yamaha_demo_tour




Výstava Motosalon v Brně

Na brněnském výstavišti bude už za měsíc v plném proudu největší tuzemská výstava motorek, skútrů, příslušenství a všeho ostatního, co nějak souvisí se světem jedné stopy. A máme se na co těšit; pořadatelé slibují velký počet motocyklových značek, větší výstavní plochu i bohatší doprovodný program.

Zahajovací akce nové sezóny zavítá do moravské metropole už počtvrté, takže se o tamním výstavišti dá mluvit jako o tradičním místě konání Motosalonu. Brno mělo ostatně k motocyklům vždycky hodně blízko, a vysoká návštěvnost na předchozích ročnících výstavy jenom potvrzuje. Letos jsou pořadatelé připraveni na ještě větší nával, protože důvodů zajít na veletrh bude zas o něco víc. 

Nejznámější motocyklové značky

Přestože se nic neměmí na kuriózní situaci, kdy u nás ve stejném termínu probíhá další výstava Motocykl s podobnou tématikou, v Brně bude zastoupena většina velkých značek působících na českém trhu. Vůbec poprvé se pod jednou střechou Motosalonu potká celý „japonský čtyřlístek“ – tedy Honda, Yamaha, Kawasaki a Suzuki. Chybět nebudou ani další významné firmy jako jsou BMW, Harley-Davidson, Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio, Triumph, KTM, Husqvarna, Ducati, Peugeot, Vespa, Benelli, Yuki, Kentoya, SYM, ČZ, TM Racing a další. Některé z nich, jako například Suzuki a Ducati, budou sice zastoupeny jenom prostřednictvím dealerů, ale i to lze považovat za úspěch. Největšími taháky na jednotlivých stáncích jsou vždy pochopitelně novinky pro rok 2016 - letos budou k vidění takové pecky, jako Africa Twin, MT-10, 1290 Super Duke GT, ZX-10R KRT nebo X-Diavel.

Pestrý výběr doplňků

Neodmyslitelnou kulisu každého Motosalonu tvoří vystavovatelé motocyklového oblečení a příslušenství. Svoje kolekce včetně novinek pro rok 2016 představí značky jako jsou Arai, Bell, Clover, Dainese, Halvarssons, LS2, Shark, Shoei, Schuberth, Barracuda, Scott, Scorpion Exo, Forma nebo Shima, z českých výrobců jmenujme například Psí Hubík, 4SR, MBW, Big Husky či Tokoz. Jenom kousek to na brněnské výstaviště bude mít domácí fiirma Sumoto, která dodává na náš trh sortiment značek SW Motech nebo Barkbusters, další doplňky pro váš stroj - například od značek Rizoma, Highway Hawk či Held přiveze ukázat pražský Yshop. Pneumatiky budou vystavovat světové značky Metzeler, Michelin a Pirelli, novou řadu komunikátorů uvidíte na stánku Interphone. A to jsou jen vybrané příklady, celkem to dělá 200 značek...

Tradičně nebude chybět ani stánek serveru Motorkáři.cz, kde si letos můžete zblízka prohlédnout motorku Pavla Suchého,  která objela svět a rovnou na místě koupit nejen trička z našeho e-shopu, ale i knížku Jawa kolem světa. Expediční jawku doplní dakarský speciál Rudy Lhotského z týmu Barth Racing. Zastavte se za námi, rádi vás uvidíme!

Doprovodný program

Pro širokou veřejnost Motosalon odstartuje slavnostní zahájení ve čtvrtek 3. března ve 13:00 za přítomnosti primátora města Brna Petra Vokřála, Karla Abrahama, Pepy Sršně a dalších známých tváří, které jezdí na motorkách. V průběhu výstavy pak proběhne několik autogramiád se zajímavými hosty, např. s jezdci z letošního Dakaru.

Ve venkovní Show aréně bude kaskadérská skupina Crazy Day nejen bavit diváky svým novým programem, ale zájemcům také poradí s tím, jak zvládnout praktickou zkoušky pro získání řidičáku na motorku podle nových pravidel. Část profesionálního doprovodného programu bude mít na starosti známý motocyklový jezdec a kaskadér Míra Lisý. V jeho podání můžete vidět akrobatická vystoupení i ukázku nácviku bezpečné jízdy.

