journeyman_brezen




Výstava Motosalon 2011 zahájena

Dnes dopoledne byla úderem desáté hodiny zahájena výstava Motosalon 2011, která bude probíhat po následující čtyři dny až do neděle. Co všechno na návštěvníky letňanského areálu PVA čeká?

Kapitoly článku

Ještě než se brány výstavního areálu otevřely, proběhlo slavnostní zahájení Motosalonu, který se po loňském úspěšném představení v Brně letos pořádá v Praze. Mimo to se však souběžně koná i druhá motocyklová výstava, Motocykl 2011 v Holešovicích. Právě k tomu se během zahájení Motosalonu kriticky vyjádřil generální ředitel pořadatelské společnosti BVV Jiří Kuliš, když upozornil, že veletrh je jedinečnou marketingovou značkou a nelze ho klonovat do více podob na více míst. Kuliš doslova uvedl, že veletrhy nejsou jako nápoje nebo televizní programy a vyjádřil přání, aby tento duel dvou výstav měl jen jednoho vítěze. Předseda Hospodářského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Milan Urban, který se svou láskou k motorkám nikdy netajil, popřál motorářům vydařenou sezónu a ředitel služby dopravní policie Leoš Tržil ocenil Motosalon, na němž je k vidění kromě mnoho bezpečnostních prvků třeba také stánek BESIPu, jako jeden z možných způsobů zlepšení situace na našich silnicích. Po závěrečných slovech tajemníka Svazu dovozců automobilů Pavla Tunkla už moderátor Standa Berkovec vyzval všechny na pódiu ke slavnostnímu přestřižení pásky a Motosalon byl oficiálně otevřen. Ihned po zahájení začaly do obou výstavních hal proudit davy návštěvníků. Pojďme se, zatím alespoň letmo, podívat, co je na Motosalonu zajímavého k vidění.

Harley-Davidson

Hned v přední části Haly 1 na vás čeká stánek americké značky. Mezi mnoha charakteristickými a nezaměnitelnými „haryky“ se asi nejvíc vyjímá novinka XL 1200C Sportster Custom, kterou najdete v černě laděné expozici na oranžovém podstavci.

KTM

Do dálky zářící expozice KTM je díky typické tovární oranžové barvě prostě k nepřehlédnutí. Z opravdu široké široké škály off-roadů, sporťáků, naháčů i cestovních modelů zde můžete vidět třeba novinky v podobě naháče Duke 125 nebo ostrého sporťáku RC8 R. Lahůdkou na stánku rakouské značky je potom továrenský speciál KTM EXC-F 350 Factory.

Yamaha

Importér motocyklů značky Yamaha dal k dispozici účast na výstavě svým dealerům, z nichž se příležitosti chopila firma Y Moto Praha, která dealerství motocyklů Yamaha nedávno otevřela v areálu Vrbovka. Na jejich stánku ve střední části haly 1 představují prakticky kompletní modelovou řadu, včetně nových modelů skútrů.

Kymco

Tchajwanská značka zaujme nejen velkým do červena laděným stánkem ve střední části Haly 1, ale i svou pestrou nabídkou, která se na 150 metrech čtverečních představuje. Kromě čtyřkolek, motocyklů a skútrů, z nichž se některé novinky představují v Čechách úplně poprvé, nabízí Kymco také doplňky značky Speeds.
 

Guewer

Na české výstavě nemůže chybět ani největší čínský výrobce elekrických jednostopých vozidel. Guewer má v bohaté nabídce mnoho rozmanitých skútrů, mopedů i jizdních kol na elektřinu, která se ve světě stává stále oblíbenějším zdrojem energie.

Motorkáři.cz

Největší lákadlo našeho stánku bude (kromě hostesek) pravděpodobně představovat nová Kawasaki ZX-10R Tomáše Mikšovského z jeho nového týmu TRT, která je kvůli neúčasti importéra na výstavě jediným dostupným exponátem. Tradičně poskytujeme možnost on-line prohlídky našich webů motorkáři.cz a quadmania.cz na dvou terminálech. Pokud vás zaujalo zboží z našeho e-shopu, můžete si jej přímo na stánku zakoupit.

