yamaha_demo_tour




Vespa Sport Special Edition

Vespa slaví 65. výročí od svého založení a pro tuto příležitost představila dva modely verze Sport - GTS SuperSport a S Sport.

V rámci domácí výstavy EICMA představila Vespa futuristický koncept Quarantasei - v překladu číslo 46 (podobnost se známým startovním číslem je čistě náhodná - číslovka se vztahuje k letopočtu minulého století, kdy byla vyrobena první Vespa). V rámci oslav 65. výročí se dále představili i dva skútry: GTS SuperSport a S Sport.

Modelová řada Sport Special Edition se prolíná nabídkou Vespy už celá desetiletí a jak praví press-kit: vždy byla synonymem pro styl, komfort, bezpečnost a sport ve světě jedné stopy. Namátkou se lze ohlédnout za legendárními modely: Vespa GS 150 (z roku 1955), 180 SS (1965) nebo T5 “Pole Position” (1985).
Vespa S Sport
je malý, štíhlý skútr, který se designem opírá o slavnou éru skútrů 70. let 20. století. Drobné úpravy vidíme např. v hranatém světlometu, masce skútru nebo černém prošívaném sedle. Vespa S Sport bude k dispozici v nové černé barvě (Nero Abisso) a bude mít motory: dvoutaktní jednoválec 50 ccm a dále čtyřtaktní, čtyřventilové agregáty 50, 125 a 150 ccm.
Vespa GTS SuperSport
je zosobněním sportovního charakteru a stylového provedení. S pohonnou jednotkou o objemu 300 ccm a přímým vstřikováním paliva bude dostatečně výkonný, aby uspokojil i nejnáročnější zákazníky. Drobné modifikace v designu skútru odhalí jen pozorní, stejně tak změny na masce či zadní části: např. GTS má rozšířenou boční ochranu před proudícím větrem s vertikálním žebrováním nebo červenou pružinu na přední jednoramenné vidlici. Vespa GTS SuperSport se bude nabízet kromě motoru o objemu 300 ccm také i v poloviční kubatuře (150 ccm) a dostane speciální oranžovou barvu.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):
Motokatalog.cz



TOPlist