husqvarna_svartpilen_801_2




Raider Bullet Cowl od Star Motorcycles

Yamaha je v poslední době velice aktivním hráčem a do nové sezony vyjíždí s řadou nových modelů. Inovace se nevyhnuly ani modelům z řady Star Motorcycle. Další novinkou je povedený model Raider Buller Cowl, který oproti starším Raiderům zaznamenal několik výrazných změn.

Začneme tím, co zůstalo při starém. Tím je například vzduchem chlazený 1854 ccm dvouválec s rozvodem OHV a čtyřmi ventily na každém válci. Na hodnoty výkonu se v této kategorii moc nehraje, zmiňme jen, že maximální výkon se dostavuje při 4 500 otáčkách a maximální točivý moment už při 2 500 ot./min. V kombinaci s pětistupňovou převodovkou je Raider Bullet Cowl pro pohodové brázdění silnic jak dělaný.
Řada Raider má hliníkový rám a kyvnou vidlici, což zaručuje dobré jízdní vlastnosti a komfort. K tomu dopomáhá zadní tlumič a přední vidlice s průměrem trubek 46 mm. Na ní najdeme asi nejvýraznější změnu – brýle jsou pod šestistupňovým sklonem, což v kombinaci se sklonem samotného rámu dává úhel řízení 39 stupňů. Yamaha si od toho řešení slibuje více rebelský design, ovšem bez narušení jízdních vlastností.
Zbytek změn je vesměs optická záležitost. Oproti loňskému Raideru je ten letošní více agresivní a světlomet je obalený maskou s malým plexi. V kombinaci s nízkým posedem jezdce (696 mm nad zemí) je zajištěna poměrně dobrá ochrana proti větru. Za povšimnutí také určitě stojí disky s pěti paprsky, na kterých je obutí 120/70 R21 vpředu a 210/40 R18 vzadu. Černá barva s decentními šedými nápisy podtrhuje celkový look mašiny.
Za takto povedenou motorku si Yamaha, resp. Star Motorcycles účtuje 15 390 amerických dolarů (přes 330 tisíc korun). To se nám zdá jako rozumná cenovka za mašinu s provozní hmotností 332 kilogramů. U nás se motocykly Star prodávají pod značkou Yamaha s modelovým označením XV1900, ale cena pro evropský trh není zatím známá.

Video - (Yamaha) Star Motorcycles Raider Bullet Cowl

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):
Motokatalog.cz



TOPlist