yamaha_demo_tour




Zero Engineering

Pokud hledáte něco speciálního a exkluzivního v kategorii chopper, Zero Engineering může být přesně to co chcete.

Zero Engineering je součástí firmy PLOT Inc., která patří k největším v motocyklovém odvětví v Japonsku. Firma byla založena v roce 1992 v Okazaki City v Japonsku, staví velice individuální stroje ze staré školy ve špičkové kvalitě. Ročně je ručně postaveno jenom několik motorek, podle požadavku zákazníků. Firma se stala známou modely Type 5, Type 6 a Samurai Chopper, pro které je typický minimalismus, tuhý rám, vidlice typu Springer a styl „vintage“ ze staré školy, který se často kopíruje. Jedna z jejich motorek byla použita ve filmu "Iron Man" a “Iron Man 2”. V nabídce najdeme Type 5, Type 6, Type 8 a Type 9.
Type 9 je poslední v nabídce (od roku 2011) patří ke klasickým motocyklům Zero, které jsou propracované do posledního detailu a přesto, že se drží retro stylu najdeme tady inovativní řešení. Linie je nízká a dlouhá kombinuje prvky chopper/bobber stylu padesátých let (vidlici typu Springer, masivní pneumatiky, malé zadní světlo atd.)
Na první pohled to vypadá, že zadní kolo není odpružené, ve skutečnosti ale používá odpružení typu multi-link, které je ukryté před zadním kolem. Toto řešení nabízí vzhled staré školy a relativně pohodlnou jízdu.
Nabízeno je několik motorů mimo jiné HD o objemu od 1 450 ccm do 1 800 ccm, 5-stupňovou HD převodovku, ale také individuální výběr barvy nejenom motorky, ale také motoru, výběr stupaček, výfukového systému atd. Nádrž o objemu necelých 10 litrů umožňuje dojezd asi 160 km. To všechno má svoji cenu: v USA začíná na 38.000 USD.

Informace o redaktorovi

Oliver Trembač - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist