yamaha_demo_tour




Výstava Motocykl a Bohemian Custom Bike v Praze

První březnový týden je obvyklým termínem motocyklové výstavy v pražských Holešovicích, a letos se na tom nic nemění. Kompletní už je i seznam vystavovatelů, a máme také informace o doprovodném programu. Co tedy bude na Motocyklu 2016 k vidění?

Výstava Motocykl se koná v termínu 3.- 6. 3. 2016 na výstavišti v Holešovicích, společně se soutěžní přehlídkou přestaveb Bohemian Custom Bike. Většina importérů významných značek bude tou dobou vystavovat na Motosalonu v Brně, ale ani na pražský veletrh nepřijdou návštěvníci úplně zbytečně.

Například Ducati tu představí svojí kompletní modelovou řadu, a uvidíte tu i všechny podstatné novinky včetně cruiseru XDiavel, na který se ostatně můžete přijít podívat o týden dříve do klubu Meet Factory na XDiavel party. Chybět nebude ani Multistrada Enduro, malá Panigale 959, Hyperstrada 939 nebo Hypermotard 939.

Americkou produkci zastoupí značky Indian, který předvede i poslední novinku Dark Horse, Victory a Harley-Davidson. Na své si přijdou - i když v menším měřítku - také fanoušci značek  Kawasaki, Yamaha, Husqvarna, MV Agusta či Royal Enfield. Vůbec poprvé budou na výstavě zastoupeny elektromotocykly značky Zero.

Importér značky Benelli hlásí celou řadu nových modelů jako jsou BN 302 či BN251, ale očekávaný scrambler Leoncino ani cestovní enduro TRK502 se v Holešovicích bohužel neukážou. Na stejném stánku potkáte i skútry značek Keeway, SYM a Adiva.

Čtyřkolkáři se mohou přijít podívat na stroje značek Polaris - ta vystaví i novou tříkolku Slingshot - Journeyman, Masai, Cectec nebo Hytrack. Výstavu motorek si nelze představit bez stánků s oblečením a příslušenstvím. Svoje nové kolekce představí firmy Bikers Crown, Paolo nebo Motozem, zastoupeno bude i oblečení značek iXS, Dainese, Büse, airbagy Helite a další. Laděné výfuky Akrapovič představí firma DK auto moto.

Dobrovodný program

Na venkovní ploše se bude prezentovat motoškola Bezpečně na motorce, partička stuntriderů "Special Brothers" představí projekt kurzů, kde vás naučí jezdit po zadním, a jak to vypadá když v podání profesionálů pak předvedou přední čeští stuntrideři Mirek Sporťák Frey a  Jaroslav Janovský. Ukázky trialového sportu uvidíte v podání Trial Teamu Beroun, a slalom na motorce zvaný Motogymkhana si můžete na místě dokonce i vyzkoušet na vlastní kůži. 

Bohatý program má připraven také Promotým Praha, na jehož stánku se dozvíte jak správně poskytnout první pomoc zraněnému motorkáři, můžete získat autogram některého ze závodníků KM Racing Teamu, nebo se zúčastnit besedy na téma prvky aktivní a pasivní bezpečnosti, technický stav motocyklu, pojištění a asistenční služby, plánování trasy atd. K vidění budou také dakarské speciály týmu Barth Racing.

Bohemian Custom Bike

Mezinárodní soutěžní výstava Bohemian Custom Bike (dále jen BCB) patří po jedenácti letech k neodmyslitelné součásti Motocyklu, a svým rozsahem patří mezi nejznámější a nejnavštěvovanější custom show ve východní Evropě. Reportáž a rozsáhlou fotogalerii naleznete v článku z minulého roku.
Letos se bude soutěžit se bude v kategoriích Tuzemák, Chopper & Cruiser, Pro Street, Café Racer - Bike, Café Racer – Scrambler, Modified Harley Davidson, Freestyle / Championship Class a Old School.

Dvě speciální kategorie pro rok 2016 jsou Top Paint (volná třída), do které vybere finalisty zvláštní porota (mistři airbrushe, lakýrníci…) ze všech motocyklů přihlášených do soutěže BCB. Největší pohár The best of Bohemian Custom Bike 2016 získá nejzajímavější, respektive nejvýraznější stroj ze všech kategorií. To nejlepší z výstavy Bohemian Custom Bike 2016 určí pouze odborná porota.

Airbrush Art Festival

Airbrush neboli americká retuše je oblíbená výtvarná technika úpravců motorek - malou stříkací pistolí se dají docílit dokonalé barevné přechody a detaily. Malovat se dá téměř na vše, od kamionu po zapalovač. Na výstavě uvidíte nejlepší práce z České republiky na autech, motocyklech, obrazech.... Součástí festivalu bude i sobotní soutěž v malbě na tělo čili bodypaintingu.

Otevírací doba a vstupné:

  • čtvrtek 3. března - 10:00 - 19:00 hod.
  • pátek 4. března - 10:00 - 19:00 hod.
  • sobota 5. března - 10:00 - 19:00 hod.
  • neděle 6. března - 10:00 - 17:00 hod.

 

  • Plné vstupné: 150,- Kč
  • Zvýhodněné: 100,- Kč (internetové registrace, děti 11 až 15 let, studenti, důchodci, ZTP)
  • Rodinné vstupné 300 Kč (2 dospělí + 2 děti do 15 let)
  • Zdarma (děti do 10 let včetně, ZTP/P včetně 1 osoby doprovodu)

Pro účast v soutěži se prosím přihlašte

Pro účast v naší soutěži je nutné se přihlásit ke svému účtu (vpravo nahoře) nebo se zaregistrovat na stránkách www.motorkari.cz. Děkujeme.
  • Výstava Motocykl se na holešovickém výstavišti poprvé konala v roce
    • 1996
    • 1997
    • 1998

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (22x):



TOPlist