husqvarna_svartpilen_801_2




Tokio Motor Show 2011 - Yamaha

Nejen na výstavě EICMA se prezentují novinky z motocyklového světa. Velký automobilový veletrh v Tokiu nemohla vynechat domácí Yamaha a představila návštěvníkům 3 motocyklové koncepty.

Yamaha na domácí výstavě v Tokiu představila tři motocyklové koncepty v duchu odkazu na minulost, současnost a budoucnost.

Prvním konceptem od Yamahy je avantgardní Y125 Moegi. Motocykl má retro design a vrací se k úplným kořenům, kdy se na počátku 20. století vyráběla a byla v oblibě kola s přídavným motorem. Yamaha Y125 Moegi působí velmi vzdušně a lehce. Je poháněna čtyřtaktním jednoválcem o objemu 125 ccm, který disponuje výkonem 15 koní.
Druhý koncept Yamaha XTW250 Ryoku je asi nejblíže k sériové produkci. Mělo by jít o jednostopé motorové univerzální vozidlo do každého počasí a terénu a pro každodenní použití. Pro jízdu i mimo zpevněné silnice jsou určeny větší pneumatiky a drátěná kola, spodní kryt motoru, přídavné světlomety a padací rám. Agregátem v tomto konceptu je čtvrtlitrový jednoválec o výkonu 20,5 koní.
Budoucnost a směr vývoje Yamahy se dá vzdáleně vytušit z třetího konceptu EC-Miu. Futuristická tříkolka je zástupcem stále oblíbenějších elektromotorů, které pronikají do světa jedné stopy. Studie je určena především pro ženy, které by EC-Miu využívali k dopravě po městě do práce.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):



TOPlist