husqvarna_svartpilen_801_2




Výstava Mobil Salon České Budějovice

Od pátku 9. do neděle 11. dubna jsou pro laickou i odbornou veřejnost připraveny expozice osobních, lehkých užitkových a nákladních automobilů, automobilového designu a komponentů. Letošní 18. ročník bude patřit především motocyklům, proto motorkáři mají vjezd na motorce a parkování v areálu zdarma. Na ně i ostatní návštěvníky čeká spousta překvapení, například motorkářský pavilon B1 s přehlídkou motorek, čtyřkolek a bohatou nabídkou v oblečení, helmách a nejrůznějších doplňcích.

Nabitý doprovodný program slibuje víkend plný zážitků. Přímo u hlavní brány do výstaviště proběhnou 6 x denně adrenalinové kaskadérské exhibice: Streetfighter show Pepy Sršně a Stunt riding show Aleše Poláka. V motorkářském pavilonu B1 mohou návštěvníci shlédnout 3 x denně biketrial show Dominika Puffera a v sobotu po obědě se osobně setkat na autogramiádě s motocyklovým závodníkem Indi racing teamu „INDI“ Michalem Dokoupilem, jezdcem nejnáročnějšího přírodního okruhu TT na ostrově Mann, závodu 300 Zatáček Gustava Havla v Hořicích a vítěze Czech Endurance Cupu, kterou pořádá na svém stánku firma Smrž MOTO. Na výstavě se pojede atraktivní republikový volný závod minimoto 40 ccm-minibike. Pátek je vyhrazený volnému tréninku jezdců, v sobotu a v neděli mohou diváci fandit svým favoritům během vlastního závodu. Nudit se nebudete na parkovišti u Tesca, kde si každý den a každou hodinu užijete napětí při ukázkách jízd zručnosti vozů Kaipan a v sobotu a v neděli můžete shlédnout ukázky a předvádění spalovacích a elektrických RC modelů.
Rodinné výpravy zveme do pavilonu Z a na volné plochy kolem něho, kde po celou dobu výstavy budou probíhat soutěže o věcné ceny ve střelbě ze vzduchovky, v uzlování, v hasičském zásahu džberovou stříkačkou, v topografii, v poskytnutí první pomoci a v další řadě užitečných disciplin. Návštěvníci tu uvidí i provedení požárního útoku mladých hasičů, Městská policie předvede ukázky výcviku policejních psů a ukázky sebeobrany. Dále jsou tu připraveny testy bezpečnosti silničního provozu, řidičské trenažéry, dětské dopravní hřiště, dozvíte se tu, jak správně používat bezpečnostní pásy nebo barevné oblečení, abychom byli vidět, a řadu dalších důležitých informací.

V pavilonu Z – pavilonu bezpečnosti pod ústředním mottem celé výstavy „Bezpečné silnice – odpovědnost každého z nás“ proběhne také každý den v návaznosti na kaskadérskou exhibici volná diskuse s kaskadérem Pepou Sršněm na téma „Bezpečnostní opatření při jízdě na motorce“.
V pavilonu C1 se budou těšit pozornosti naleštěné Legendy na kolech a inspiraci i velkou podívanou naleznou návštěvníci v pavilonu E1 pod názvem Tuning a racing.

18. ročník výstavy Mobil salon zahájí výstavní sezónu 9. dubna v 9 hodin.
V pátek a v sobotu je otevřeno do 18 hodin, v neděli do 17 hodin.
Dospělí zaplatí za vstupenku 70 Kč, zlevněné vstupné je za 35 Kč, školní výpravy zaplatí 20 Kč za osobu a rodinná vstupenka přijde na 130 Kč.

Veškeré informace, podrobný program, místa a časy jednotlivých ukázek naleznete na internetových stránkách www.vcb.cz .
Materiály pro článek připravil útvar propagace, marketingu a reklamních služeb Výstaviště České Budějovice a. s.



TOPlist