yamaha_tenere_duben




Yamaha má nové motocentrum v Pardubicích

O vzájemné rivalitě dvou východočeských velkoměst, které k sobě nemají dál než příslovečnou vzdálenost hozeného kamene, se toho traduje víc než dost. Jednou z věcí, které Pardubice už nemusí Hradci od včerejška závidět, je dealerství motorek. skútrů a dalších vozítek značky Yamaha.

Kapitoly článku

Pardubičtí příznivci značky Yamaha se včera konečně dočkali vlastního důstojného svatostánku v podobě nového motocentra Barth. Tohle jméno firmy není v regionu žádným novým pojmem, i když v povědomí veřejnosti se zakořenilo hlavně v souvislostí s automobily. Důvody, proč se akciová společnost Barth rozhodla rozšířit působnost, vysvětlil na včerejším slavnostním otevření prodejny předseda představenstva Michal Burkoň: "Barth nabízí kromě dealerství automobilových značek, také důstojný prodej motocyklů Yamaha, které ve východočeském kraji chybělo. Jsme fanoušci do motorek a chtěli jsme velké a kvalitní zázemí této značky".
Tak významná událost, jako je otevření nové prodejny, se neobejde bez významných postav ani exkluzivních novinek. Proto na slavnostním zahájení provozu nechyběl Country Manager společnosti Yamaha Motor Middle Europe B.V. Hans Zimmermann, který popřál novému dealerství Yamaha hodně zákazníků. Zároveň představil nový superbike Yamaha YZF-R1.
V Pardubicích samozřejmě dobře vědí, že k motorkám nerozlučně patří také příslušenství. K vašemu motocyklu či skútru Yamaha si tedy můžete kromě originálního příslušenství rovnou pořídit, přilbu Shark nebo Lazer, oblečení 4SR či Modeka, jak prozradil vedoucí prodejce značky Yamaha v motocentru Barth Martin Blažek. Samozřejmostí je také odborný servis, a pro zájemce o zkušební jízdu nebo občasnou víkendovou projížďku tu mají i samostatnou motopůjčovnu, složenou převážně z motorek značky Yamaha.
Zájemce o koupi nové motorky ale bude spíš zajímat přehled skladových modelů, která je on-line k nahlédnutí zde. Pro ty, kdo se chtějí podívat po nějakém zánovním ojetém stroji, je připraven krytý motobazar. Jeho služeb mohou využít i zákazníci, kteří tu mohou svojí motorku, skútr či čtyřkolku vyměnit formou protiúčtu za novou - samozřejmě s přiměřeným doplatkem.
Za zmínku stojí u služby autorizovaného servisu motocyklů, skútrů a čtyřkolek Yamaha, mezi které kromě profesionálního zázemí a školeného personálu patří také 24hodinová non-stop pomoc včetně zajištění odtahu a zapůjčení náhradního motocyklu po dobu opravy.
Během slavnostního otevření nové prodejny se v Pardubicích včera představil také nový tým, který pojede za BARTH Racing na příští Rally Dakar 2016. Asi největším překvapením je jméno motorkáře Davida Pabišky, který se náročného závodu zúčastní už podesáté, ale v barvách pardubického týmu se ukáže poprvé. 
Napotřetí se pokusí dojet do cíle Martin Plechatý na čtyřkolce, který na Dakaru startoval zatím dvakrát, a velkou premiéru zažije první česká žena Ollie Roučková na čtyřkolce Yamaha Raptor 700. Redaktorka našeho sesterského webu Quadmania.cz  chce využít svých bohatých závodních zkušeností, které korunovala letos v lednu velkým úspěchem v závodě Intercontinental Rallye v Africe, jehož trasa vede po stopách původního afrického Dakaru. My samozřejmě držíme palce celému týmu, a nové prodejně Yamaha v Pardubicích přejeme úspěšný start.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Související firma
  • Motocentrum BARTH

    Autorizovaný prodej a servis nových motocyklů, skútrů a čtyřkolek značek YAMAHA, BMW Motorrad, CFMOTO, APRILIA, MOTO GUZZI, VESPA, PIAGGIO. Výkup motocyklů. Prodej motopříslušenství a náhradních dílů. Pneuservis. Motopůjčovna. Motobazar. Prodej oblečení a doplňků.




TOPlist