globalmoto_duben_nolan




Výstavu zahájil prezident Pavel na motorce

Srdce každého motorkáře určitě poteší, že tradiční jarní výstavu letos zahájila nastupující hlava státu. Pan generál Pavel, kterého přesně za týden čeká slavnostní inaugurace do funkce prezidenta České republiky, je vášnivý motorkář a na výstavu i přes zimu dorazil stylově na svém motocyklu BMW R 1250 GS.

Kapitoly článku

Již 23. ročník jarní motocyklové výstavy Motocykl letos v pražském výstavišti PVA v Letňanech obsadil 5 hal a celkem 20 tisíc metrů čtverečních. I přes neúčast importérů některých velkých značek se nakonec většina hlavních novinek objevila alespoň na menších expozicích dealerů.

Obrovský zájem veřejnosti a velký počet návštěvníků před branami při zahájení dokazuje, že zájem o motocykly v ČR rozhodně nepolevuje. Jak nám při zahájení potvrdili Josef Pokorný za Svaz dovozců automobilů i ministr dopravy Martin Kupka, motocykly jsou v ČR stále velmi oblíbené jejich prodeje rostou. Vloni bylo registrováno 25,5 tisíc nových motocyklů a toto číslo by bylo ještě vyšší, kdyby nebyly dodávky omezené nedostatkem komponent vlivem covidových omezení.

Pan prezident Pavel na pódiu polu s ostatními přestřihl zahajovací pásku a v krátkém proslovu potvrdil svoji vášeň k motocyklům. I ve své nové funkci si podle jeho slov určitě najde aspoň nejaký čas na jízdu na motorce a určitě se s ním budeme moci potkat i na hlavních motocyklových akcích během léta.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 60 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Sylver přispěl 30 Kč
Andreixxx přispěl 30 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist