globalmoto_duben_nolan




Yamaha představila nové tříkolové koncepty

Dvojice novinek se tento týden představila veřejnosti na motocyklové výstavě Bangkok International Motor Show v Thajsku. Yamaha tam ukázala koncepty tříkolových městských přibližovadel 03GEN-F a 03GEN-X.

Stejně jako Honda, tak i Yamaha využívá prostoru před nadcházející sezónou a nepolevuje ve vymýšlení nových projektů. Momentálně se zaměřila na trojkolové stroje, jejichž domácím prostředí má být město a přilehlé okolí.
Před rokem Yamaha představila model 01GEN, který odstartoval honbu za novým crossoverem mezi motocykly. Motocykl, který skloubí všechny styly do jednoho. Poslední dva koncepty pak pokračují v podobném duchu. eFková verze, model 03GEN-F je důvěryhodnou kopií 01GEN a hraje na sportovnější notu. Yamaha navrhla stroj, který vzhlíží do budoucnosti a drží se hesla "Future racing". 
Vedle něj tu máme 03GEN-X, stejný nápad, ale iXko přidává hrubší pneumatiky a drátěná kola. S trochou nadsázky i světlá výška míří víc na off-road, nebo lépe řečeno na polní a lesní cesty. Vzhled se blíží reálnému motocyklu víc než u eFka, který si zatím nedokážeme moc představit na showroomu značky. Detaily na modelu X jako odpružení, řídítka, osvětlení je hodně blízké hotovému výrobku.
Ani u jednoho z konceptů výrobce neuvedl žádné technické detaily. Ostatně ani není zatím co uveřejňovat. Každopádně s koncepty řady GEN se dle vyjádření Yamahay budeme setkávat čím dál častěji a to je dobře.

Video


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist