yamaha_demo_tour




Yamaha R25 už oficiálně

Čekání na nový sportovní čtvrtlitr od Yamahy je u konce. V Indonésii dnes byla představena finální podoba modelu YZF-R25, určeného pro asijské trhy. Novinka se tam dostane do prodeje v červenci letošního roku, v Evropě by jí pak měl následovat podobný model s motorem o objemu 300 ccm.

Yamaha přichází s modelem YZF-R25 do kategorie sportovních maloobjemových motocyklů, kterou doposud ovládají Kawasaki a Honda.
Stejně jako Kawasaki, i Yamaha vsadila na řadový dvouválec o objemu 249 ccm se vstřikováním paliva, který dosahuje výkonu 35,5 k a točivého momentu 22,6 Nm. Jeho specialitkou je tvar spalovací komory, který pomáhá lepšímu promíchání paliva se vzduchem, a motor díky němu dosahuje větší účinnosti spalování. Ocelový rám je kvůli jednodušší a levnější výrobě navržen s minimálním počtem svárů a ohybů. Yamaha u novinky udává hmotnost 166 kg.
Podle fabriky je dvěstěpadesátka speciálně přizpůsobená podmínkám jihoasijských trhů včetně nejlidnatější Indie. Do Evropy se "baby M1" v této kubatuře bohužel nedostane a zájemcům nezbývá než si ještě nějaký čas počkat na slíbenou třístovku. Odhadovaný prodej dvanácti tisíc kusů za první rok vypadá jako poměrně opatrný plán, zvlášť když Yamaha na novinku pověsila o chlup nižší cenu než Kawasaki na čtvrtlitrovou Ninju. Ve srovnání s jednoválcovou Hondou CBR250R je však YZF-R25 podstatně dražší.
Evropský konkurent pro Kawasaki Ninja 300R a vloni představenou Hondu CBR300R stále  zůstává zahalen tajemstvím.  

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):
Motokatalog.cz



TOPlist