husqvarna_svartpilen_801_2




Koncept Victory Combustion jako cruiser příští generace

Victory Combustion patří do řady konceptů, pro které je společným jmenovatelem nový vodou chlazený dvouválec o objemu 1200 ccm. Po závodním Project 156, který závodil na Pikes Peak a dříve představeným, evropsky pojatém konceptu Ignition, se jedná už o třetí motorku.

Kapitoly článku

Tentokrát byl ke stavbě novinky od Victory povolán Zach Ness, který udržuje tradici ve stavění motorek, započatou jeho dědou Arlenem Nessem. Zadáním byl nízký a dlouhý cruiser amerického stylu. Vznikl tedy velmi elegantní design, jehož součásti jsou zahaleny do matně šedého zbarvení s efektními „ohnivými“ linkami. Přední části potom dominuje minimalistický větrný štítek, chránící jezdce.

Při pohledu zepředu jednoznačně zaujme rozměrný chladič, napovídající jaký motor je srdcem stroje. Na jednu stranu bylo tradici učiněno zadost a v rámu se nachází mohutný vidlicový dvouválec s objemem 1200 ccm. Na druhou stranu se však jedná o moderní agregát vybavený čtyřventilovou technikou s dvojicí vaček v hlavě a právě zmíněným vodním chlazením. Každý válec oddechuje přes svůj vlastní výfuk od MagnaFlow.

Konceptu, který se představil na International Motorcycle Show v New Yorku, některé prvky produkčních motocyklů citelně chybí. Marně bychom hledali například blinkry, zadní světlo nebo zrcátka. To ovšem nic nemění na tom, že velmi podobné stroje začnou opouštět výrobní linky Victory již brzy. V příštím roce totiž značka odhalí zcela novou generaci svých produkčních modelů, disponující hlavně novým, výkonným motorem.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist