husqvarna_svartpilen_801_2




Yamaha posiluje tříkolku Tricity

Před dvěma lety vstoupila Yamaha do světa tříkolových skútru s modelem Tricity. Motor o objemu 125 ccm se ukázal jako dostatečně výkonný pro jízdu městem i mimo něj, ale na dálnicích nedokázal udržet krok s okolním provozem. Proto teď přichází na trh Tricity 155, která kromě akcelerace nabídne i vyšší maximálku.

Kapitoly článku

Výhody tříkolových skútrů objevuje čím dál víc lidí, kteří v nich nachází řešení problémů s každodenním dojíždením do práce. Možnost projet hladce ranní špičkou a spolehnout se přitom na stabilitu dvou předních kol je hodně lákavá hlavně pro ty, kdo zatím nemají příliš zkušeností s řízením jednostopých vozidel, ale chtějí při pravidelných cestách ušetřit drahocenný čas.

Yamaha Tricity je v současné době nejdostupnějším tříkolovým skútrem na trhu, ale zároveň je trochu limitovaná stopětadvacítkovým motorem. To se od léta změní s příchodem nové Tricity 155, která s výkonem 15 koní umožní rychlejší a bezpečnější přesuny po městských radiálách a příměstských úsecích dálnic.

Kromě silnějšího motoru je novinka vybavena také odpovídajícím podvozkem - větší zadní kolo o rozměru 13 palců, obuté do širší pneumatiky, zlepší stabilitu ve vyšších rychlostech i při zatáčení, bezpečnější brzdění pak zajistí antiblokovací systém ABS v kombinaci s UBS - propojením obou brzdových páček - které se stará o vyvážené rozložení brzdného účinku.

Yamaha nezapoměla ani na pohodlí posádky. Nový tvar sedla zpříjemní cestování sólo i ve dvou, a zvětšený úložný prostor pod ním pojme integrální přilbu a pár drobností k tomu. Novinkou ve výbavě je 12 voltová zásuvka, umístěná v přední odkládací přihrádce.

Nová  Yamaha Tricity 155 bude v prodeji od léta 2016. Cena pro český trh zatím nebyla oznámena.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Motokatalog.cz



TOPlist