Testovací jízdy

Některé z vystavených motocyklů si v rámci Motosalonu mohou zájemci vyzkoušet naživo. Skútry (Honda, Piaggio, Aprilia, Yamaha) a malé motorky se k předváděcím jízdám půjčují přímo v areálu, na silnějších strojích Yamaha se bude vyjíždět mimo výstaviště v doprovodu členů klubu Blue Knights. Trasa vede i přes nedaleký  Automotodrom. AMD Brno, jako jeden z partnerů výstavy, připravuje speciální program pro začínající jezdce, kde se uskuteční několik workshopů na různá témata - např. Skútr motoškola.  V nich se začátečníci dozví od instruktorů Pepy Sršně, Karla Táborského a Karla Abrahama něco o základních principech chování motorky (či skútru), pohybu v provozu a mezi auty, zrádných místech, nebezpečných situacích. Další workshopy se zaměří na témata "Na motorce po zadním" - ten je určen začínajícím kaskadérům,  nebo "Z odrážedla do MotoGP" - , který by mohl zajímat rodiče a děti, které chtějí začít s motorkami.

Veletrh Motosalon bude pro všechny fanoušky zároveň poslední šancí, jak si koupit vstupenky na letošní závod Grand Prix České republiky za výhodnější cenu. „Návštěvníci Motosalonu si budou moci vstupenky koupit na stánku Masarykova okruhu tak jako v předchozích letech,“ upřesnil marketingový ředitel Automotodromu Brno Michal Klouda. Ceny vstupenek v České republice nyní začínají na 1190 korunách za vstupenku SILVER, oblíbenější GOLD pak stojí o čtyři sta korun víc.

V pátek 4.3. proběhne na výstavišti mezinárodní soutěž mladých mechaniků motocyklů a jízdních kol z Německa, Rakouska, Švýcarska a Česka. Každý účastník bude řešit zadané úkoly na osmi stanovištích. O víkendu budou mít možnost zkusit své síly v praktických dovednostech i dospělí.

20. ročník ankety Motocykl roku

V rámci Motosalonu se v sobotu večer na společenském večeru uskuteční vyhlášení výsledků ankety Motocykl roku 2016. Základní parametry soutěže zůstávají neměnné, to znamená, že i nadále bude hodnocení provádět jak odborná komise, tak široká veřejnost. Ta bude moci hlasovat buď na internetových stránkách anebo přímo na veletrhu Motosalon na expozici u pódia. Na jednom místě tak fandové motorek uvidí a hned ohodnotí přihlášené exponáty. Hlasujte na www.motocyklroku.cz a můžete vyhrát voucher 100.000 Kč na některý nominovaný motocykl, ale také další desítky motoristických cen.

Videoreportáž z loňského Motosalonu

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Otevírací doba a vstupné

Vstupné pro všechny je 200,- Kč. Po registraci a platbě kartou předem je možné získat zlevněný vstup za 160,- Kč.

Rodinné vstupné na neděli je 400,- Kč; týká se dvou dospělých a až 4 dětí.

Otevírací doba pro veřejnost:
čtvrtek 3. 3. 2016  12.00 - 19.00 hod.
pátek 4. 3. 2016   9.00 - 19.00 hod.

sobota 5. 3. 2016   9.00 - 19.00 hod.
neděle 6. 3. 2016   9.00 - 17.00 hod

Ptejte se on-line

Na všechno, co vás ohledně výstavy Motosalon 2016 zajímá, se můžete až do nedělního odpoledne ptát PR manažerky Dity Brančíkové.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

On-line rozhovor: Dita Brančíková

On-line rozhovor byl již ukončen. Děkujeme za otázky.

Dotazy můžou přidávat jen registrovaní a přihlášení uživatelé.

Otázky a odpovědi

CAGI
Dotaz od CAGI položen 05.02.2016 11:44

Dobrý den,
bude Ducati vystavovat enduro Multistradu?
Děkuji
Josef

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 10:27

Tak jak mi sdělil pán od Ducati, tak multistrada tam bude, ale klasická esková verze, to enduro prý nestihnou vyrobit. Z novinek třeba cruiser XDiavel, nový Hypermotard nebo Monster R....a další :-)

BroncekŠvoncek
Dotaz od BroncekŠvoncek položen 05.02.2016 12:01

Dobrý den,
workshop s tématem "Na motorce po zadním" bude probíhat u borců s Crazy day, nebo někde jinde?
Děkuji
Broncek

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 10:26

Workshop s tématem "Na motorce po zadním" pořádá Automotodrom, který bude zajištovat část doprovodného programu na stánku u pódia v hale P. A budou ho tvořit známí jezdci a závodníci....

Saxman
Dotaz od Saxman položen 05.02.2016 12:02

Dobrý den,
jak velká velkou expozici bude mít Moto Guzzi? Budou k vidění i nově představené modely V9,V7 II,Audace, California... ? Děkuji za odpovědi.

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 10:27

Zdravím:-).
Tak Moto Guzzi bude mít velkou, dominantní expozici v hale P pod A-Spiritem.

milzaj
Dotaz od milzaj položen 05.02.2016 12:18

Dobrý den, bude vystavovat i společnost Rockway ? Děkuji

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 10:28

Dobrý den, ano, Rockway bude na stánku č. 82.

vencysta
Dotaz od vencysta položen 05.02.2016 12:19

Dobrý den,
bude na výstavě Motosalon 2016 zastoupena značka MV Agusta?
Děkuji
Vencysta

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 10:29

Zdravím, tak jsem zapátrala a kolegyňka Jana mi sdělila, že tato značka není:-(

Pete23
Dotaz od Pete23 položen 05.02.2016 13:31

Dobrý den,
bude na motosalonu k vidění triumph tiger 800 xcx?
díky Petr

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 10:33

Zdravím, Triumph Tiger 800 XCX bude, tak jako další vychytávky .-)

Petta
Dotaz od Petta položen 05.02.2016 13:40

Zdravím. Přiveze Benelli své novinky Leoncino a to lehké enduro?

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 10:37

Benelli Leoncino bude a je dokonce nominované v anketě Motocykl roku - v kategorii klasik vč chopperů a cruiserů, takže pokud se Vám líbí, můžete pro něj hlasovat na www.motocyklroku.cz. Lehké enduro by mělo být také....

JIRKA_CZ
Dotaz od JIRKA_CZ položen 05.02.2016 14:01

Dobrý den,
kde prosím najdu rozvrh programů na jednotlivé dny? Abych si vybral den kdy stihnu ty věci, které mě zajímají :)
Děkuji Jiří

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 10:38

Dobrý den, doprovodný program, který nám zajištuje letos několik subjektů, bude kompletní koncem týdne a najdete ho na webu Motosalonu.

Sylver
Dotaz od Sylver položen 05.02.2016 14:41

Dobrý den, zajímalo by mě, zda li bude zastoupena italská značka SWM.
Děkuji. Michal

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 10:40

Zdravím, tak SWM nebude nebo jsem se jí nedopátrala :-)))

Lukyvaran1
Dotaz od Lukyvaran1 položen 05.02.2016 16:05

Dobrý den
Dotaz zní platí díte 10 let?

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 10:51

Děti od 6 let platí zlevněnou cenu 160Kč. Nebo v neděli na rodinou vstupenku za 400Kč - maminka, tatínek a až 4 děti .-).

tihamer
Dotaz od tihamer položen 05.02.2016 16:27

Dobrý den,

proč platí zvýhodněné vstupné až od 4.3. Jde mi o princip, nikoliv o peníze. Děkuji

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 10:48

Zdravím, přiznám se, že jsem se také rozčilovala, když mi to kolegové řekli, nejen proto, že jsem si sama myslela, že zvýhodněné vstupné platí po celou dobu akce:-). Ale důvod je prý jediný - čtvrtek bývá dnem pro odborníky, novináře a je tam slavnostní zahájení, obecně méně lidí, takže si návštěvník může celou halu v klidu projít a všechno si prohlédnout bez tlačenic a namačkaných motorkářů a motorkářek :-)

romahrnc
Dotaz od romahrnc položen 05.02.2016 16:45

Dobrý den, kde se mohu rezervovat na testovací jízdy? Díky

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 10:50

Dobrý den, spustíme to příští týden, tak sledujte web Motosalonu, protože ty lepší kousky a časy jsou hned pryč:-)

petrumr
Dotaz od petrumr položen 05.02.2016 17:21

Dobrý den, tu registrační slevu nechcete změnit aby se to nemuselo platit kartou předem?

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 10:56

Dobrý den, já bych jí klidně změnila, ale můj zaměstnavatel by se asi zlobil :-))). Tento systém, kdy je sleva jen tehdy pokud si vstupenku zakoupíte online, platí od loňského roku a zatím se to osvědčilo.

kníželucifer
Dotaz od kníželucifer položen 05.02.2016 20:03

Zdarec Dito,
budeš se účastnit na bodypaintingu ???

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 10:59

Zdarec Lucifere, jedině pokud se pomalujeme společně :-)))

Blasmo
Dotaz od Blasmo položen 05.02.2016 20:31

Dobrý den, bude na výstavě zastoupena firma RST? Díky.

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 11:00

Zdravím, tak RST nebude, říkala paní Jani :-)

Jeff
Dotaz od Jeff položen 05.02.2016 20:34

Uvidíme na výstavě model o obsahu 1000 a1200 ccm od světoznámé značky JAWA?

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 11:14

Součástí stánku MotoKenny design prý budou jen samé krásné, vymazlené, kultovní a povedené historické kousky strojů JAWA a ČEZETA. A ze soudobé produkce nebude MotoKenny prezentovat nic :-)

VIZI
Dotaz od VIZI položen 06.02.2016 01:03

Vím, že se Slováci (Incheba v Holešovicích) se opičí s termínem po vás. Neuvažovali jste o přesunu termínu alespoň o měsíc dopředu kvůli počasí. Bylo by to mnohem lepší !!!! A třeba by čoboláci měli problém, že by jim to kolidovalo s něčím jiným (vždyt se podívejte na jejich stránky mají tam zaběhlé termíny, pěkně by je to určitě vykolejilo) když by museli všem na jiných výstavách vysvětlovat proč jsou zrovna jejich výstavy posunuté. No já si přeji, že snad češi jednou dostanou rozum a budou tu tržnici ignorovat ale komu není pomoci......

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 11:59

Zdravím, myslím, že s termínem se opičí někdo jiný, Slováci ho mívají tradičně týden po nás. Těšíme se na vás, že zavítáte k nám do Brna :-)

Šanik
Dotaz od Šanik položen 06.02.2016 03:52

Představí Honda Montesu 4 Ride? Dík Sanik

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 11:19

Honda nepředstaví Montesu, ale představí např. CRF1000L Africa Twin, což je prý hodně vymazlený kousek. A samozřejmě na expozici bude mít desítky dalších strojů.

PJJP
Dotaz od PJJP položen 06.02.2016 07:35

Dobry den. Nikde nemuzu najit program s casovym harmonogramem jednotlivych dnu. Kdy a kde bude zverejnen? Dekuji, Petr

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 11:19

Zdravím! Časový harmonogram dáváme právě dohromady, sledujte náš web, snad koncem týdne by měl být ready!

art007
Dotaz od art007 položen 06.02.2016 08:40

Zdravím - mne by jen zajímalo, jestli bude někde ke stažení katalog vystavovatelů.
Díky moc za info

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 11:20

Dobrý den, katalog vystavovatelů bude 14 dní před akcí na webu:-)

pokemonek-red
Dotaz od pokemonek-red položen 06.02.2016 08:42

Dobry den bude výstava rozmístěna do více pavilónů nebo to bude zase mackajice v jednom?dekuji

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 11:24

Zdravím, tak ono to Péčko je co do velikosti plochy větší než všechny tři haly v Letňanech, kde jsme byli loni :-). Pokud se nechcete mačkat, ale naopak si všechno pěkně v klidu prohlédnout, tak doražte ve čtvrtek, kdy je den pro odborníky a novináře. A samozřejmě doprovodný program bude probíhat venku, v případě nepříznivého počasí v další hale .-)

ThomsonMotorson
Dotaz od ThomsonMotorson položen 06.02.2016 10:14

Dobrý den.
Chystám se do Brna se synem 5let. Budu za něj platit? Chci využít předprodeje.. (Děti platí od kolika?)

