yamaha_demo_tour




Yuki na Motosalonu představí 3 nové stroje

Návštěvníci jubilejního 10. ročníku výstavy Motosalon, který se letos koná v pražských Letňanech, tu zažijí několik českých premiér. Hned trojicí nových strojů k tomu přispěje i značka Yuki. Pro začínající nebo méně náročné motorkáře má připraveného nového scramblera, cestovní enduro s bohatou výbavou a stopětadvacítkový maxiskútr.

Nutno říct, že se zájemci o dostupné motocykly mají na co těšit. Trojice nových motorek vypadá vážně k světu a je vidět, že od roku 2002 udělala Yuki velký kus práce. Naživo se o tom můžete představit v prostřední hale číslo 5, na stánku číslo 512. Trojici nových strojů zde doplní osvědčené stálice nabídky Yuki 125i SR, 125i SG, 125 RS, caferacer Manxcafe v obou objemových variantách nebo skútry Falcon a Matrix. O tom jak tyhle stroje fungují, se můžete samozřejmě dočíst v našich testech.

První novinkou, která se na výstavišti představí, je Yuki 125i Vox. Ta do Prahy přiváží styl scramblerů v atraktivním moderním pojetí. Příjemnou jízdu předem prozrazují vysoká řídítka a prostorné sedlo, určitou dávku praktičnosti zase zadní nosič. To, že jeho revírem budou hlavně asfaltové cesty, dokazují široké silniční pneumatiky na 17palcových kolech. Jak se na moderní motorku stylu scrambler sluší a patří, naděláte s ní taky spoustu parády. O to se postarají například LED světlomety nebo digitální přístrojová deska. Novou stopětadvacítku Vox pohání vzduchem chlazený čtyřtaktní jednoválec, do jehož útrob směs paliva a vzduchu putuje skrz vstřikování. Ze 125 kubíků objemu vydoluje necelých 11 koní a 9,5 Nm, to vše při příznivé váze 136 provozních kilogramů. Cena modelu je 56.490 Kč .

Další novinkou přeskočíme do kategorie skútrů, kde Yuki svou nabídku rozšiřuje o městský maxiskútr Max. Moderní design s LED světlomety a předním štítkem slibuje dostatek ochrany před případnou nepřízní počasí, podvozkové komponenty s rozměrným sedlem by zase měly posádce dopřát pohodlné svezení. Z praktického hlediska zaujme hlavně velký prostor pod sedlem pro dvě přilby a dvě další menší schránky v přední kapotě. O dopředný pohyb 135 kilogramů vážícího skútrů se stará opět vzduchem chlazený čtyřtakt s jedním válcem o objemu 125 cm3. V případě Maxe umí necelých 9 koní a k tomu 8,5 Nm. Cena skútru je 56.990 Kč.

To v poslední novince, na kterou se můžete těšit, umí vzduchem chlazená "dváca" koní 11 a newtonmetrů 9,2. Tyhle výkony si budou muset poradit se 156 kilogramů těžkým strojem v plné výbavě. To je totiž hlavní tahák nového cestovního endura XTR. U správné motorky tohoto typu totiž rozhodně nesmí chybět padáky, nosiče s trojicí kufů a velké přední plexi. Cestovních endur je v kategorii A1 jako šafránu, a tak se dá s atraktivní cenovkou a líbivým designem očekávat zásah do černého. Přijďte se na nové XTR a další dva nové stroje podávat na vlastní oči do pražských Letňan.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)




TOPlist