husqvarna_svartpilen_801_2




Victory Ignition concept

Americké značky obvykle na výstavě EICMA žádnou extra novinkou nepřekvapí, protože svoji modelovou řadu pro další roky představují už v předstihu na domácí půdě. Victory se ale letos vytáhla se slíbeným konceptem silniční motorky, vybavené kapalinou chlazeným vidlicovým dvouválcem.

Kapitoly článku

O novém motoru se mluví už nějakou dobu - přesněji řečeno od chvíle, kdy Victory ve spolupráci s Rolandem Sandsem postavila závodní stroj pro slavný Pikes Peak. Netrvalo dlouho, a na světě je oficiální koncept očekávaného sportovního cruiseru, který má tentokrát na svědomí jiný designér. Švýcar Urs Erbacher se sice specializuje hlavně na dragstery, ale to výsledku vůbec neubírá body - spíš naopak.

Designu Victory Ignition, jak koncept nazývá, jeho agresivní rukopis vyloženě svědčí, zvlášť když nechává krásně vyniknout vodou chlazený 60°V-Twin a nádherně tvarované svody výfuků. Fungl nový motor s blíže nespecifikovanými parametry (detaily mají být upřesněny během několika měsíců)  je spoutaný v hliníkovém rámu, což je určitým signálem toho, že k sériové výrobě nemá koncept daleko. Podle podvozku se dobrými komponenty odpružení a výkonnými brzdami to vypadá, že americká značka už v blízké budoucnosti přestane být pouhou modernější alternativou k motocyklům Harley-Davidson, ale osloví i sportovněji založenou cílovou skupinu.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist