globalmoto_duben_nolan




Koncept Victory Core

Motocyklová výstava New York Motorcycle Show 2009 přinesla kromě nedávno zveřejněné Hondy Fury také tovární koncept Core značky Victory, která se specializuje na luxusní choppery a poslední dobou také extravagantní cesťáky.

Název Core říká, že tento stroj se vrací ke kořenům a obsahuje jen to pravé jádro, které dělá motocykl motocyklem. Odlévaný hliníkový rám přechází v nádrž a skrývá všechny mechanické součásti jako baterii, vzduchový filtr a elektriku. Navenek tak zůstává na odiv opravdu jen to základní - motor, rám a kola. V luxusním pojetí Victory ale jako třešnička na dortu přibylo mahagonové sedlo, na kterém by ovšem vzhledem pevnému uložení zadního kola asi nebylo právě nejpohodlnější svezení.
Motor V-twin o objemu 1731 ccm s šestistupňovou převodovkou je zakončen jen spartánskými výfuky omotanými azbestovou textilií. Přenos síly na zadní kolo je řešen pomocí ozubeného řemenu. Tahle nádhera si vzhledem ke své výjimečné „jednoduchosti“ asi cestu do prodejen hned tak nenajde, přesto nabízí zajímavý náznak toho, kam se značka Victory chce v budoucnu zaměřit... V tomto videu uvidíte několik zajímavých fází výroby, například odlévání hliníkového rámu do formy z písku.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist