husqvarna_svartpilen_801_2




Wild Hogs (Divočáci)

V kinech se moc motorkářských filmů neobjevuje, takže by vás mohla potěšit komedie Wild Hogs (do češtiny z nouze přeložená jako Divočáci), která se vloni objevila na plátnech českých kin a teď vyšla i na DVD.

Film začíná dost nemotorkářsky - partička chlápků se potácí krizí středního věku a jeden z nich přijde s nápadem trochu se utrhnout od všedního života a vyrazit na motorkách napříč přes Ameriku - jen tak, bez plánů a příprav.
Aby se film uživil v kinech, musí se nutně vypořádat s určitými klišé, jako je zlý motorkářský gang, přihřátý policista, hodní obyvatelé malého městečka, kteří spojí své síly s dobrými motorkáři a podobně. Celé je to laděné tak, aby si typický novácký divák nemohl stěžovat na nedostatek emocí, primitivních vtípků a scén. Pokud tedy čekáte na nástupce filmu Easy Rider, klidně na to zapomeňte. Předem můžu prozradit, že největší odvaz, který hrdinové ve filmu zažijí, je koupání BEZ PLAVEK, což je v puritánské Americe pravděpodobně vrchol veřejného pohoršení.
I přesto, že jde místy o film tak trochu ve stylu Slunce-seno-jahody, myslím, že to není tak úplně zbytečná návštěva kina - tedy pokud od tohoto kusu nebudete očekávat něco obsahově hlubokého či napínavého. Přeci jen myšlenka svobody a motorek jako symbolu vybočení z všedního života z tohoto filmu docela pěkně vyznívá a umí pohladit na duši motorkáře. Navíc herecké obsazení (např. John Travolta, Tim Allen, William H. Macy) zaručuje věrné vyznění emocí i vtípků, jízda na nablýskaných strojích přes Ameriku je tu natočena také docela lákavě. I přes výhrady shlédnutí filmu nepovažuji za ztracený čas a dovolím si návštěvu kina doporučit. A tady můžete zkouknout krátký trailer.


Video přehrajete kliknutím:


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.


Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist