husqvarna_svartpilen_801_2




Inspirace minulostí: nová Yamaha XSR700

Seriál retro-modelů Yamaha Sport Heritage pokračuje dalším dílem, tentokrát s podtitulem Faster Sons. Proč si japonská značka vybrala tohle motto? Právě představený model XSR700 vzdává hold ikonickému stroji XS650 z šedesátých let minulého století, ale zároveň díky současným technologiím nabízí moderní jízdní vlastnosti a samozřejmě vyšší výkon. Tušíte správně: jako pohonná jednotka tu funguje řadový dvouválec z populární Yamahy MT-07.

Kapitoly článku

Tenhle motor s přesazenou klikovou hřídelí o 270° je sám o sobě zárukou pozitivních emocí z každého přidání plynu. Kompaktní rám s krátkou zadní kyvkou zase slibuje lehkost a obratnost při ovládání motorky, což by mohlo zajímat nejen i začínající jezdce. Hlavně kvůli nováčkům je však model XSR700 vybaven ABS už v základu. Samotný brzdový systém tvoří kotoučovka se čtyřpístkovým třmenem a diskem o průměru 282 mm vpředu, doplněná zadním jednopístkem.

Dalším moderním prvkem je zadní odpružení s horizontálně umístěným centrálním tlumičem Monocross, který kromě zlepšení jízdních vlastností přispívá také k čistému retro-vzhledu motorky. Opticky jej odlehčují také moderní desetipaprskové ráfky z lehkých slitin, i když by se asi více hodily drátová kola. Pohled na celek už je ale ryzí klasika: kulaté přední světlo, krátce střižené kožené sedlo posazené na trubkovém rámu, nebo hliníková nádrž připomínají doby dávno minulé.

Zajímavým detailem, kombinujícím klasiku s modernou je kulatý budík uprostřed širokých černých řídítek. Jeho celou plochu zabírá centrální displej s digitálním otáčkomerem, tachometrem a dalšími ukazateli, obklopený plejádou kontrolek.

Takový model, jako je nová Yamaha XSR700, si přímo říká o další úpravy. Za tímto účelem bude náležitě rozšířena nabídka originálního příslušenství, a firma už také oslovila svoje dvorní úpravce, se kterými spolupracuje v rámci projektu Yard Build. Ještě před začátkem příští sezóny se tak můžeme těšit na jejich díla, stejně jako na řadu speciálních custom doplňků. Yamaha k novince chystá také speciální kolekci oblečení a přileb.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):
Motokatalog.cz



TOPlist