husqvarna_svartpilen_801_2




Výstava Motosalon už za tři týdny v Letňanech

Pomyslný start letošní sezóny se nezadržitelně blíží a čeká nás hned několik novinek. Nejen těch motocyklových, ty totiž budou k vidění skoro všechny. Na jubilejním desátém ročníku, který vyšel na Prahu, se ve čtyřech halách představí všechny velké značky, chybět nebudou kaskadéři ani známé osobnosti. Tady máte přehled toho nejdůležitějšího, co potřebujete k návštěvě letňanského výstaviště vědět.

První a nejdůležitější novinka letošního roku je, že končí kocourkov! Ano, po několika letech kdy nesmyslně běžely dvě výstavy souběžně, tohle končí. Letos je výstava jenom jedna, v pražských Letňanech od 28.2. do 3.3.2019, kde najdete všechno. S výjimkou přestaveb. Na Bohemian Custom Bike budete muset sice také do Letňan, ale v termínu 12.-14. dubna 2019. Z organizačních důvodů se bude konat v rámci Autoshow Praha, od roku 2020 se ale slovy organizátorů „termín BCB vrátí zpět na začátek března a celá akce bude spojena s národním veletrhem motocyklů, čtyřkolek a příslušenství v ČR.“ Jestli to bude v Brně v rámci Motosalonu, nebo bude pokračovat tragikomedie se dvěma konkurenčními výstavami, se dozvíme za rok...

Druhá důležitá novinka se týká termínu. Výstava Motosalon odstartuje už 28. února ve 12:00 a její brány se uzavřou v neděli 3. 3. v 17:00. Ve čtvrtek v jednu hodinu také nebude chybět tradiční slavnostní zahájení se slavnými tvářemi. Letošní kampaň má na starosti trojice Pavel Liška, Honza Révai a Pepa Sršeň, ty doplní ještě Ollie Roučková, Petr Pilát, Karel Hanika a Jarda Šíma. Showbyznys budou reprezentovat herečka Vanda Hybnerová, zpěvačka Helena Zeťová a její kolega z branže Matěj Ruppert.

A co novinky motocyklové? BMW přiveze nové boxery, skútr C 400 GT, Adventure verzi F 850 GS a vypadá to, že by se mohlo objevit i nové S 1000 RR, které se teprve začne vyrábět. Harley-Davidson přiveze novinku FXDR 114, na které jsme se už svezli, a když se vše zadaří, tak i elektrický LiveWire! U Hondy nebudou chybět nové CBR650R, CB650R a inovované pětistovky.

Stánek Husqvarny bude lákat na velkého Svartpilena 701 a velká tlačenice se dá očekávat u její mateřské KTM. Tam bude k vidění 790 Adventure v obou verzích, které doplní staronové 690 SMC, Enduro R a vylepšený 1290 Superduke GT. Našlapaný stánek slibuje Kawasaki, která přiveze hned 11 novinek. Mezi nimi bude vyčnívat litrový Versys ve dvou provedeních, dvě verze budou i u retra W800 a nesmí chybět ani tradiční tahák v podobě 243koňové Ninji H2 Carbon. Japonská konkurence od Yamahy má jednu hlavní hvězdu a všichni dělají co je v jejich silách, abyste si ji mohli konečně prohlédnout na vlastní oči. Jmenuje se Ténéré 700, tak to snad všechno klapne.

Piaggio Group, to jsou novinky od Aprilie, Vespy, Piaggia a Moto Guzzi. Hlavě u poslední jmenované jsou všichni zvědaví na V85 TT, která nebude chybět! Zajímavá bude ale i Vespa GTS 300 s nejsilnějším motorem v historii značky nebo menší a levnější provedení Piaggia MP3. Jednu velkou českou premiéru zažije stánek Royal Enfield, kde se objeví oba nové dvouválce Interceptor 650 a Continental GT 650. Další tuzemská premiéra se odehraje u Indianu, kde se představí očekávaný naháč FTR 1200.

Když zůstaneme u klasicky vypadajících motorek, nesmí chybět Triumph se svou paletou Street Twin, Speed Twin, Street Scrambler a dvojicí velkých Scramblerů 1200. Ducati přiveze inovované Scramblery 800, k nim přidá i Hypermotard 950 SP, malou Multistradu, velkou Multistradu Enduro a Diavela 1260 S.

Stánek Suzuki, to bude hlavně o samurajském meči. Katana je hlavní novinka značky a tak nesmí chybět ani na Motosalonu. Co se Benelli týče, tak tam je to vylepšená 302S, dvěstěpadesátkové verze cendura TRK a Leoncina, cruiser 502C a hlavně nová sportovní 752 S, kterou doplní ještě retro Imperiale 400.

Své místo na výsluní veletrhu bude mít určitě i legendární prase. Elektrický skútr Čezeta 506 bude jistě v obležení, protože české značky tradičně táhnou.
Velký stánek bude mít také firma ASP Group, známý distributor přileb LS2, čtyřkolek Arctic Cat, Linhai nebo TGB, který v Letňanech představí malé elektroskútry Yadea.

