globalmoto_duben_nolan




World’s fastest MONKEY

Kapitoly článku

3.9.2009 Čtvrtý den závodu

Dnes, tedy 2.9.2009, jsme měli poslední možnost překonat, pro nás magickou, hranici 100 mil. Zítra už jsou závody vyhlášeny pouze pro kategorii RWB – což je směsice všeho možného a rekord není zaznamenán.
Hned v sedm hodin ráno jsme postavili motocykl do fronty na tzv. prestage –tam se rozdělují motocykly do svých kategorií a drah. O půl desáté jsme se konečně dostali na řadu, protože několik motocyklů před námi mělo nehodu a závod se tak zdržel. Dráha je už pořádně rozrýpaná. Na dlouhé mezinárodní dráze jezdí dnes první den ty nejrychlejší streemlinery, je to první den kdy jsou dobré podmínky, aby mohly tyto stroje vyjet na trať.
Díváme se na jeden z nejrychlejších motocyklů světa s názvem BUB7, jeho rychlostní rekord je 350,884 mil/h a právě ho o půl míle překonal. V přepočtu na kilometry 561,4 km. Některé z těchto strojů nemají na předním kole pneumatiku, ale pouze ocelové kolo.
Po dlouhém čekání se konečně dostane na řadu Ivo, všichni mu tleskají a výskají, což jsem tady u nikoho jiného nezaregistrovala. Chvilka napětí a špatně rozumím údajům z vysílačky, nevíme kolik Ivo jel. Za chvíli přiběhne jeden chlapík a volá 97,098. Hranici sto mil ani včerejší rekord jsme nepřekonali. Dlouze přemýšlíme, jestli má cenu ještě zkusit jednu opravnou jízdu, ale při pohledu na stometrovou frontu motocyklů, teplotu 42 stupňů a vzhledem k okolnostem, že začíná foukat vítr a už vlastně zde ani nemáme jak motocykl upravit, aby jel rychleji jedeme do uzavřeného parkoviště a necháme rozebrat motor na přeměření obsahu, aby mohl být oficielně uznán rekord 97,45 mil/h v přepočtu 155,97 km/h. Měli jsme i strach, že se s motorem něco stane, nepůjde přeměřit obsah a neuznají nám rekord žádný.
Obsah válce je v pořádku a všichni nám gratulují k oficielnímu rekordu na jednu míli s letmým startem. I když Ivo hranici sto mil v jízdě překročil, nedokázal ji udržet po celou jednu míli. Je to velká škoda, ale alespoň máme výzvu do dalších let.
I tak máme nejrychlejší Monkey na světě.
Každý rok zde novináři vybírají několik motocyklů, na jejichž výkony se zaměřují, letos byly vybrány motocykly dva!!!. Dieselový motocykl a Ivošova Monkey, což je pro nás velká pocta.
Přišlo za námi i několik lidí, kteří nás zdravili lámanou češtinou, někteří z nich v ČR pouze byli, jiní mají za manželky Češky nebo české předky.
Závody pro nás skončily, motocykl je připraven na zpáteční transport. Uložíme ho do bedny a odevzdáme společnosti Schenker v Salt Lake City. Poté se vydáme na cestu do Denveru. Domů přiletíme 8.9.2009.

Děkujeme všem, kteří nám drželi palce, všem, kteří nás v tomto projektu jakkoli podporovali. Petrovi Podroužkovi a jeho týmu, který nás zde doprovázel, za mediální servis. Jeho reportáže si budete moci přečíst 4.9.2009 v DeníkU a Blesku. Reportáže uvidíte ve sportovních novinách na televizi Nova a v pořadu Svět 2009 v televizi Prima….
Vierka, Ivoš a Terezka – Bonnneville speed way Utah

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (26x):
Motokatalog.cz



TOPlist