journeyman_brezen




Výstava Motosalon 2013

Už za tři týdny začíná zásadní událost českého motorkářského jara - výstava Motosalon - která se po loňské pauze vrací na pražské výstaviště PVA Letňany. Vedle významných motocyklových značek představí svoje aktuální novinky také obchodníci s doplňky, příslušenstvím a vůbec vším, co se světem jedné stopy nějak souvisí. Chybět nebude ani atraktivní doprovodný program.

Motosalon se pro veřejnost otvírá ve čtvrtek 7.března ve 12 hodin, kdy se na slavnostním zahájení objeví známé tváře, jako Karel Abraham s novou Aprilkou, Pepa Sršeň, nebo "vespaři" David Matásek a Roman Vojtek, Vašek Noid Bárta, Eliška Bučková nebo Martina Pártlová. Ve stejnou dobu už na budou na stáncích připraveny nablýskané exponáty. 
V následujícím článku přinášíme přehled největších vystavovatelů a základní informace k výstavě Motosalon. Pokud tu nenajdete všechno co vás zajímá, zeptejte se manažerky veletrhu ve formuláři pod článkem. Odpovědi najdete na stejném místě ještě dnes večer.

A Spirit

Kompletní modelové řady motorek a skútrů značek Aprilia, Gilera, Moto Guzzi, Scarabeo a Vespa najdete pěkně pohromadě v jednom společném stánku. Největší zájem se očekává u novinek pro letošní rok, tedy konkrétně modelů Aprila Caponord 1200 a RSV4 Factory APRC ABS, Moto Guzzi California 1400 v provedení Touring i Custom a také u retro-moderní Vespy 946. A Spirit stejně jako další dovozci nabídne možnost otestovat vybrané skútry kubatury 125 ccm a tříkolový skútr MP3 na venkovním zkušebním polygonu. K řízení všech těchto vozidel už od ledna stačí řidičský průkaz skupiny B.

BMW

V roli hlavní novinky na stánku mnichovské značky se představí revoluční cestovní enduro R1200GS s kapalinou chlazeným motorem. Další nový cesťák z bavorska nese název F800GT, a pro sportovně zaměřené fanoušky značky má BMW vyšperkovanou variantu superbiku S1000RR s přívlastkem HP4. Ten samý model bude na stánku k vidění kromě civilní verze také v závodní úpravě týmu IV Racing.

Harley - Davidson

Pro americkou legendární značku je účast na výstavě součástí oslav 110. výročí založení firmy. Na stánku dvojnásobné velikosti oproti minulým ročníkům bude k vidění celkem 17 modelů napříč všemi modelovými řadami od Sportsteru po Electra Glide, včetně loni představeného Softailu CVO Breakout a výročních modelů v limitovaných edicich. Před výstavní budovou bude také umístěn trenažér Jump Star, na kterém si budou návštěvníci moci vyzkoušet jízdu na H-D i bez zkušeností s řízením motocyklu.

Honda

Honda si v Letňanech zamluvila největší plochu ze všech vystavovatelů (přes 660 m2) a má k tomu dobrý důvod. Na letošní sezónu má připraveno celkem 12 nových nebo inovovaných modelů, a na stánek přiveze rekordních 50 motorek. V souvislosti s novým systémem řidičáků se dá očekávat velká tlačenice kolem nové řady CB500, a ty kdo papíry na motorku vůbec nemají, bude zase zajímat inovovaný skútr SH125i nebo další stopětadvacítky s automatickou převodovkou. Mezi novinkami jsou ovšem i motorky pro velké chlapy - konkrétně například GoldWing F6B, CB1100 nebo CBR600RR. Také Honda nabídne možnost vyzkoušení skútru na venkovním polygonu, a pokud by to někdo s nedostatkem zkušeností nechtěl riskovat rovnou na ostro, může si nejdřív jízdu zkusit na trenažéru.

KTM

Na oranžovém stánku se těšíme hlavně na dvojici nových maxi-endur 1190 Adventure a 1190 Adventure R, ale také na nový 690 Duke R, který momentálně drží žezlo nejsilnějšího sériově vyráběného jednoválce světa, nebo jeho menšího bráchu, 390 Duke.

Kymco/Quadro

Taiwanská značka má na novou sezónu také slušně nazbrojeno, a to nejen v kubatuře stopětadvacítek. Na českém trhu se letos poprvé objevuje maxiskútr K-XCT300i, který se vyrábí i s motorem 125 ccm, nebo sportovnější model Movie S 125, který byl doposud k mání pouze v Německu. Zajímavá konstrukce modelu K-Pipe už byla k vidění loni v Brně, ale teď už jde konečně do prodeje. Modely Like 125 LX a Super 8 dostaly letos nový design. I skútry Kymco budou na Motosalonu k dispozici na vyzkoušení.

