globalmoto_duben_nolan




Intermot: Yamaha na sportovní notu

Tři ladičky se soustředí čistě na Miláno a v Kolíně tak ukázaly jen to, co už bylo známé dopředu. Nicméně fanoušky značky expozice určitě nezklame.

Asi si budeme muset zvyknout, že výrobci čím dál častěji začnou své novinky zveřejňovat před důležitými veletrhy, kde je potom už "jen" ukáží veřejnosti. Yamaha totiž představila nové modely již v pátek před Intermotem. Co je ale jednoznačně super, že si je potenciální zákazník může hned na místě prohlédnout. Samozřejmě tou největší hvězdou je tady nová malorážka YZF-R125, která zejména po optické stránce pořádně prokoukla. Na to se budou chytat holky jedna báseň...

Chybět nemohou samozřejmě ani "emtéčka" v nových barvách nebo modely Tracer, i po roce nepřestává budit emoce tříkolka Niken, zejména když je vystavená takhle pěkně v náklonu.

Jako takové připomenutí, co nás (snad) za měsíc čeká, je tady starý známý koncept připravované sedmistovky Ténéré. Předprodukční verze tohoto napjatě očekávaného motocyklu momentálně v Evropě finišuje svou cestu kolem světa nazvanou World Raid. Skoro bychom si tipnuli, že poslední štací bude za měsíc EICMA...

Ač přestavby Yamaha má na samostatném stánku v "customovém" pavilonu 10, jednu zajímavost na tenhle svůj hlavní přeci jen dala. Jde o XSR900 od francouzských Dab Motors s kapotáží ze lnu.

Veliké zastoupení má u Yamahy sportovní divize. Pokud rádi taháte slidery po zemi, bude se vám tu líbit. Vidět můžete jak modely R vybavené závodními kity GYTR, tak skutečné závodní speciály v čele s Valentinovou M1. Jak jinak... Nicméně není to jen o silnici, těšit se můžete i na tovární závoďáky do terénu, mezi nimiž nechybí elektrická trialka TY-E Kenichiho Kuroyamy, letošního vicemistra světa v této nové e-disciplině.

Další přestavby Yamaha

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 24 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 6 Kč
Grassell přispěl 3 Kč
Frenkee přispěl 6 Kč
medvidek78 přispěl 3 Kč
Freddy_X přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist