globalmoto_duben_nolan




Yamaha vyrobí další sérii R1M pro rok 2016

Když Yamaha před nedávnem uvedla exkluzivní a vrcholnou verzi supersportovní R1, označené jako R1M, byla první várka rozprodána takřka okamžitě. O jedinečný stroj protkaný MotoGP technologiemi se strhnul eminentní zájem, stejně jako o možnost zvládnout jej v rámci kurzu Yamaha Racing Experience.

Není proto divu, že R1M poměrně záhy dostala taky druhou výrobní sérii, naplánovanou na rok 2016. A protože se opět, stejně jako v případě letošního ročníku, předpokládá slušný zájem kupců, byl zřízen on-line registrační systém. Na této stránce si můžete svou R1M dočasně zablokovat a následně u prodejce dokončit objednávku. Motocykl vyjde v Česku na 669 990 korun včetně DPH.

Jen pro připomenutí, R1M nabízí některé prvky, o kterých si klasické silniční stroje mohou nechat jen zdát. V jejích útrobách se ukrývá elektronicky nastavitelné závodní odpružení Öhlins ERS, bezdrátově nastavitelná řidící jednotka nebo šestiosá gyroskopická měřící jednotka, poskytující kompletní telemetrii. Samozřejmostí je i kontrola trakce a ABS, obojí fungující v závislosti na náklonu. Srdcem motocyklu je potom řadový čtyřválec o objemu 998 ccm, který nabízí výkon rovných 200 koní a s váhou 200 kilogramů.

Jak již bylo řečeno v úvodu, současně s objednávkou obdržíte ještě exkluzivní možnost, zjistit co ve vaší nové motorce vlastně je. V rámci Yamaha Racing Experience se zúčastníte několikadenní akce, konané na některém ze světových okruhů. Zde vás tým Yamahy, který povede MotoGP jezdec Colin Edwards, provede jak teoretickou, tak i praktickou přípravou. Součástí příprav je i nastavení motocyklu každému jezdci přesně na míru a zaškolení s elektronickými systémy. Zkrátka a dobře na Yamaha Racing Experience udělají vše pro to, aby každý z novopečených majitelů R1M odkryl její plný potenciál.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):
Motokatalog.cz



TOPlist