globalmoto_duben_nolan




Písecké představení Yamahy XTZ1200A Super Ténéré

Kde jinde uspořádat první slavnostní uvedení legendární Yamahy, zrozené v písku dakarské pouště, než právě v Písku. A když v Písku, tak kde jinde, než u top dealera značky Yamaha, Antonína Kabourka.

Proto se v pátek po poledni začali sjíždět všichni zájemci o tuto show, ale především o cestovní enduro motocykly do píseckého chrámu Yamahy. Odpolední program, který uváděla známá, motocykly postižená moderátorská dvojici Dalibor Gondík a Otakar Brousek ml., byla navíc ve znamení saharských teplot, takže iluze o Ténéré, byla přímo ideální.

Po oficiálním zahájení a přivítání kompletního vedení českého zastoupení Yamahy přišlo na řadu odhalení motocyklu. Toho se ujala čtveřice dakarských závodníků a členů KM Racing teamu (Martin Macík, Pavel Kubíček, David Pabiška a Dušan Randýsek) a poté byli také první, kdo se na skvělém motocyklu svezli.
O skvělý program se potom postarali motocyklový kaskadéři Mirek Lisý a Pepa „Sršen“ Šiler, kteří předvedli některé ze svých skvělých kousků v sedle motocyklů i mimo něj. Po této kulturní vložce proběhlo premiérové předání historicky prvnímu majiteli v České republice. Modrou, krásně nastrojenou Yamahu XTZ1200A Super Ténéré, tedy od této chvíle bude určitě spokojeně sedlat Luboš Mašát, který si své první kilometry odbyl právě na cestě vyzdobené vlajkami Yamaha, vedoucí od motoshopu na hlavní silnici vedoucí do centra Písku.
Akce uspořádaná za vydatné pomoci generálního importéra značky Yamaha, ale tímto nekončila. Svezení na dalších ze tří přítomných cestovních endur Super Ténéré si dopřála řada zájemců a perfektně připravená akce Antonína Kabourka, skončila až se zavírací dobou a sluncem stáčejícím se na pravou stěnu jeho motocyklového chrámu.

Informace o redaktorovi

Jarda Šíma - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):
Související firma



TOPlist