Triumph

Na stánku britské značky čeká celá řada tříválcových novinek v čele s modernizovaným naháčem Street Triple a jeho podvozkově vymazlenou verzí R. Pro milovníky dálek má Triumph na letošek nový luxusní cesťák Trophy, dobrodruzi naopak jistě ocení Explorer 1250 v off-roadovém provedení XC. Hlavně na závodní okruhy je pak určena nová Daytona 675.

Ural

Stánek oficiálního importéra motocyklů Ural se i přes svojí skrovnou rozlohu stává každý rok důležitým bodem výstavy. Zastavit se tady na kus řeči o motorkách, jejichž technika se za posledních sedmdesát let jenom pramálo změnila, určitě stojí za to. Prohlédnout si přitom můžete výroční model M-70, nebo pouštní speciál Gobi.

Yamaha

Hodně velkou a motorkami nabitou expozici určitě postaví Yamaha, která má rozhodně co ukázat. Z novinek jsou to dva cesťáky FJR 1300A a AS, cruiser XV1900A Midnight Star CFD nebo malý skútr Aerox R, v inovované podobě se pak představí modely FZ8, Fazer 8 a řada XJ6. Chybět nebudou ani speciální edice jako řada modelů v barvách Race Blu,  X-Max 125/250 MOMODESIGN a další. Na vlastní oči si můžete prohlédnout a osahat i širokou nabídkou skútrů včetně aktuálních stopětadvacítek, z nichž některé budou připraveny i k testovací jízdě. Jako třešnička na dortu ozdobí stánek Yamahy závodní stroj úřadujícího mistra světa Jorge Lorenza, tři skútry TMAX Hyper Modified ze slavných dílen Rolanda Sandse, Marcuse Walze a Ludovica Lazaretha nebo koncept XJR1300 od Wrench Monkees. Pohled do budoucnosti nabídne koncept tříválcového motoru nebo streetfighter Moto Cage Six, a naopak o pár desítek let zpátky vás zavede historický kousek TZ250J z roku 1982.

Příslušenství

Výstava Motosalon by nebyla kompletní bez stánků firem, které se specializují na motorkové příslušenství. Přilby, oblečení, boty, ale také nejrůznější doplňky na motocykly budou vystavovat dodavatelé: Y-shop (Arai, Dainese, Held, Rizoma, Highway Hawk, Cardo, Arrow, Pirelli, Metzeler), PSÍ Hubík, Shoei, Motopoint, Geneze (Rukka, Schuberth),  Barracuda, Mototrade (Büse, Rocc, Marving), MBW, Motorcycles Powersports, Motogaráž, Moto S+P, MBW, Elit, Recall - Interphone, a další.
Tradičně nebude chybět ani základna portálů Motorkáři.cz a Quadmania.cz, kde se s vámi rádi potkáme na kus řeči. Na památku si u nás můžete koupit něco z našeho e-shopu.

Doprovodný program

Letos se doprovodný program Motosalonu zaměří hlavně na bezpečnost motorkářů, nabídne ale také oblíbaná kaskadérská vystoupení nebo ukázky nejnovějších technologií v praxi. Partner veletrhu, společnost Brno Circuit, bude prostřednictvím jezdce seriálu Moto GP Karla Abrahama  prezentovat Školu bezpečné jízdy na okruhu. Po velmi dobré zkušenosti z Brna bude opět zprovozněna zkušební dráha pro elektrické skútry, kde budou instruktoři bezpečné jízdy dohlížet i podávat konzultace pro začínající jezdce.

Možnost vyzkoušet si své jízdní dovednosti v jedné stopě nabídne Škola Bezpečně na motorce trialového šampiona Mirka Lisého, kde se zájemci budou moci otestovat chování motocyklů v mezních situacích na strojích vybavených unikátními padacími rámy.
Akce s názvem Crazy Day přinese kaskadérskou show na motorkách pro malé děti s rodiči, kde budou jezdci vystupovat v kostýmech populárních akčních hrdinů jako je Batman, Superman, ale také Pat a Mat, ztělesněných dvojicí kaskadérů Adamem Peschelem a Davidem Zavadským na skútru. Na dětský program bude navazovat Globus smrti, ve kterém se představí 3 až 4 jezdci najednou. Samostatnou trialovou show si v hale připravil jezdec Lukáš Petráček. Na venkovní ploše bude probíhat akční moto kaskadérská show.

Na venkovním testovacím polygonu bude možnost zapůjčení otestovat skútry vybraných značek v kubatuře 125 ccm včetně zapůjčení přilby.

Každý návštěvník, který si zakoupí vstupenku na veletrh Motosalon se může zúčastnit soutěže o skútr Kentoya. Vyplňte na vstupence kontaktní údaje a tip na celkovou návštěvnost veletrhu Motosalon a vhoďte vstupenku do sběrného boxu, který bude umístěn u pódia. Po skončení veletrhu bude návštěvník s nejlepším tipem odměněn skútrem značky Kentoya. Výherce bude zveřejněn na webových stránkách veletrhu a kontaktován organizačním týmem veletrhu.

Otevírací doba a vstupné

čtvrtek 7. 3. 2013

12.00 - 19.00 hod.

pátek a sobota 8. - 9. 3. 2013
10.00 - 20.00 hod.

neděle 10. 3. 2013
10.00 - 17.00 hod.

Základní vstupné: 180,- Kč
Zlevněné vstupné pro registrované návštěvníky na webu zde, děti 6 - 15 let, studenty s potvrzením o studiu: 150,- Kč
Rodinné vstupné (2 dospělí + až 2 děti do 15 let): 350,- Kč

Parkování:
automobil 150,- Kč/den
motorka ZDARMA

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

On-line rozhovor: Dita Brančíková

On-line rozhovor byl již ukončen. Děkujeme za otázky.

Dotazy můžou přidávat jen registrovaní a přihlášení uživatelé.

Otázky a odpovědi

gio9
Dotaz od gio9 položen 14.02.2013 06:12

zdravím,
co helmy HJC?...bude některý z dealerů vystavovat?

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 16:06

Dobrý den, co vím, tak budou například helmy značek GIVI, LS2 Helmets, NOLAN....

snake33
Dotaz od snake33 položen 14.02.2013 06:23

Není přehnané vybírat parkovné za moto na tuto akci?..

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 16:08

....to je věc názoru, ale právě parkovné patří mezi záležitosti, které stále řešíme...takže je možné, že do konce tohoto chatu budeme motofriendly:-)

panTerek
Dotaz od panTerek položen 14.02.2013 06:27

Dobrý den, z tohoto odkazu mi není jasné - http://www.bvv.cz/m...vstupenky-parkovani/ - zda se čtvrteční vstupné 300,- vztahuje pouze na odborníky a novináře a pro veřejnost po 12 hodině platí už vstupné 180,-?

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 16:09

Dobrý den, ano, po 12 hodině už je 180Kč, nebo s registrací 150Kč....

seikos
Dotaz od seikos položen 14.02.2013 06:47

Na jedno parkovací misto pro auta se vejdou pohodlně 4 motorky. Proč auto platí 150, zatímco adekvátně velké motorky (4 na místo) platí 400? Všude ve světě mají na motoveletrzích motorky parking zdarma. Proč se tady musí platit?
Jsou motorky organizátory alespoň hlídány? Nebo je to pouze placené stání?
Nepřipadne vám to hloupé?

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 16:10

....jak už jsem se zmiňovala, parkovné stále řešíme...takže je možné, že do konce tohoto chatu budeme motofriendly:-). Každopádně o každé změně se včas dozvíte :-)

pesastor
Dotaz od pesastor položen 14.02.2013 07:11

Vazena pani, parkovne za motorku v tehle cene predpoklada ze nekde umistite pojizdne trezorky(autobus/y), kam bychom mohli odlozit prilby, prip.kombinezu! Nebo se mylim? S pozdravem pesastor

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 16:12

Dobrý den....jak už jsem se zmiňovala, parkovné stále řešíme....ale můžete využít šatny ve vstupní hale I i II...

harleyflorida
Dotaz od harleyflorida položen 14.02.2013 07:14

Parkovné je nehorázné.V zahraničí mají při těchto akcích motocykly parkování zdarma.Parkovné by pro návštěvníka výstavy mělo být zdarma,jako součást vstupenky.Maximálně symbolické ,třeba 50Kč na den.Je to Vaše povinost zajistit dostatek parkovacích míst při organizování takové akce.
Doufám,že se nebudete ohánět tím,že parkoviště je pronajaté jiné firmě atd.......Česká specialita.V USA a západních zemích to takto funguje,neřaďme se tímto přístupem na východ.D.S.

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 20:44

....s tou českou specialitou máte pravdu, ale nebojte se, parkování řešíme a určitě to dopadne lépe:-). Sledujte náš web a FB stránky.

petrikRX28
Dotaz od petrikRX28 položen 14.02.2013 07:26

Dobrý den. Vstupenka se musí kupovat každý den,nebo si jí stačí koupit ve čtvrtek a už je vstup volný?

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 16:15

Dobrý den, vstupenka platí pouze na jeden den. Ale můžete se zaregistrovat a tak ji budete mít levnější. Na www.bvv.cz/motosalon.

radosek
Dotaz od radosek položen 14.02.2013 07:27

Parkování motorek za 100,- Kč na den (bez záruky, že ji na svém místě zase najdu) je zlodějina. Ale to je proto, že o fandovství se ze strany pořadatele v žádném případě nejedná. Návštěvník je oběť svého koníčka a jako takového je jej třeba řádně oškubat. "Máš na motorku? Tak za ni koukej platit... A jestli se ti ztratí, máš smůlu a od nás pomoc nečekej. Měl jsi sedět na zadku doma..."
Takový je v Čechistánu obchodní přístup k zákazníkovi (čti k oběti) a motorky nejsou vyjímkou, spíš naopak!