Honda

Stánek značky Honda představuje s plochou 630 čtverečních metrů bezkonkurenčně největší expozici na celém veletrhu. V hale 2 vás čeká více než čtyřicet motocyklů s křídlem ve znaku, včetně všech osmi novinek. Pobyt Crossrunneru na výstavě měl být zkrácen na dva dny, ale nakonec jej se díky logistickému harakiri podařilo prodloužit až do neděle. Novou atrakcí pro návštěvníky stánku Hondy je tipovací soutěž, ve které mohou vyhrát motocykl CBF125.

Suzuki

Druhá japonská značka v hale 2 pojala plánování rozlohy expozice ve velkém stylu a zdatně sekunduje největšímu stánku výstavy, který je umístěn na opačné straně budovy. Modře tónovaný stánek Suzuki nabízí k prohlédnutí kompletní modelovou řadu, včetně novinek. Stejně jako u ostatních přihlášených značek si také tady můžete dobře prohlédnout kandidáty na titul Motocykl roku.


BMW

U stánku bavorské značky je k vidění prakticky celé spektrum modelů, které se k nám dováží, a to včetně dvou nedávno představených šestiválcových korábů K1600GL. A až se zvednete z pohodlného posezení na těchto cestovních novinkách, určitě vás zaujme i závodní BMW S1000RR Michala Filly, s nímž v loňské sezoně porážel konkurenci nejen v domácím mistrovství.

A-Spirit

Na velkém stánku českého dovozce se poprvé představuje kompletní portfolio velkých italských značek, tedy Aprilia, Gilera, Moto Guzzi, Piaggio, Scarabeo a Vespa. Kromě nepřeberného množství motorek a skútrů se zde můžete zblízka seznámit i s bohatým sortimentem Y-Shopu.

Příslušenství

Na výstavě motocyklů nesmí pochopitelně chybět ani stánky s nejrůznějším příslušenstvím, oblečením a dalšími potřebami pro motoráře. Za všechny uveďme alespoň ty nejdůležitější. Svoje přilby v Letňanech prezentují například značky Arai, Nolan, Shark, Schuberth, Marushin nebo Airoh, motoblečení uvidíte v podání českého výrobce PSÍ Hubík, i dalších firem jako jsou například For Bikers, Dainese, Clover, Lookwell, Knox, Geneze, Ixon a další. Příslušenství k motocyklům nabízí dokonce celá řada českých výr obců – Mitas, Proobikes, Goldfren, či PP tuning, ale i zahraničních značek – SW Motech, Touratech, Barracudamoto, Sensormet a spousta dalších.
Seznam vystavovatelů letošního Motosalonu doplňuje ještě celá řada dalších firem a organizací. Uveďme alespoň stánek Besipu, Motoklubu Policie ČR nebo výstavu veteránů Böhmerland Čechie. Kromě toho by vás mohl do Letňan přilákat také bohatý doprovodný program. Otevřeno je každý den od 10:00 do 20:00 kromě neděle, kdy výstava končí a brány areálu se zavřou už v 17 hodin. Celodenní vstupné pro dospělou osobu stojí 150,- Kč, studenti odborných škol zaplatí 80,- Kč a děti do 10 let, ZTP, ZTP/P, vozíčkáři mají vstup zdarma. Dojet můžete buď metrem (ze stanice Letňany jezdí kyvadlový autobus až ke vchodu do areálu), nebo autem či na motorce. V tom případě ale počítejte ještě se stopadesáti kačkami na parkovné. I tak se ale návštěva Motosalon určitě vyplatí.

Informace o redaktorovi

Jan Krajíček - (Odebírat články autora)
Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (44x):



TOPlist