebe. Ale toto je problém aj západnej európy nielen náš - a kope úradníckych pošukov to takto vyhovuje keď si môžu honiť ego na šoféroch.

Zelinář (292) napsal 15.04.2016 v 12:40

Vsak tu zmenu muselo vymyslet nejaky blby tupy hovado ...

BadRX (84) napsal 15.04.2016 v 12:38

No a když před křižovatkou není značka hlavní silnice, tak že mám dát přednost zprava je taky díra v zákoně?

Myschan (187) napsal 15.04.2016 v 12:24+1

V normální myslící společnosti by uvedli, že tuto pitomost vymyslel odborník pan XY a že je minimálně na rok bez odměn, či lépe byl odejít z místa. U nás to takto nefunguje.

Třeba se dočkáme i značky pro blondýny - konec kruhového objezdu

HonzaHus (62) napsal 15.04.2016 v 11:00+2

puffybodie: Přesně tak!
Na co značky nebo semafory? Před vjezdem na kruhák prostě dáš přednost a basta.
Kdo kouká před kruhákem na značky? Leda blbeček, protože každý normální řidič sleduje, zda na něm někdo jede nebo ne. Když před sebou vidím kruhák, tak je to snad jasné a nepotřebuju značku "kruhový objezd". Užitečné jsou jenom ty, které tě včas před kruhákem upozorní, abys zpomalil, ale ty přímo před ním? K ničemu.

Simitom (119) napsal 15.04.2016 v 10:56

Řešení je sice zbytečně složité ale řešení to je. Kdyby bylo dáno že je na rondelu vždy přednost, bylo by to naprosto srozumitelné. Bohužel je všeobecně známo že je v ČR přeznačkováno. Většina řidičů si zvykla a když značka není tak si myslí že mají automaticky přednost a jsou na hlavní. Krásným příkladem jsou parkoviště u obchodních center kde je na začátku značka zóna s předností z prava (ne vždy) a přesto ten kdo jede po průběžné silnici nebo té nejširší tak ho ani nenapadne že by měl dát přednost z prava jedoucímu autu. Už na mě několikrát troubili že jsem zastavil pustil řidiče který přijížděl z prava a pak se ještě divil proč ho pouštím.

puffybodie (390) napsal 15.04.2016 v 10:40-1

Pekny bullshit. Ty nuly na ministerstvu se nemaji snazit neco vylepsovat, kdyz o tom vedi hovno. A to co zmrvi se nema menit metodickym pokynem, ale primo opravou v zakonu/vyhlasce.

Ale hlavne, ma se to prepsat tak, ze vozidla jedouci na kruhovem objezdu maji prednost pred temi co na nej najizdi a nebo jinou vetou ve stylu ze prijizdejici vozidlo na kruhovy objezd musi dat prednost tem co uz na nem jedou a HLAVNE po teto zmene ODEBRAT vsechny znacky ze vsech kruhovych objezdu.

A timto zpusobem by se dalo pokracovat u mnoha dalsich ustanoveni.

Jenze to by Kokotok a jemu podobni zmrdi a prizdisraci prisli o ksefty s plechem a moci.

SPV (816) napsal 15.04.2016 v 10:39+1

Není se čemu divit, když třeba v Brně o aktuální předepsané rychlosti na určitých úsecích rozhoduje člověk, co sám ani autem nejezdí.
A tyhle všechny vocasy my platíme. Je jen na nás, co si všechno necháme líbit. Ale už je asi čas, se ozvat!

SPV (816) napsal 15.04.2016 v 10:17+1

Zmatky hrozí stále:

"Pokud by ve zcela výjimečných případech bylo přece jen zvažováno stanovení dopravní značky kruhový objezd samostatně, je třeba velmi podrobně takový záměr odůvodnit a důkladně to konzultovat s Policií ČR coby dotčeným orgánem,“ uvádí se v metodickém pokynu

Takže, když si někdo umane, že bude chtít mít kruháč s předností zprava, stačí to jen odůvodnit, a nový kruháč bude na světě. Asi jako stačí odůvodnit, že prostě musíme pomáhat iráčanům (afričanům), kteří se do ČR prý moc těší a moc se jim tady líbí, a platit jim letenky a pobyt v ČR, ikdyž jsme jim jen zaplatili snadnou přapravu, aby se nemuseli mačkat s ostatními někde v Řecku. Stejně jako politikům stačí odůvodnit, kde se na jejich kontech vzali ty miliony. Kéž by také nám stačilo jen odůvodnění pro Policii ČR, proč jsme zrovna museli jet 150 tam, kde je jen 90.

Lada71 (2) napsal 15.04.2016 v 10:15

... Klasický domácí úkol ... ani učitel vám neporadí...neboť neví...Před vjezdem na rondl by měla být značka,,, Modleme se "

jardapl (-67) napsal 15.04.2016 v 09:51

A koho za to vyhodil? Proč se do toho pořád nějaká parta diletantů montuje?

Jiri_V (8) napsal 15.04.2016 v 09:38+4

Z uvedeného vyplývá, že sice většina kruhových objezdů bude dle stávajícího, ale pokud záměrně, nebo omylem nebude tento metodický pokyn dodržen, což není vyloučeno a vy si toho nevšimnete, tak hrozí stejně kolize, kde budete viníkem vy, protože jste nedodržel jízdu podle dopravního značení, metodický pokyn sem, metodický pokyn tam...na něm si potom nic nevezmete, měl jste jet podle aktuálně osazených značek. Metodický pokyn není žádná dopravní vyhláška. Takže záplata, ale dle mého zase s dírou...
Prostě vymýšlí stále paskvily a skrývají se za údajná (mnohdy, jak známe, nesmyslná) nařízení z EU a pod...




TOPlist