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 20:45

Děkuji za váš názor, chápu vaše rozhořčení, ale nevím, na co mám odpovídat:-). Parkovné řešíme, dozvíte se na našich stránkách. Pěkný večer!

Liska2
Dotaz od Liska2 položen 14.02.2013 07:44

Dobrý den,je možný vstup s pejskem ?

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 16:20

...podle toho je-li to pejsek, nebo pes:-)

Fillous
Dotaz od Fillous položen 14.02.2013 07:58

Dobrý den , bude na akci zastoupena značka Suomy-přilby.
tuším že dovozcem je Motoman brno.
Děkuji Filla

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 16:21

Dobrý den, SUOMY bohužel ne, firma Motoman nevystavuje, ale budou tam například značky GIVI, LS2 Helmets, NOLAN, ARAI a SHOEI...

JirkaS2
Dotaz od JirkaS2 položen 14.02.2013 08:00

Dobrý den,
připojuji se k ostatním dotazům a vyzývám i ostatní. Chtěl jsem se na výstavu podívat, jelikož motorkami žiju. Ale vzhledem k přístupu "nalákat a oškubat", kterým myslím placení parkovného v areálu výstaviště u pořádané výstavy, od svého záměru upouštím a z principu nejedu. Nejde o to, že bych těch 150Kč neměl, ale jde o princip. Nebudu podporovat někoho, kdo přemýšlí takto. Kdy se to naši organizátoři výstav konečně naučí, vždyť příkladů ze zahraničí je tolik. Ale je jim to asi jedno.
Na výstavu jezdíváme vždy celá rodinka, 350Kč je pořadateli málo, tak pak od nás tedy 0Kč. JirkaS

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 20:46

....neházejte flintu do žita, nechceme vás oškubat, proto parkovné nějak vyřešíme, sledujet náš web (www.bvv.cz/motosalon), nebo FB Motosalonu. Pěkný podvečer:-)

Qjetoslaw
Dotaz od Qjetoslaw položen 14.02.2013 08:21

Dobrý den,

Vřele se připojuji k ostatním. To parkovný pro motorky je normální zlodějina !
Chtěl jsem jet, moh to bejt pěknej start sezóny...ale kazit si ho nebudu.

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 16:24

....zkuste sledovat náš web, nebo FB, kde chystáme změny v parkovném. Pokud vás přesvědčíme, můžete nastartovat sezonu u nás, pokud ne, tak je nám to líto:(

Roman_ST1
Dotaz od Roman_ST1 položen 14.02.2013 08:33

JirkaS2 : souhlasím s tebou, pokud nechceš parkovat za 150Kč, tak hned vedle je parkoviště P+R za 20Kč na den.
Navíc mě vadí to kocourkovské dělění výstav mezi Inchebou a BVV. Co vede vystavovatele, že nechtějí být na jednom místě? To jim Incheba pronajímá výstavní místo zadarmo?

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 16:26

....co na to říci. Snad jen...důchodci jezdí na předváděcí akce také zdarma:-)

jara.
Dotaz od jara. položen 14.02.2013 08:37

Dobrý den,
zajímalo by mě proč není možnost vystavení všech značek motorek? Někde jsem četl, že jim výstavní plocha nevyhovuje z hlediska kvality. Přijdou Vám pak adekvátní ceny vstupenek apod. za to, že návštěvník uvidí možná půlku trhu? Díky za odpověď

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 16:44

Dobrý den, rozličné značky motorek prodávají rozličné podnikatelské subjekty - někdy o jejich účasti rozhodují mateřské firmy v zahraničí, takže jejich účast nemůžeme ovlivnit. A co se výstavní plochy týká, tak ta v Letňanech je aktuálně nejlepší výstavní plocha, která se v Praze nalézá:-).

Alfonc
Dotaz od Alfonc položen 14.02.2013 08:46

Vážená paní Brančíková, jak zde již několikrát zaznělo, to parkovné za motocykl je opravdu neuvážené! Umíte si představit lepší kulisu pro takovou akci, nežli našlataný plac motorkama před výstavištěm? Kdyby jste nalákali návštěvníky na bezplatné parkování motorek, bylo by jich jistě nepočítaně. Ale opravdu si myslíte, že národ motorkářský je tak slepý a neumí si vyhodnotit, že je chcete pouze zneužít? Nikdo se přeci necítí dobře v roli rukojmého, tak nás tam prosím nestavte! Udělejte to tak, že pakrování bude zdarma a výjezd z parkoviště bude hlídat pověřená osoba (nejlépe z řad policie nebo alespoň městské policie), která bude kontrolovat, že majitel má OTP k motocyklu s kterým odjíždí a uvidíte, jak to bude krásné! Pro inspiraci ani nemusíte do zahraničí! Stačí do Brna na SBK/GP!