Najdu někde řady, jak se dostat od vlaků na BVV? Zatím jsme informace nikde nevyhledával, využívám této možnosti..

Díky TM

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 11:28

Dobrý den, za 5leté dítě se neplatí nic. Jinak děti platí od 6 let a to 160Kč. Pokud přijedete vlakem na nádraží, tak hned před ním nasednete na tramvaj číslo 1 směr Bystrc (ne opačný směr:-).....a vystoupíte u hlavní brány výstaviště, kde si koupíte lístek a trošku se projdete po areálu, protože Motosalon je v zadní části, ale to určitě zvládnete:-)

Barney
Dotaz od Barney položen 06.02.2016 10:35

Zdravím, doveze Honda Africu Twin "Adventure Sports Concept" ? Ta se mi hodně líbí...

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 11:30

Zdravím, Honda doveze prý naprostou pecku CRF1000L Africa Twin, což je myslím to, co myslíte :-)

jednička
Dotaz od jednička položen 06.02.2016 10:54

Vstup na letošní VC Brna je pro důchodce zdarma. Organizátoři Motosalonu na důchodce nemyslí,nebo o ně nestojí? Jan.

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 11:34

Dobrý den, organizátoři myslí jak na důchodce, tak na studenty, ti mají slevu na vstupném a platí 160Kč. Jinak u nás je pro důchodce sleva už od 60 let, na VC neplatí až od 67 let.

janjerabek
Dotaz od janjerabek položen 06.02.2016 12:00

Dobry den,

bude na veletrhu zastoupen Royal Enfield?

Dekuji HJ

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 11:34

Zdravím, Royal letos nebude, smutné !

Fous1
Dotaz od Fous1 položen 06.02.2016 12:44

Dobrý den ,proč v nabídce na vstupenky není zastoupená čsob,přez jiné se nemohu přihlásit .Dekuji

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 11:35

Tuto otázku jdu položit mému kolegovi, který nám spravuje náš online systém. A dám mu do zubů :-)

mirra59
Dotaz od mirra59 položen 06.02.2016 14:32

Dobrý den,
budou o víkendu nějaké autogramiády? Pokud ano, může se prozradit koho? Díky, hezký den

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 11:36

Zdravím, o víkendu bude spousty autogramiád, ale přiznám se, že ještě doladujeme doprovodný program, tak sledujte web Motosalonu, tam se to v nejbližší době objeví!

ullw
Dotaz od ullw položen 06.02.2016 16:04

Perfektní dotaz od uživatele "jednička" i já se k němu připojuji a ptám se - jak je to s cenou vstupného pro důchodce,anebo tam opravdu už nemají co dělat??!

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 11:42

Dobrý den, viz moje odpověď výše. U nás je pro důchodce, studenty, děti vždy sleva na vstupném, tak to funguje už léta a zatím v pořádku.

nepirum
Dotaz od nepirum položen 06.02.2016 21:22

Dobrý večer,
bude k vidění ( a ke slyšení i cena ) Suzuki Van Van 200? Ve "vyspělé Evropě" to bude novinka. V ostatním světě jde o známou věc.

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 11:46

Dobrý den, Suzuki Van Van 200 by měl být a to i s cenou samozřejmě .-)

Zizi79
Dotaz od Zizi79 položen 06.02.2016 22:13

Zdravím vás, bude k videní aj značka Nolan??

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 11:45

Zdravím, Nolan bude a to na stánku Modeky 044 :-)

Weenca
Dotaz od Weenca položen 07.02.2016 07:28

Dobry den
Bude na vystave zastoupeni vyrobku zn. Givi,Kappa,Touratech??
Konkretne hlinikove kufry od techto vyrobcu??
Dekuji Kraus

Odpověď od Dita Brančíková z 08.02.2016 15:35

Zdravím, tak co jsem zjistila Givi bude na stánku Modeky - to je 044, Kappa a Touratech zatím není. Na kufry se ještě zeptám kolegyně Jany:-)
Kolegyně Jana říkala, že hliníkové kufry představí nový vystavovatel Big Husky na stánku č. 087!!!! :-)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist