husqvarna_svartpilen_801_2




Yamaha MT-10 v cestovní edici

Do našlapané kategorie super-naked vloni sebevědomě vtrhla Yamaha se svým novým modelem řady Dark Side of Japan. Jak se brzy ukázalo, MT-10 není jenom odstrojená R1, ale univerzální motorka pro všechny druhy ježdění včetně turistiky. Její cestovatelské ambice teď podtrhuje limitovaná edice MT-10 Tourer, vybavená řadou originálních doplňků.

Kapitoly článku

Pokud jde o parametry, MT-10 za konkurencí v kubatuře litrových naháčů nijak nezaostává. V kolonce výkon má zapsanou obligátní hodnotu 160 koní, a s točivým momentem 111 Nm si také bohatě vystačí. Čím se však nad většinou podobných strojů vyniká, je pohodlná ergonomie. Z našeho srovnávacího testu vyšla v tomto směru nejlíp, a také výrobce si dobře uvědomuje její cestovatelské kvality.

Aby Yamaha turisticky zaměřeným jezdcům ještě více zpříjemnila cestování, připravila pro letošek speciální edici MT-10 Tourer s bohatou výbavou. Ta zahrnuje vysoký plexištít, kryty rukojetí, pohodlnější sedlo a měkké boční kufry z materiálu ABS. Speciální model se od standardní MT-10 odlišuje také přípravou pro uchycení různých zařízení, například motocyklové satelitní navigace TomTom, která je k dispozici jako volitelná součást sady Tourer Edition.

Všechny tyto speciální díly a příslušenství, které najdete u limitované edice, jsou k dispozici i vlastníkům stávajícího modelu MT-10. Plně vybavený model MT-10 Tourer Edition však může v porovnání se samostatným nákupem těchto položek ušetřit spoustu peněz, a výhodně k němu lze přikoupit také navigaci TomTom Rider 410 za zhruba polovinu běžné ceny. Cena MT-10 Tourer Edition pro český trh zatím nebyla stanovena, dodání prvních kusů je v plánu na březen tohoto roku.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Motokatalog.cz



TOPlist