husqvarna_svartpilen_801_2




Majesty S: nový 125ccm skútr od Yamahy

Z Japonska přišly první zprávy o novince, která nese název používaný v minulosti pro řadu komfortních skútrů. Nový model Majesty s příponou S je víc než na luxus zaměřený na praktické využití: má poněkud sportovnější postavu, vysoké plexi, a spoustu úložných prostor.

Kapitoly článku

Moc podrobností zatím není k dispozici, takže jenom stručně. Jako pohonná jednotka bude sloužit čtyřtaktní jednoválec o výkonu 11,9 koní s maximálním točivým momentem 11,6 Nm, přenos síly na zadní kolo je řešený klasickým variátorem s plynulým řazením. Podvozek na třináctipalcových pneumatikách by si měl poradit i s méně kvalitním povrchem, o zastavení se budou starat dvě kotoučové brzdy.
Majesty S je skútr přizpůsobený pro každodenní používání především v městském provozu, jak naznačuje nízko umístěné sedlo, rovná podlaha a vysoký plexištít. Pod sedlo by se měla vejít integrální přilba, do předního kaslíku pak půllitrová láhev s vodou. V nabídce originálního příslušenství jsou navíc připraveny zadní kufry v několika velikostech.
Na spolujezdce čeká prostorné vyvýšené sedlo, sklápěcí stupačky a masivní držáky po stranách. Moderní design doplňují LED diody v pozičním a zadním světle, přístrojovka kombinuje klasické analogové ukazatele s digitálním displejem.
Nová Yamaha Majesty S bude v prodeji od léta 2014 v černé, bílé a matně šedé barvě. Cena pro český trh zatím nebyla stanovena.

Video


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Motokatalog.cz



TOPlist