globalmoto_duben_nolan




Yamaha Xenter 2015

Městská stopětadvacítka na velkých kolech patří do nabídky značky Yamaha už pár let, a přestože vypadá pořád k světu, nastal čas na menší designové změny. Jedná se skutečně jenom o kosmetické úpravy...

Kapitoly článku

Yamaha Xenter se u nás prodává ve dvou kubaturách, 125 a 150 ccm. Stopětadvacítku jsme vloni protáhli velkým srovnávacím testem, kde si nevedla vůbec špatně a stopadesátku jsme testovali samostatně. Líbil se nám hlavně jízdní komfort a prostorná podlaha, která usnadňuje nastupování, a zároveň umí zpříjemnit pobyt za řídítky. Výkon motoru je pro městské a příměstské cestování víc než dostatečný, a velkou devizou jsou šestnáctipalcová kola.
A co Xentera čeká v příštím modelovém roce?
Změny pro 2015 poznáte hlavně zezadu, kde je přepracované zadní světlo a nové směrovky s čirým sklem. Xenter ale dostal také komfortnější potah sedla s větší přilnavostí, takže klouzání při ostřejším dobrždění je konec.
O komfort jízdy se i nadále stará zadní odpružení Monocross a teleskopická přední vidlice s plynulým odpružením, o zastavení se stará sjednocený brzdný systém, spojující účinek  přední 267mm kotoučovky a stále zadní bubnové brzdy. Oba nové modely Xenter 125/150 budou na našem trhu dostupné od poloviny července 2014.
Známe už i doporučené prodejní ceny: 84 990 Kč pro Xenter 125 a 89 990 Kč pro Xenter 150.


Oficiální video


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist