globalmoto_duben_nolan




Yamaha XSR900 jako RZ250

Přestrojit novou Yamahu XSR900 do podoby youngtimeru RZ250 lze celkem jednoduše pomocí sady dílů, kterou však japonská značka zatím prodává na domácím trhu. První limitovaná série kapot v bílo-červeném provedení zmizela z pultů velmi rychle, a tak Yamaha přichází s další várkou v černo-zlaté barvě.

Sada obsahuje jiný přední blatník, boční panely pod sedlo, kryt palivové nádrže a chromovaný rámeček předního světla, a pokud jí namontujete na černou Yamahu XSR900, získáte klasický vzhled modelu RZ250 z osmdesátých let. Tahle motorka je v Japonsku tak populární, že se ve velkém prodávají i její zmenšené modely od firmy Tamiya.

Montáž celé sady zabere podle výrobce asi dvě hodiny, a cena kompletu je v přepočtu asi třicet tisíc korun. Kdybyste však chtěli dosáhnout stejného vzhledu jako na oficiálních fotkách, budete potřebovat trochu víc peněz - připlatíte si za ráfky GaleSpeed, sedlo s fajnovějším potahem, kompletní výfukový systém, odpružení KYB a LED blinkry.

Yamaha nabízí přestavbový kit v rámci svojí řady "Authentic", která se v Japonsku prodává prostřednictvím sítě Y’s Gear. Podobným způsobem lze do retro stylu převléct modely MT-09, MT-03 a YZF-R3. Na poslední výstavě Tokyo Motorcycle Show Yamaha oznámila, že připravuje sady také pro MT-10 a SR400. Zatím nejsou žádné informace o tom, že by se dostaly mimo japonský trh, ale vzhledem k popularitě klasických motocyklů v Evropě by to určitě stálo za zvážení.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):
Motokatalog.cz



TOPlist