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 20:48

....dostal jste mě.-). S tím parkovným něco uděláme, abyste byli spokojeni. Sledujte náš web www.bvv.cz/motosalon, nebo FB Motosalonu. Pěkný večer:-)

ruffian
Dotaz od ruffian položen 14.02.2013 08:51

Zdravím,

náhodou něco podobného se v Brně nechystá? Díky za odpověd.
Jízda do Phy a vstupné, to už by byl slušný ranec peněz....:(

Roman

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 16:33

...chystá. Příští rok bude MOTOSALON v Brně. Takhle se to střídá každý rok.

alexa7
Dotaz od alexa7 položen 14.02.2013 09:14

Kedže vystavovatelia Vám zaplatia nemalé sumy za možnosť sa prezentovať a Vy vlastne zarábate 2x, na vstupnom a parkovnom nie je to trocha moc ? Z pohladu toho vystavovatela, že Vám zaplatí balík a príde preto menej ludí a z pohladu zákazníka že si idem pozrieť vlastne len "tovar" ktorý by som si možno kúpil./môžem si ho pozrieť aj zadarmo/

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 20:49

...pracujeme na tom, aby parkovné bylo motofriendly. Sledujte náš web nebo FB Motosalonu. Pěkný večer!

ThomsonMotorson
Dotaz od ThomsonMotorson položen 14.02.2013 09:31

Dobrý den,
jakou mám záruku, že mi nebude motocykl odcizen? Je v oněch nekřesťanských 100kč záruka provozovatele, že při ztrátě uhradí plnou cenu? Parkoviště je hlídané? Je na něm dostatek prověřených osob na dohled?
TM

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 17:37

Dobrý den, záruku mít nebudete, stejně jako na jiných parkovištích,ale určitě tam bude dostatečný počet pověřených osob, které zvládnou parkování. Nicméně snažíme se alespoň něco udělat s cenou parkovného. Sledujte proto naše stránky www.bvv.cz/motosalon, nebo FB Motosalonu, kde Vás budeme informovat.-).

PetrAT
Dotaz od PetrAT položen 14.02.2013 09:35

V Praze jsem byl na výstavě 3x a vždy to bylo špatně
Špatný příjezd
Drahé parkovné
Malé prostory , tlačící se lidé
Paní Brančíková, když už konečně natrvalo přesunete výstavu do Brna a uznáte, že v Praze to neumíte udělat ?
A také se přikláním k názoru, že 100,- za parkovné motorky je zlodějina !
Z těchto důvodů letos na výstavu nepojedu

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 20:52

Dobrý den pane PetrATe:-). My to umíme dělat, jak v Brně, tak v Praze, ale v Brně, kde jsme doma, máme prostě lepší podmínky. A na parkovném pracujeme. Sledujte náš web (www.bvv.cz/motosalon) nebo FB Motosalonu. Pěkný večer!

Karp007
Dotaz od Karp007 položen 14.02.2013 09:51

Souhlasím s většinou dotazů. Proč to cpete do Prahy, když je to tam drahé a nevyhovující jak pro vystavovatele tak pro návštěvníky. Brno je 100x lepší. A jsem Pražák, aby jste si nemysleli!! Když přijedu např. do Bratislavy na motorce, tak mám parkovné a vstup zdarma. A musím říct že to tam loni bylo moc pěkné. Alespoň to parkovné zlevnit. Prostě katastrofa v té Praze!!

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 16:51

Dobrý den, budeme se snažit s tím parkovným něco udělat. Sledujte náš web (www.bvv.cz/motosalon) nebo FB Motosalonu. Dík za Brno:-)

Petrgsxr
Dotaz od Petrgsxr položen 14.02.2013 10:39

Ve čtvrtek 7.3.2013. Otvírací doba od 12:00 h ?????!!! Poněkud podivné.Na většině výstav se otevírá mezi 9:00 - 10:00 h.

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 16:52

Dobrý den...od 9.00 do 12:00 je otevřeno pro novináře a odborníky. A od 12.00 potom pro širokou veřejnost.

Tom-K
Dotaz od Tom-K položen 14.02.2013 10:44

Přidávám se k řadě těch, kteří si ze sebe nenechají dělat prdel a byť se chtěli přijet podívat, tak to neudělají. Parkovné 150 za auto (k ceně vstupného) považuji za zlodějnu a 100 za motorku ještě navíc za naprostý výsměch. Těším se na dobu, kdy budeme patřit do Evropy, ne do rovníkové Afriky. Ale i tam bývá zvykem za vyinkasované peníze nabídnout nějakou službu a ne jen stát s nataženou rukou. S tímto přístupem se ale obávám, že se toho nemusím dočkat.

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 16:55

Dobrý den, na parkovném pracujeme, pokud je to jediná věc, která Vám vadí, tak to společně vyřešíme.-). Sledujte náš web (www.bvv.cz/motosalon) nebo FB Motosalonu.

Slávek-cbr
Dotaz od Slávek-cbr položen 14.02.2013 10:54

Jezdím na motocykl už jen z nostalgie, od 90 let, kdy se z moto-velo stal samostatný motocykl jsem vynechal pouze jednou. Letošní rok budu velmi dobře zvažovat, zda mně nostalgie a historie této výstavy, kterou beru, jako začátek jara, bude stát za tyto peníze. 2Xvstup + parkovné = částka absolutně neodpovídající akci. Prostory, jak již několikrát níže zaznělo, jsou katastrofální a předražené - mohu posoudit i jako vystavovatel. Je škoda, že je to rok od roku, v lepším případě a se zavřenýma očima, stále stejné..

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 20:53

Dobrý den, budeme se snažit s tím parkováním něco udělat. Sledujte náš web (www.bvv.cz/motosalon) nebo FB Motosalonu. A budeme rádi, když přijedete. Pěkný večer!

czjohn
Dotaz od czjohn položen 14.02.2013 10:59

Dobry den,
jde dohledat kompletni seznam vystavovatelu? Kde? Rad bych se podival na webu na jejich nabizeny sortiment a podle toho bych se zameril na ty co by mne zajimali.

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 20:54

Dobrý den, seznam vystavovatelů bude na našich stránkách jako každý rok, ale až příští týden. Pěkný večer přeji:-)

Hedge
Dotaz od Hedge položen 14.02.2013 11:10

180 vstup a 150 parkovani pro auto - tedy v souctu pro 2 lidi 510 Kc? S ohledem na vycet zastoupenych znacek vyse mi prijde jednodussi objet si kdykoliv jindy ta 2 mista, kde jsou tyto znacky zastoupeny v Praze (tj.Vrbovka a Modrany, ktere jsou od sebe mimochodem asi 5 km a dalsich 5 km je to pak k Ducati, ktera tam ani nebude). Tam mam vstup zdarma a ke kazdemu modelu dle potreby vyklad prodejce. V porovnani s tim vystava, kde se k nekterym modelum neda poradne ani probojovat a jeste to stoji nesmysl. Letos to bez vystavy taky preziju, i kdyz mi loni nebylo lito jen az do toho Brna

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 20:55

Dobrý den, na parkovném pracujeme, máte pravdu, je to opravdu dost peněz. Sledujte náš web (www.bvv.cz/motosalon) nebo FB Motosalonu. A pokud jste loni jel až do Brna, do Letňan snad přijedete také:-)) PS: Máme i pěkný doprovodný program, třeba kaskadérskou show, kterou v showroomu neuvidíte.. a taky si přímo na venkovní ploše můžete vyzkouše skútry 125 ccm různých značek, na které jsme díky legislativě letos zaměřeni...Pěkný večer!

wario
Dotaz od wario položen 14.02.2013 11:20

1, Děkuji , že to vůbec děláte .
2, mužete uvést cca kolik stojí pronájem plochy kterou mají větší dovozci ?

at se daří.

MB

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 20:55

Dobrý den, děkuji, že mi děkujete:-))). A pronájem tady napsat nemůžu, je to prostě obchodní politika. A přijeďte se podívat.-))))

Meli
Dotaz od Meli položen 14.02.2013 11:25

Myslim že seznam firem je tady: http://ikatalog.bvv...2012_vystavovatele17

Jinak dotaz - proč máme dvě výstavy v jeden termín? Nešlo by se zamyslet a něco s tím udělat? Asi nejde dát to znovu dohromady ale když dáte jiný termín mohla by být vaše výstava co do výrobců motorek kompletní (narážím především na chybějící Suzuki a Ducati)... Spousta lidí se na tuhle naši českou specialitu raději vykašle a jede Bratislavu nebo Intermot Mnichov apod.

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 17:13

Dobrý den, tak k těm dvěma výstavám:-). My spolupracujeme s importéry nejsilnějších značek na českém trhu (motosekce SDA), s těmi se dohodneme na termínu a v okamžiku, kdy jej vyhlásíme, se zrodí termín druhé akce:-). A zatím s tím nic neuděláme. Takže máme v Praze dvě motoristické akce, ve stejném termínu.

callowsick
Dotaz od callowsick položen 14.02.2013 11:42

dobrý den, víceméně se chci přidat k hlasům, že výstavní prostory v Brně jsou z mého pohledu návštěvníka mnohem atraktivnější než Letňany(i když to do Brna mám o 200km dál než do Prahy).
Je šance a trvalé přesunutí výstavy do Brna?

děkuji

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 17:13

Dobrý den....šance je, naděje umírá poslední:-))) A také děkuji a přeji pěkný den.

ariba
Dotaz od ariba položen 14.02.2013 13:23

:-]]]]]]]]]

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 17:14

:-)))))))

ariba
Dotaz od ariba položen 14.02.2013 13:25

co bylo spatne na dotazu jestli je p.Brancikova spokojena se svou praci??? zeby cenzura?? :-]]

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 17:14

Paní Brančíková je slečna a se svoji prací je spokojená.-))))

Jarda
Dotaz od Jarda položen 14.02.2013 13:38

Psal jsem ti soukromou zprávu,že to nebyl smysluplny dotaz,ale fakt trapná hloupost. Evidentně to chceš ventilovat pořád.

maman
Dotaz od maman položen 14.02.2013 14:14

Dobrý den, v článku u značky Triumph je vyobrazen nový Triumph Tiger Sport 1050 (2013) a v textu o něm zmínka není. Bude tedy vystaven, či nikoli? Děkuji.

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 20:57

Pokud já vím tak od Triumphu budou inovované modely Daytona 675 a 675R, Strret Triple nebo velké cestovatelské enduro Tiger Explorer XC. Ale zjsitím. Sledujte naše stránky www.bvv.cz/motosalon, nebo FB Motosalonu. Pěkný večer.-)

Cook
Dotaz od Cook položen 14.02.2013 14:17

Kazdy rok chodim na Motosalon i na tu vetesarnu (Motocykl) v Holesovicich. Je to pro mne takove jakoby otevreni sezony. Kdo nechce at nechodi. Ja jdu

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 17:00

Ó, děkuji konečně za vřelá slova:-). Zastavte se za námi do tiskového střediska dostanete vřelé kafe.-))))

Bahnacek.
Dotaz od Bahnacek. položen 14.02.2013 15:23

Mě se líbí jak to tu každý bojkotuje a pok je tam stejně hlava na hlavě . pochopte ,že se jedná o atraktivní výstavu navíc po absenční zimě , tak kdo chce at tam jde kdo ne at je doma . stejně bude narváno ...

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 20:59

Dobrý den a děkuji za Vaši příznivou prognózu.-)). Těšíme se také a doufáme, že se potkáme v Letňanech:-)

Petrgsxr
Dotaz od Petrgsxr položen 14.02.2013 15:29

Parkování auta za 150,-Kč/den.Výstavu této velikosti " oběhnu" za 2 - max.3 hodiny. Správně by bylo za 3h parkování 150,-Kč. Jinými slovy 50,- Kč a více.. za hodinu.Což se mi zdá nepřiměřené. Na celý den je výstava v Mnichově, nikoli ten paskvil v Letňanech.

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 17:19

Fuj, takhle škaredě mluvit o Motosalonu!!!!! Ale protože jsem vstřícná paní snažím se to parkovné řešit. Sledujte naše stránky www.bvv.cz/motosalon a nbeo FB Motosalonu.

michal-15
Dotaz od michal-15 položen 14.02.2013 15:34

chtel jsem se zeptat kde to je Výstava Motosalon 2013 dekuji za odpovet michal

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 17:19

Dobrý den, je to v Praze - Letňanech od 7 do 10.3. Přijeďte se podívat.-)

aifel202
Dotaz od aifel202 položen 14.02.2013 15:52

supr Praha! Bez učasti mnou paptávaných firem a parkování.........vysměch

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 17:21

Hmmm. Já nevím, jaké jste poptával firmy, ale parkování se snažím vyřešit:-)). Sledujte naše stránky www.bvv.cz/motosalon a nebo FB Motosalonu.

DMRS
Dotaz od DMRS položen 14.02.2013 16:11

Dobrý den, pořádání 2 výstav v jednom městě a jednom termínu je na škodu pro všechny (návštěvníky, vystavující firmy i pro vás), nebylo by možné, aby se společnosti BVV a Incheba nějak dohodly a usnadnily uskutečnění plnohodnotného veletrhu, případně dvou v Praze i v Brně, v rozdílných termínech? Tak aby firmy nemusely řešit, které z výstav a jestli vůbec některé se zúčastní (v aktuálním stavu by to byla nutnost pořízení 2 expozic, řešit omezený počet vystavovaných vzorků, vzhledem k současné "kvalitě" veletrhů nemá ani smysl se jich zůčastnit), návštěvník nemusel řešit kterou výstavu má navštívit (proč jezdit - navíc třeba i z velké dálky - na výstavu, kde najde jen pár značek).

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 17:24

Dobrý den, znáte to, někdy není dohoda možná, i když by člověk rád. To je jako ve vztahu, musí chtít obě strany.-). Ale pokud přijedete, tak se na vás budeme těšit.-).

Kuba650
Dotaz od Kuba650 položen 14.02.2013 16:15

Loni po výstavách jsem četl, na internetu a v časopisech, že se BVV s Inchebou prý dohodli o tom, že bude jedna vystava v jeden termín a to tak že se výstavy budou střídat jako to je doteď s tím že, když bude v Praze bude ji pořádat Incheba Expo a když v Brně tak to bude mit pod palcem BVV. Tak by mě zajímalo, co jsem to četl že to takhle neni a mame opět dvě výstavy, kde ani jedna nebude mit komlpetní zastoupení. Každopádně na veletrh jdu, samozřejmě na ten který je oficiálni pod hlavičkou SDA. Sice tam nebude "moje" Suzuki ale jdu, beru to jako zahajeni sezony a můj koníček. A Suzuki uvidím v květnu na Wevi v Ostravě

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 20:32

Dobrý den, to víte, média toho napíšou:-))). Takže zatím stav setrvalý. Ale těšíme se na Vaši návštěvu a můžete se zaregistrovat na www.bvv.cz/motosalon, získáte tak zlevněnou vstupenku. A budou tam další krásné značky a hodně jich bude.-)))

kawafil
Dotaz od kawafil položen 14.02.2013 18:05

zdravim , nejak jsem nenasel seznam vystavovatelu , konkretne mi jde o Kawasaki , bude tedy chybet ?

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 20:11

Kawasaki představí tři novinky na stánku mediálního partnera společnosti MotorBike. Pěkný večer:-)

dzarmil
Dotaz od dzarmil položen 14.02.2013 18:14

Zdravim.Nezapomněli jste na tyto moto značky:Beta,Bimota,Ducati,Gas Gas,Husaberg,Husqvarna,Kawasaki,MV Augusta,Suzuki,Victory,domácí značku Jawa?Takže zase výstava o ničem?Děkuju za vyčerpávající odpoved :))).S pozdravem Jarda České Budějovice.

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 20:37

Jardo, vy jste nám to teď nandal:-)))) Hezký večer přeji:-)

BaRT_Czech
Dotaz od BaRT_Czech položen 14.02.2013 18:38

Ahoj, tak není Kawasaki = není BaRT
ať se Vám výstava povede

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 20:13

Kawasaki bude mít několik motorek na stánku mediálního partnera společnosti MotorBike. Bude Kawasaki, bude BaRT? :-)

marafzs600
Dotaz od marafzs600 položen 14.02.2013 18:50

Dobrý den těšil jsem se, že konečně bude jedna výstava,kde si návštěvník prohlédne všechno. Ale organizátoři nezklamali, holt jsme v ČR. Kašlu Vám na to, jedu na Slovensko nebo do Německa. A na svalování viny jednoho na druhého nejsem zvědav. Ale není mi to jedno, jezdil jsem každý rok, jenže bohužel u nás jde všem jen o prachy, takže to nikdo z nich nevzdá a budeme tu mít kocourkov asi navěky.

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 20:28

Je to těžké, už jsem to vysvětlovala níže. Ale kde není vůle, není cesta. Byla bych ráda, kdybyste si alespoň k nám cestu našel. Jinak přeji pěkný večer:-)

bledemon
Dotaz od bledemon položen 14.02.2013 19:14

Doufám, že na výstavě razantně ubude stánků s veteší, která na oficiální výstavu motorek nepatří. Viz fotky z Brna:
http://www.motorkari...n-klobasy-20892.html

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 20:24

Dobrý večer, nevím, co všechno považujete za veteš, ale určitě něco ubude:-). Jinak pro menší stánky máme vyčleněnou halu 2D.

Rohal
Dotaz od Rohal položen 14.02.2013 19:21

chce se mi ztoho blít a zvacet
abych se ztoho nepoblil a nepozvracel tak do Prahy nejedu
za ušetřený peníz si koupím benál a vyrazím na podzim do Monte Negra tam si za ušetřený peníz užiji
a dobrý pocit krásnou krajinou mě nemine
toš tak soudruzi z Prahy jen tak dále škubejte slušný motorkáře kde se dá - já se oškubat od vás nenechám
jsem zvědav co mi na to slečna nebo paní odpoví - čekám

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 20:22

Dobrý večer pane Rohale, pokud máte návaly, nebo dokonce zvracíte, tak bych doporučila kinedril:-). A až se Vám udělá dobře, můžete přijet za námi do Letňan. A pokud řešíte parkování, tak tady se Vám snažíme vyjít vstříc, pracujeme na tom, abychom byli motofriendly:-). Více informací bude na našem webu (www.bvv.cz/motosalon), nebo na FB Motosalonu.-).

Lukyvaran1
Dotaz od Lukyvaran1 položen 14.02.2013 19:46

Dobrý den.Mám dotaz přihlásil jsem se a vytiskl voucher.Platí pouze pro jednu osobu či mohu slevu uplatnit i na rodinné příslušníky?Rád bycu rodinné vstupné za 350kč ale nevím jak na to.Dekuji

Odpověď od Dita Brančíková z 14.02.2013 20:16

Voucher platí pouze pro jednu osobu, ale pokud jste rodinka, přijďte na veletrh a koupíte si přímo na místě rodinnou vstupenku za 350Kč. Pěkný večer:-)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (24x):



TOPlist