globalmoto_unor




První předaná Yamaha Ténéré 700 v Čechách

Jedna z nejočekávanějších motorek je tady! Čekání to bylo dlouhé, ale na druhou stranu se povedlo motorku odladit k dokonalosti. Závodníci jí vtiskli autentický adventure pocit a cestovatelé použitelnost a robustnost. Technici z Iwaty se postarali o to, aby plnila i přicházející normu Euro 5. Díky tomu před námi stojí Ténérka u které se nemusíme bát, že za 2 roky budeme mít v garáži „starý model“.

Už několik let jsme u Yamahy zvyklí, že exkluzivní a očekávané modely dostanou zákazníci možnost si objednat v předstihu a získat nějaký zajímavý bonus. Objednávala se tak už R1M, XSR900 Abarth a další. Podobně je tomu u nové Ténéré 700. Pokud si ji objednáte do 31. 7. 2019, získáte jako bonus 13 000 Kč na příslušenství. To je fajn, ne? První motorky jsou díky tomu už vyráběny a distribuovány pro konkrétní zákazníky, přesně podle toho, v jakém pořadí přišly objednávky. Tuto možnost už využilo v ČR zhruba 100 lidí.

Ve čtvrtek si svou Ténérku s číslem 001 převzal ve Francii cestovatel Nick Sanders. Ten už se na ní chystá po trase původního Dakaru, z Francie do Senegalu. Jednoduchá a osvědčená technika této motorky a její geny z dálkových rally k tomu přímo vybízí. Hned další den se dočkal i první český zákazník. Předání proběhlo stylově v Písku. Tedy ne v tom dakarském, ale jihočeském. Na stejném místě, kde byla před 9 lety představena SuperTénéré! Na Tondovi Kabourkovi bylo vidět, že by ji sám nejradši někde protáhl: „vypadá fantasticky, už se těším na naši testovací.“ Další kusy by měly dorazit začátkem příštího týdne, takže pokud zvažujete nákup za zvýhodněných podmínek, pospěšte do Písku a detailně ji prozkoumejte, nebo alespoň prolezte stránky www.kbrk.cz. Motorky objednané v těchto dnech by měly dorazit v září.

Yamaha už má v nabídce velké množství příslušenství. Od kufrů a padacích protektorů až po zvýšené enduro sedlo a výfuk od Akrapoviče. Poukaz na příslušenství tedy rozhodně je na co použít. Motorku si můžete virtuálně osadit příslušenstvím v mobilní aplikaci „My garage“ nebo na webu.

Ténérka se evidentně trefila do chutě českých motorkářů, kteří dlouho vyhlíželi náhradu za své XT. Teď je ale tady, připravená splnit vaše toulavé sny. Vydejte se objevovat, co je za dalším a dalším horizontem!

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Motokatalog.cz
Související firma



TOPlist