globalmoto_duben_nolan




Yamaha Tracer 700 ještě letos

Očekávaná sportovně-cestovní verze modelu MT-07 přijde na trh o něco dříve, než se předpokládalo. Yamaha dnes představila nový Tracer 700 jako modelový rok 2016 s tím, že v prodeji bude už před letošními prázdninami.

Kapitoly článku

Spekulacím je konec, ode dneška je to oficiální: Tracer 700 jde do výroby a k mání bude začátkem července. Někdo by mohl Yamahu podezírat z nedostatku fantazie, protože malý Tracer se podobá tomu většímu jako vejce vejci. Ale jak říká staré moudro; neopravuj nic co funguje. A MT-09 v cestovní úpravě se prodává víc než dobře, tak proč vlastně nezkusit totéž s neméně populární MT-07?

Jako univerzální motorku pro každý den může MT-07 sloužit už ve své základní podobě. Těm, kdo mají navíc turistické choutky a zároveň z nějakého důvodu nemíří do vyšší kubatury, teď Yamaha vychází vstříc malým Tracerem. Ten je na delší cestování uzpůsoben stejně jako jeho větší brácha; vyšší řídítka přinesou vzpřímenější posez, ochranu před větrem zajistí přední maska s nastavitelným plexištítem a kryty rukojetí, a zavazadla poberou boční brašny, uchycené na zesíleném podsedlovém rámu. Na dlouhých štrekách přijde vhod i větší palivová nádrž (17 litrů). Potěšující zprávou je, že motorka s turistickou výbavou nijak závratně neztloustla; Tracer 700 je se 196 kilogramy pohotovostní hmotnosti jen o 14 kg těžší než MT-07.

Samotný základ motorky přitom prošel také menší revizí. Dvouválcový řadový motor zůstal na původních parametrech, tedy 75 koní při  9 000 otáčkách a 68 Nm v 6 500 ot. za min., podvozek se však musel přizpůsobit cestovním nárokům. Komfortněji nastavené odpružení by mělo zmírnit únavu při celodenním pobytu v sedle, zatímco delší zadní kyvka by měla dodat motorce víc stability v přímém směru. Věříme ale, že si nový Tracer 700 zachová hravost MT-07, a cestování s ním bude stejně zábavné jako jízda na ostatních modelech se stejným rodokmenem.

Oficiální video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):
Motokatalog.cz



TOPlist