CFMOTO je značka, která v ČR prodává hlavně čtyřkolky, ale v letošním roce její dovozce rozšiřuje také portfolio motorek. V Letňanech budou budou k vidění novinky 650NK, 400NK a 650MT. Se čtveřicí kol se objeví Gladiator X1000 V-Twin EPS a X600 EPS. Hned vedle by se pak měla objevit horká novinka španělského výrobce Corvus, kterým je naftové pracovní útévéčko Corvus Terrain Diesel DX4 1000. Kanadský Can-am ukáže zase svého nového Outlandera 1000R X XC a tříkolku Ryker.

To samozřejmě není všechno, k prohlédnutí bude mnohem víc motorek a mezi hlavní taháky bude patřit také náš stánek Motorkáři.cz :) 
Po celou dobu výstavy bude všem k dispozici fotostěna Smybox, kde si můžete nechat zhotovit památeční fotku. Rekvizity jako přilby, brýle nebo bundy vám na místě zapůjčíme a vytištěnou fotografii dostanete hned do ruky. Doma si ji pak můžete stáhnout z našeho webu i v elektronické podobě. Představíme naše dlouhodobé testovací stroje pro sezónu 2019 a nebudou chybět ani rozhovory se závodníky a dalšími zajímavými persónami jedné stopy.

Sériové motorky na veletrhu doplní opět spousta závodního náčiní jak silničního ranku, tak třeba oblíbené dakarské speciály, určitě se objeví i nějaké ty přestavby, chybět nebude ani oblečení, příslušenství a bohatý doprovodný program.
Co se organizačních záležitostí týče, Motosalon letos obsadí haly 2, 3, 4, a 5. V případě špatného počasí je v plánu varianta, že se do další haly přestěhuje venkovní doprovodný program s kaskadéry.

Provozní doba pro návštěvníky

  • čtvrtek 28. 2. | 12:00 - 19:00 hod.
  • pátek 1.3. | 9:30 - 19:00 hod.
  • sobota 2.3. | 9:30 - 19:00 hod.
  • neděle 3. 3. | 9:30 - 17.00 hod.

Výstaviště bude otevřeno denně od 9:30 do 19:00 s výjimkou čtvrtka a neděle. Ve čtvrtek se začíná ve 12:00 a v neděli se končí už v 17:00. Vstupenky můžete tradičně pořídit v internetovém předprodeji zde a vyhnout se tak případným frontám u okénka. Kromě soboty to vychází na 200 kaček, zájemci o sobotní mačkání si musejí připravit 250 korun. Zvýhodněné vstupné za 180 korun je připravené pro děti 6-15 let, studenty s potvrzením o studiu, studenty s průkazem ISIC, seniory od 60 let a držitelé průkazů ZTP nebo ZTP/P. Poslední dvě varianty vstupného jsou pro rodiny. Za 500 Kč můžou přijít 1 až 2 dospělí a 1 až 4 děti do 15 let s výjimkou soboty, kdy je to za 600 Kč.
Motocykly parkují zdarma, tak jim snad bude přát počasí, za auto to je jinak 150 korun, ale využít můžete i parkování u metra za 20 Kč. Výstaviště je ovšem velmi dobře dostupné MHD, proto doporučujeme využít metro a autobusy. Pokud vám i tak není něco jasné, zeptejte se v našem on-line rozhovoru PR manažerky veletrhu Dity Brančíkové a 28.2. – 3.3. na viděnou v Letňanech!

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

On-line rozhovor: Dita Brančíková

On-line rozhovor byl již ukončen. Děkujeme za otázky.

Dotazy můžou přidávat jen registrovaní a přihlášení uživatelé.

Otázky a odpovědi

ZdeněkS
Dotaz od ZdeněkS položen 08.02.2019 22:24

Zdravím, asi to bude běžný dotaz, ale tradičně jako každý rok se výstava stává naprosto otravnou a nepoužitelnou pro abnormálně vysokou návštěvnost a malé prostory. Myslíte, že letos to bude lepší? Neodvažuji se jít tak jako tak v sobotu, protože to naprosto nemá smysl. Ale jste si toho vědomi? Jak opravdu protivné tyhle mačkanice jsou?

Mike70
Dotaz od Mike70 položen 09.02.2019 08:17

Dobrý den, proč se koná výstava v zimě, když jsou tak ohroženy nepříznivým počasím venkovní doprovodné akce a nedá se ani přijet na motorce? To je na datum konání takový tlak dealerů? Za dva roky už se bude začínat 31. ledna?

Jíraaa
Dotaz od Jíraaa položen 12.02.2019 21:27

Dobrý den,
jakým způsobem lze uplatnit slevu pro návštěvníky nad 60 let v předprodeji?

dave-lister
Dotaz od dave-lister položen 12.02.2019 22:08

Dobrý den,
Automobilové autosalony jsou na ústupu a každoročně jich ubývá protože o ně ze strany vystavovatelů i návštěvníků není zájem.
Je tento trend i na této výstavě a pokud ano kdy bude poslední ročník?

Autoři článku obdrželi prémie 51 Kč od 9 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Lucasbiker přispěl 6 Kč
Korffik přispěl 6 Kč
masi přispěl 6 Kč
Freddy_X přispěl 6 Kč
Clint. přispěl 6 Kč
josef198 přispěl 3 Kč
georgekudla přispěl 6 Kč
Dawes přispěl 6 Kč
Sogeth přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist