yamaha_demo_tour




Testujeme Yamahu YZF-R3

Náš expert na sportovní motorky Tommy je právě v těchto chvílích na cestě do španělské Tarragony, kde Yamaha tento týden představuje novou malorážku R3. A parametry supersportu, ušitého na míru držitelům řidičáků A2, slibují celkem zábavné svezení.

Na tuhle novinku, která má v modelové řadě vyplnit prostor mezi stopětadvacítkou YZF-R125 a dospělým supersportem R6, se čekalo celkem dlouho. Yamaha nás s podrobnostmi napínala až do loňského podzimu, a prioritu dostaly asijské trhům, kam se o něco dřív začal dodávat slabší model R25.   
Pro Evropu je však určena třístovka s řadovým dvouválcem o objemu 321 ccm a výkonu 42 koní, uloženém v trubkovém rámu. Odpružení má vpředu klasickou vidlici, vzadu pak centrální tlumič na hliníkové kyvce. Dvě kotoučovky krotí standardně montované ABS, a s plnou nádrží motorka váží 169 kilo.
Koncem dubna by se mohly objevit první třístovky u dealerů v ČR, a ještě předtím se můžete těšit na Tommyho první dojmy se silničního a okruhového testování. Máte-li nějaké konkrétní dotazy, ptejte se ve formuláři pod článkem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Motokatalog.cz



TOPlist